Tuhansien järvien maa

SUOMIMATKAILU

Upeita maisemia ja hyvää ruokaa - RUDOLFINA

Mietitkö joskus mitä voisit tehdä Turussa? Turku tarjoaa monenlaista nähtävää, ja koettavaa varsinkin kesällä.

Yksi hyvä vaihtoehto on lähteä risteilylle Rudolfinalla. Voit yllättää puolisosi, kerätä kaveri- tai työporukan, ja lähteä nauttimaan hienoista saaristomaisemista, ja hyvästä ruoasta.

LUE LISÄÄ


Mitä tehdä kesällä? -HELSINKI

Onko sinulla suunnitelmissa reissu Helsinkiin? Vai asutko Helsingissä, tai jossakin pääkaupunkiseudulla? Onko sinulla ajatuksia mitä kaikkea Helsingissä voi tehdä kesällä?

Helsingissä on kesällä paljon nähtävää ja koettavaa. Jos, olet perheen kanssa liikkeellä, niin päivä kuluu mukavasti Linnanmäellä tai Korkeasaaressa.

LUE LISÄÄ


Mäntyluodon hotelli ja Yyterin Villa Pyrylä -PORI

Onko sinulla tarkoitus reissata kesällä Suomessa? Yksi hyvä kohde on Pori ja Yyteri. Porista löytyy monenlaista koettavaa ja nähtävää.

Miten sinä mieluiten majoitut, kun lähdet reissuun? Majoitutko mieluiten hotelliin vai onko mökki sinun juttusi? Oletko mahdollisesti liikenteessä asuntoautolla tai vaunulla? 

LUE LISÄÄ


Kaupunkijuhannus 2017 -VisitHelsinki

Mitä sinä teit juhannuksena? Vietitkö sen mökillä tai jossakin luonnonhelmassa? Vietitkö sen kenties kaupungissa?

Monet meistä viettävät juhannusta mökillä tai jossakin maaseudun rauhassa. Usein kaupungit ovat melko tyhjiä juhannuksena.

LUE LISÄÄ


Scandic vs Sokos -HELSINKI

Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä majoituksen suhteen, kun lähdet reissuun? Onko se seuraavana päivänä tarjoiltava herkullinen aamiainen? Kaipaatko ehdottomasti omaa kylpyhuonetta? Onko sillä väliä yövytkö hotellissa vai hostellissa? Ratkaiseeko hinta minkä majoituksen valitset? Entä onko sijainti sinulle tärkeää?

Monet meistä arvostaa sitä, että majoitukseen kuuluu aamiainen sekä oma kylpyhuone. Toisille merkitsee myös paljon hinta sekä sijainti. Jos majoituksen saa halvalla ja on kaukana keskustasta, niin matkoihin saattaa kulua kohtuuttomasti aikaa, ja monet haluavat ehkä säästää aikaa, varsinkin jos on lyhyestä ajasta kysymys. Hinta-laatu-suhde useimmille meistä ratkaisee varmasti eniten, mihin majoitukseen milloinkin päädytään.

LUE LISÄÄ


Piipahdus sumuisessa ja sateisessa Kallossa -MERI-PORI

Kallo on paikka, jossa kannattaa piipahtaa, jos sinulla on suunnitteilla reissu Poriin. Etenkin silloin, jos suuntana on Yyteri ja Mäntyluoto.

Kallo eli Mäntykallo on alue, joka sijaitsee Mäntyluodossa. Se muodostuu kahdesta tien ja maakaistan toisiinsa yhdistävästä kallioluodosta. Kallon majakka ja sen kalliorannat ovat varsinkin syysmyrskyjen aikaan suosittuja retkikohteita. Kuulimme, että se on yksi paikallisten lempikohteita.

LUE LISÄÄ


LÄHIMATKAILUA; Karuna ja Rantolan kievari

Harrastatko sinä lähimatkailua? Löytyykö sinun läheltäsi kiinnostavia kohteita missä vierailla? Vai tuntuuko siltä, että täytyy aina lähteä johonkin kauemmas kotinurkista?

