Tuhansien järvien maa

SUOMIMATKAILU

Upeita maisemia ja hyvää ruokaa - RUDOLFINA

Mietitkö joskus mitä voisit tehdä Turussa? Turku tarjoaa monenlaista nähtävää, ja koettavaa varsinkin kesällä.

Yksi hyvä vaihtoehto on lähteä risteilylle Rudolfinalla. Voit yllättää puolisosi, kerätä kaveri- tai työporukan, ja lähteä nauttimaan hienoista saaristomaisemista, ja hyvästä ruoasta.


Mitä tehdä kesällä? -HELSINKI

Onko sinulla suunnitelmissa reissu Helsinkiin? Vai asutko Helsingissä, tai jossakin pääkaupunkiseudulla? Onko sinulla ajatuksia mitä kaikkea Helsingissä voi tehdä kesällä?

Helsingissä on kesällä paljon nähtävää ja koettavaa. Jos, olet perheen kanssa liikkeellä, niin päivä kuluu mukavasti Linnanmäellä tai Korkeasaaressa.


Mäntyluodon hotelli ja Yyterin Villa Pyrylä -PORI

Onko sinulla tarkoitus reissata kesällä Suomessa? Yksi hyvä kohde on Pori ja Yyteri. Porista löytyy monenlaista koettavaa ja nähtävää.

Miten sinä mieluiten majoitut, kun lähdet reissuun? Majoitutko mieluiten hotelliin vai onko mökki sinun juttusi? Oletko mahdollisesti liikenteessä asuntoautolla tai vaunulla?


Kaupunkijuhannus 2017 -VisitHelsinki

Mitä sinä teit juhannuksena? Vietitkö sen mökillä tai jossakin luonnonhelmassa? Vietitkö sen kenties kaupungissa?

Monet meistä viettävät juhannusta mökillä tai jossakin maaseudun rauhassa. Usein kaupungit ovat melko tyhjiä juhannuksena.


Scandic vs Sokos -HELSINKI

Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä majoituksen suhteen, kun lähdet reissuun? Onko se seuraavana päivänä tarjoiltava herkullinen aamiainen? Kaipaatko ehdottomasti omaa kylpyhuonetta? Onko sillä väliä yövytkö hotellissa vai hostellissa? Ratkaiseeko hinta minkä majoituksen valitset? Entä onko sijainti sinulle tärkeää?

Monet meistä arvostaa sitä, että majoitukseen kuuluu aamiainen sekä oma kylpyhuone. Toisille merkitsee myös paljon hinta sekä sijainti. Jos majoituksen saa halvalla ja on kaukana keskustasta, niin matkoihin saattaa kulua kohtuuttomasti aikaa, ja monet haluavat ehkä säästää aikaa, varsinkin jos on lyhyestä ajasta kysymys. Hinta-laatu-suhde useimmille meistä ratkaisee varmasti eniten, mihin majoitukseen milloinkin päädytään.


Piipahdus sumuisessa ja sateisessa Kallossa -MERI-PORI

Kallo on paikka, jossa kannattaa piipahtaa, jos sinulla on suunnitteilla reissu Poriin. Etenkin silloin, jos suuntana on Yyteri ja Mäntyluoto.

Kallo eli Mäntykallo on alue, joka sijaitsee Mäntyluodossa. Se muodostuu kahdesta tien ja maakaistan toisiinsa yhdistävästä kallioluodosta. Kallon majakka ja sen kalliorannat ovat varsinkin syysmyrskyjen aikaan suosittuja retkikohteita. Kuulimme, että se on yksi paikallisten lempikohteita.


LÄHIMATKAILUA; Karuna ja Rantolan kievari

Harrastatko sinä lähimatkailua? Löytyykö sinun läheltäsi kiinnostavia kohteita missä vierailla? Vai tuntuuko siltä, että täytyy aina lähteä johonkin kauemmas kotinurkista?

Lähimatkailu varsinkin kesällä saattaa avartaa kummasti. Aina ei tule ajatelleeksi mitä kaikkea mielenkiintoista löytyykään kotinurkilta tai hieman sen ulkopuolelta. Esimerkiksi Turusta ja sen lähikunnista löytyy monenlaista nähtävää. Turussa voit vierailla esim. Turun Linnassa, Forum Marinumissa tai vaikkapa käsityöläismuseossa. Naantalista löytyy idyllinen vanha kaupunki ja Muumimaailma. Saaristonrengastie tarjoaa myös monenlaista nähtävää ja koettavaa.


LÄHIMATKAILUA; Wiurilan kartano, Halikko

Oletko sinä ottanut selvää mitä kaikkea nähtävää löytyy, kun puhutaan lähimatkailusta?

Lähimatkailu avartaa kummasti, varmasti jokaisella meistä löytyy näkemisen arvoisia kohteita noin 50 km säteellä kodista. Kesä onkin parasta aikaa tutkia lähikohteita ihan uusin silmin ja löytää jopa uusia paikkoja mistä ei ole ollut edes tietoinen.


Näe ja koe -VisitYyteri, PORI

Tykkäätkö sinä viettää päivän rannalla uiden ja ottaen aurinkoa? Onko sinun juttusi enemmän pulahtaa saunasta uimaan?

Toiset meistä tykkäävät ottaa aurinkoa ja oleilla rannoilla. Välillä on mukava pulahtaa virkistävään veteen. Rannalla voi vierähtää helposti useampikin tunti, jos on aurinkoinen ja lämmin sää.


Vierailu kalastajatila Wanhalla

Oletko joskus vieraillut paikassa, joka on tehnyt sinuun suuren vaikutuksen? Oletko vaikuttunut kokonaisuudesta? Onko jokin yksityiskohta jäänyt erityisesti mieleesi?

Joskus saattaa käydä niin, että jokin museo, kahvila tai vaikkapa ystävän kesämökki tekee sinuun suuren vaikutuksen. Olet ehkä vaikuttunut pihapiiristä tai paikan sisustuksesta. Paikka saattaa sijaita upealla paikalla meren tai järven rannalla, joka saa sinut ihastelemaan paikan kauneutta. Toinen paikka jää syystä tai toisesta mieleen toista paikkaa paremmin. 


Monenlaista nähtävää - REPOSAARI, MERI-PORI

Minkälainen lomailija sinä olet? Tutkitko kaikki mahdolliset nähtävyydet mitä lomakohteesi lähistöllä on? Keskitytkö mielummin kenties pariin kohteeseen ja enemmän oleiluun?

Toiset meistä haluavat nähdä lomallaan kaiken mahdollisen, mutta toiset nauttivat enemmän levosta ja vähemmän nähtävyyksistä. Monille meistä loma on myös sitä, että pääsee vaihtamaan arkimaisemat hetkeksi uusiin maisemiin.


Nykyään osa Poria -NOORMARKKU

Mitä sinä tiedät Noormarkusta? Olet saattanut ehkä kuulla Ahlströmin Ruukeista.

Noormarkusta tuli osa Poria 1.1.2010. Ennen liitosta Noormarkussa oli asukkaita 6150. Se on perustettu 1868. (lähde: Wikipedia)

Noormarkku on tunnettu Ahlströmin Ruukkialueesta. Se on yksi Suomen suurimmista ja näyttävimmistä ruukkialueista. Ahlströmin omistuksessa se on ollut vuodesta 1870. Nykyiseen loistoonsa se on rakentunut juuri Ahlströmin aikana.


Laitakari & Vuojoen Kartano

Onko sinulle Satakunnan nähtävyydet tuttuja? Oletko käynyt Laitakarissa tai Vuojoen Kartanossa?