Lähimatkailu varsinkin kesällä saattaa avartaa kummasti. Aina ei tule ajatelleeksi mitä kaikkea mielenkiintoista löytyykään kotinurkilta tai hieman sen ulkopuolelta. Esimerkiksi Turusta ja sen lähikunnista löytyy monenlaista nähtävää. Turussa voit vierailla esim. Turun Linnassa, Forum Marinumissa tai vaikkapa käsityöläismuseossa. Naantalista löytyy idyllinen vanha kaupunki ja Muumimaailma. Saaristonrengastie tarjoaa myös monenlaista nähtävää ja koettavaa.

LUE LISÄÄ


LÄHIMATKAILUA; Wiurilan kartano, Halikko

Oletko sinä ottanut selvää mitä kaikkea nähtävää löytyy, kun puhutaan lähimatkailusta?

Lähimatkailu avartaa kummasti, varmasti jokaisella meistä löytyy näkemisen arvoisia kohteita noin 50 km säteellä kodista. Kesä onkin parasta aikaa tutkia lähikohteita ihan uusin silmin ja löytää jopa uusia paikkoja mistä ei ole ollut edes tietoinen.

LUE LISÄÄ


Näe ja koe -VisitYyteri, PORI

Tykkäätkö sinä viettää päivän rannalla uiden ja ottaen aurinkoa? Onko sinun juttusi enemmän pulahtaa saunasta uimaan?

Toiset meistä tykkäävät ottaa aurinkoa ja oleilla rannoilla. Välillä on mukava pulahtaa virkistävään veteen. Rannalla voi vierähtää helposti useampikin tunti, jos on aurinkoinen ja lämmin sää.

LUE LISÄÄ


Monenlaista nähtävää - REPOSAARI, MERI-PORI

Minkälainen lomailija sinä olet? Tutkitko kaikki mahdolliset nähtävyydet mitä lomakohteesi lähistöllä on? Keskitytkö mielummin kenties pariin kohteeseen ja enemmän oleiluun?

Toiset meistä haluavat nähdä lomallaan kaiken mahdollisen, mutta toiset nauttivat enemmän levosta ja vähemmän nähtävyyksistä. Monille meistä loma on myös sitä, että pääsee vaihtamaan arkimaisemat hetkeksi uusiin maisemiin.

LUE LISÄÄ


Nykyään osa Poria -NOORMARKKU

Mitä sinä tiedät Noormarkusta? Olet saattanut ehkä kuulla Ahlströmin Ruukeista.

Noormarkusta tuli osa Poria 1.1.2010. Ennen liitosta Noormarkussa oli asukkaita 6150. Se on perustettu 1868. (lähde: Wikipedia)

Noormarkku on tunnettu Ahlströmin Ruukkialueesta. Se on yksi Suomen suurimmista ja näyttävimmistä ruukkialueista. Ahlströmin omistuksessa se on ollut vuodesta 1870. Nykyiseen loistoonsa se on rakentunut juuri Ahlströmin aikana.

LUE LISÄÄ


Ihastuttava -VANHA RAUMA

Oletko sinä käynyt ihastuttavassa Vanhassa Raumassa? Oletko ehkä miettinyt, että siellä olisi mukava käydä?

Monet meistä ovat ainakin kuulleet Vanhasta Raumasta ja sen idyllisistä puutaloista. Olet saattanut kävellä Vanhan Rauman ihastuttavia katuja ja katsellut koristeellisia puutaloja.

LUE LISÄÄ


Kaunis ja idyllinen -RAASEPORI

Mikä saa sinut harrastamaan kotimaanmatkailua? Onko ne kauniit maisemat kesällä vai syksyllä ihastuttava ruska? Oletko kenties talvi-ihminen, joka saa sinut lähtemään pohjoiseen lumille?