Suomessa on paljon kivoja nähtävyyksiä varsinkin kesällä. Monista kohteista saa ehkä tietää vasta, kun on lähtenyt matkaan. Aina lomasuunnitelmat eivät ole ihan lukkoon lyötyjä, joten saatat kokea mukavia yllätyksiä matkan varrella. 


Ihastuttava -VANHA RAUMA

Oletko sinä käynyt ihastuttavassa Vanhassa Raumassa? Oletko ehkä miettinyt, että siellä olisi mukava käydä?

Monet meistä ovat ainakin kuulleet Vanhasta Raumasta ja sen idyllisistä puutaloista. Olet saattanut kävellä Vanhan Rauman ihastuttavia katuja ja katsellut koristeellisia puutaloja.


Kaunis ja idyllinen -RAASEPORI

Mikä saa sinut harrastamaan kotimaanmatkailua? Onko ne kauniit maisemat kesällä vai syksyllä ihastuttava ruska? Oletko kenties talvi-ihminen, joka saa sinut lähtemään pohjoiseen lumille?

Kesällä varmasti monet kiertävät Suomea ja ihastelevat sen upeita maisemia. Suomessa on kesällä paljon idyllisen kauniita paikkoja. Monta kertaa melko lähelläkin on paikkoja missä et ole ehkä käynyt.


Tall Ships Races 2017 -TURKU

Tykkäätkö sinä käydä kesällä erilaisissa tapahtumissa? Käytkö mielummin ilmaistapahtumissa vai oletko valmis maksamaan sisäänpääsystä?

Kesällä on monenlaisia tapahtumia ympäri Suomea ja monet meistä varmasti käy jossakin tapahtumassa kesän aikana. Turun seudullakin on monenmoista tapahtumaa; ilmaista ja maksullista. Heinäkuussa mm. Aurajoen rannoilta sai bongata toinen toistaan hienompia purjelaivoja, kun Turussa järjestettiin Tall Ships Races tapahtuma. Samaan aikaan järjestettiin myös Tall Ships Races Music Festival linnapuistossa, johon piti ostaa liput. Musiikkia pääsi kuuntelemaan myös ilmaiseksi Tall Ships races alueella, josta löytyi myös erilaisia käsityö- ja kahvikojuja. Samainen tapahtuma järjestettiin myös viikkoa aiemmin Kotkassa.


Ihana kotikaupunkini -NAANTALI

Onko sinulla muistoja Naantalista? Oletko vieraillut tai asunut siellä? Onko se mahdollisesti nykyinen asuin- tai kotipaikkasi?

Monet meistä ovat saatteneet lomailla tai piipahtaa lyhyemmin Naantalissa. Mahdollisesti olet asunut siellä tai saatat parhaillaankin asua. Jokaisella meistä on vähän erilaisia muistoja. Voi myös olla, että et ole koskaan käynytkään Naantalissa. 


Majoitu mukavasti -SOLO SOKOS HOTEL TORNI, TAMPERE

Suunnitteletko syystä tai toisesta reissua Tampereelle, ja mietit mikä olisi hyvä paikka majoittua? Mitä sinä pidät tärkeänä valitessasi majoitusta? Onko se hyvä sänky? Runsas aamupala? Lyhyet välimatkat eri kohteisiin?

Sinulla saattaa olla tiedossa työmatka, ystävän tapaaminen tai parisuhdeaikaa. Mietit ehkä mikä voisi olla hyvä paikka majoittua. Haluat kenties nukkua yösi hyvässä sängyssä ja mielesi tekee syödä runsas ja monipuolinen aamiainen. Lyhyet välimatkatkin saattavat houkutella.

Tampereella on paljon hotelleja keskustan alueella, mutta sinulla saattaa olla valinnan vaikeutta. Yksi hyvä vaihtoehto on majoittua SOLO SOKSOS HOTEL TORNIIN.


Koulutuspäivä merellä -VIKING LINE, PIKNIK

Miltä kuulostaisi koulutuspäivä merellä? Tai onko sinulla kokemusta koulutuksista laivalla?

Nykyään monissa työpaikoissa on kerran tai kaksi vuodessa jonkinlainen koulutuspäivä, kehittämispäivä tms. Jos työpaikkasi on lähellä Turkua, niin yksi hyvä vaihtoehto on lähteä viettämään koulutuspäivää merelle piknik-risteilyn merkeissä. 


Vaikuttava museokokemus -VAPRIIKKI, TAMPERE

Käytkö mielelläsi museoissa, kun olet reissussa? Millaisia museokokemuksia sinulle on kertynyt?

Saatat katsella museotarjontaa, kun suunnittelet reissua johonkin. Sinulla on varmasti monenlaisia kokemuksia museokierroksilta. Olet saattanut joskus ihastua suuresti johonkin museoon, mutta toisella kertaa museo onkin ollut täysi pettymys tai jotain siltä väliltä.


Reilu vuorokausi Suomen Mansessa

Onko Manse eli Tampere tuttu kaupunki sinulle?

Tampere saattaa olla sinulle tuttu kaupunki syystä tai toisesta. Ehkä asut siellä tai joku tuttusi, ystäväsi tai sukulaisesi asuvat. Monet meistä tietävät, että Särkänniemi ja Näsinneula sijaitsevat Tampereella, ja jotkut meistä ovat saattaneet käydä kyseisissä kohteissa. Olet saattanut piipahtaa Koskikeskuksessa tai ehkä olet yöpynyt Solo Sokos Hotel Tornissa tai jossakin muussa hotellissa. Olet mahdollisesti vieraillut Museokeskus Vapriikissa tai käynyt katsomassa jonkin teatteriesityksen Tampereen teatterissa.

Suomen Manse eli Tampere saattaa olla sinulle myös ihan vieras kaupunki, mutta ehkä haluaisit tutustua siihen paremmin.


Viehättävä kesäkaupunki -PORVOO

Oletko sinä vieraillut Porvoossa tai asutko kenties siellä? Onko sinulla ollut ajatuksissa vierailla siellä?

Porvoo on viehättävä kesäkaupunki, joka vetää paljon turisteja puoleensa ulkomaita myöden. Vanha Porvoo kiinnostaa varmasti monia. Saatat ajatella, että olisi ihana piipahtaa, jossakin tunnelmallisessa kahvilassa tai pikkupuodissa. Ehkä haluat ihastella kauniita taloja. Jos haluat viettää mukavan kesäpäivän astetta tunnelmallisemmassa paikassa, niin piipahda Vanhassa Porvoossa. <3


Kesäistä idylliä -UUSIKAUPUNKI

Mitä sinä tiedät Uudestakaupungista? Oletko vieraillut siellä? Onko se mahdollisesti asuinkaupunkisi?

Olet ehkä kuullut, että Uudessakaupungissa on autotehdas, joka on viimeaikoina tarjonnut monelle työpaikan. Kaupunki tarjoilee kesäistä idylliä mm. Pakkahuoneen torilla ja sen ympäristössä. Kesäkuun lopusta elokuun alkupuolelle Pakkahuoneen torilla on joka keskiviikko iltatori. Uusikaupunki on upea kesällä, mutta mielenkiintoinen matkailukohde ympärivuoden. Uskoisin, että asukkaat viihtyvät kaupungissa, joka sijaitsee meren rannalla.


Haasta itsesi -FLOWPARK, TURKU

Oletko sinä testannut Flowparkin? Olisiko sinusta mukava joskus haastaa itsesi? Onko sinulla hieman seikkailumieltä messissä?

Toiset meistä ottavat helposti haasteita vastaan ja lähtevät seikkailumielellä taistoon. Monet meistä kuitenkin harkitsevat hieman tarkemmin mihin lähtee mukaan ja mihin ei. Saattaa olla, että et ole testannut Flowparkia tai muuta vastaavaa puistoa. Olet saattanut joskus harkita, että olisi mukava käydä haastamassa itseään jossakin.