Kesällä varmasti monet kiertävät Suomea ja ihastelevat sen upeita maisemia. Suomessa on kesällä paljon idyllisen kauniita paikkoja. Monta kertaa melko lähelläkin on paikkoja missä et ole ehkä käynyt.

LUE LISÄÄ


Tall Ships Races 2017 -TURKU

Tykkäätkö sinä käydä kesällä erilaisissa tapahtumissa? Käytkö mielummin ilmaistapahtumissa vai oletko valmis maksamaan sisäänpääsystä?

Kesällä on monenlaisia tapahtumia ympäri Suomea ja monet meistä varmasti käy jossakin tapahtumassa kesän aikana. Turun seudullakin on monenmoista tapahtumaa; ilmaista ja maksullista. Heinäkuussa mm. Aurajoen rannoilta sai bongata toinen toistaan hienompia purjelaivoja, kun Turussa järjestettiin Tall Ships Races tapahtuma. Samaan aikaan järjestettiin myös Tall Ships Races Music Festival linnapuistossa, johon piti ostaa liput. Musiikkia pääsi kuuntelemaan myös ilmaiseksi Tall Ships races alueella, josta löytyi myös erilaisia käsityö- ja kahvikojuja. Samainen tapahtuma järjestettiin myös viikkoa aiemmin Kotkassa.

LUE LISÄÄ


Ihana kotikaupunkini -NAANTALI

Onko sinulla muistoja Naantalista? Oletko vieraillut tai asunut siellä? Onko se mahdollisesti nykyinen asuin- tai kotipaikkasi?

Monet meistä ovat saatteneet lomailla tai piipahtaa lyhyemmin Naantalissa. Mahdollisesti olet asunut siellä tai saatat parhaillaankin asua. Jokaisella meistä on vähän erilaisia muistoja. Voi myös olla, että et ole koskaan käynytkään Naantalissa. 

LUE LISÄÄ


Majoitu mukavasti -SOLO SOKOS HOTEL TORNI, TAMPERE

Suunnitteletko syystä tai toisesta reissua Tampereelle, ja mietit mikä olisi hyvä paikka majoittua? Mitä sinä pidät tärkeänä valitessasi majoitusta? Onko se hyvä sänky? Runsas aamupala? Lyhyet välimatkat eri kohteisiin?

Sinulla saattaa olla tiedossa työmatka, ystävän tapaaminen tai parisuhdeaikaa. Mietit ehkä mikä voisi olla hyvä paikka majoittua. Haluat kenties nukkua yösi hyvässä sängyssä ja mielesi tekee syödä runsas ja monipuolinen aamiainen. Lyhyet välimatkatkin saattavat houkutella.

Tampereella on paljon hotelleja keskustan alueella, mutta sinulla saattaa olla valinnan vaikeutta. Yksi hyvä vaihtoehto on majoittua SOLO SOKSOS HOTEL TORNIIN.


Koulutuspäivä merellä -VIKING LINE, PIKNIK

Miltä kuulostaisi koulutuspäivä merellä? Tai onko sinulla kokemusta koulutuksista laivalla?

Nykyään monissa työpaikoissa on kerran tai kaksi vuodessa jonkinlainen koulutuspäivä, kehittämispäivä tms. Jos työpaikkasi on lähellä Turkua, niin yksi hyvä vaihtoehto on lähteä viettämään koulutuspäivää merelle piknik-risteilyn merkeissä. 

LUE LISÄÄ


Vaikuttava museokokemus -VAPRIIKKI, TAMPERE

Käytkö mielelläsi museoissa, kun olet reissussa? Millaisia museokokemuksia sinulle on kertynyt?

Saatat katsella museotarjontaa, kun suunnittelet reissua johonkin. Sinulla on varmasti monenlaisia kokemuksia museokierroksilta. Olet saattanut joskus ihastua suuresti johonkin museoon, mutta toisella kertaa museo onkin ollut täysi pettymys tai jotain siltä väliltä.

LUE LISÄÄ