Tunnelmallinen Högsåra sekä pikavisiitti Kasnäsissä

(Kuva: Nikon D3300)

Oletko sinä tutustunut Turun kauniiseen saaristoon? Oletko vieraillut Kemiönsaarella? Tiedätkö mitä kaikkea Kemiönsaarelta löytyy?

Turun saaristo on upea, se muodostuu 20 000 saaresta. Saaristoa voi kiertää autolla tai veneellä. Yksi Turun saaristoon kuuluva saari on luonnonkaunis Kemiönsaari, joka on ruotsinkielistä aluetta. Sieltä löytyy mm. tunnelmallinen Högsåra, jossa on ihastuttava kesäkahvila nimeltä Farmors Cafe. Monille ehkä tutumpi Kasnäs kuuluu myös Kemiönsaareen ja sieltä löytyy vilkas vierasvenesatama sekä kylpylä.


Idylliä kotikulmilla - PUKKILAN KARTANO

Oletko sinä jo kesälomalla vai onko se vasta edessä? Oletko jo lyönyt lomasuunnitelmasi lukkoon vai mietitkö vielä?

Suomessa on paljon hienoja paikkoja, missä voit vierailla juurikin kesällä. Oletko miettinyt mitä kaikkea kivaa voi löytyä kotisi lähiympäristöstä tai matkasi varrelta, jos olet road tripillä? Monista paikoista saatat olla täysin tietämätön, ennen kuin otat asioista selvää. Suomessa on paljon idyllisiä kartanoita, kahviloita, museoita, linnoja ym.  


Saariston kuningaskunnassa päiväretkellä - KUSTAVI

Oletko sinä vieraillut Saariston kuningaskunnassa Kustavissa?

Suomessa ei kesällä idylliä puutu. Suomesta löytyy paljon toinen toistaan hienompia paikkoja, niin järven kuin merenkin rannalta. Paljon puhutaan, että Järvi-Suomi on pala kauneinta Suomea, mutta kyllä sitä upeutta löytyy Varsinais-Suomestakin. Yksi hyvä vierailukohde on Kustavi, jota kutsutaan Saariston kuningaskunnaksi.


Ajatuksia avioliitosta ja hääpäivän viettoa - SAARISTON PIENI RENGASTIE

Mitä ajatuksia avioliitto sinussa herättää?

Avioliitto on aihe, joka on viime päivinä puhuttanut mediassa kovasti. Perinteinen ajatus on, että avioliiton solmivat mies ja nainen. Suomen lain mukaan avioliiton voivat solmia myös samaa sukupuolta olevat henkilöt. 


Näe ja koe sairaalasaari - SEILI, TURUN SAARISTO

Oletko sinä vieraillut Seilissä? Oletko kuullut Seilin karusta historiasta?

Seilin saari on nykyään viehättävä turistikohde Turun saaristossa. Karun historiansa ansiosta, se kiehtoo meistä monia. Turun seudulla asuville, se on mukava päiväretkikohde. Turun saaristo on upea, joten sinne kannattaa tulla kauempaakin ja siellä on monia mahdollisuuksia myös yöpyä. Saaristo houkuttelee myös pyöräilijöitä, onhan Saariston Rengastiellä paljon nähtävää


Suomen etelä - HANKO

Oletko sinä vieraillut Suomen eteläisimmässä kaupungissa Hangossa tai asutko mahdollisesti siellä?

Suomessa on monta kaupunkia, jotka sijaitsevat meren rannalla. Rannikkokaupungit ovat kesällä varsin idyllisiä. Yksi sellainen on Hanko, joka on kirjaimellisesti Suomen eteläisin kaupunki ja se sijaitsee Suomenlahden rannikolla. Meren rannalla ihminen voi kokea olevansa kovin pieni, suuren meren edessä.