MAKUJA ARKEEN JA JUHLAAN

KOKKAILUT

Herkullinen -MUSTIKKA-VALKO-SUKLAAMOUSSEPIIRAKKA

Minkälaisilla makeilla herkuilla sinä tykkäät herkutella? Onko se herkullinen vasta leivottu pulla tai pala täytekakkua? Onko se ehkä jäätelöannos tai marjapiirakan palanen? Onko kenties suklaa sinun suurinta herkkuasi?

Herkkuja on monenlaisia, jotka maistuvat kahvin tai teen kanssa. Vasta leivottu pulla maistuu monelle meistä varmasti myös maidon kanssa. Täytekakulla tulee useimmiten herkuteltua juhlissa tai muussa juhlavammassa tilaisuudessa. Toisilta täytekakut jää syömättä, koska eivät välitä kermavaahdosta. Jäätelökin maistuu monille, varsinkin kesällä. Syksyllä tulee tehtyä uuden sadon marjoista herkästi esim. mustikkapiirakkaa. Suklaata on monenlaista, toisille maistuu tavallinen Fazerin sininen ja toiset tykkäävät tummasta suklaasta.


Syksyinen omenariisipuuro

Tykkäätkö sinä omenoista? Syötkö mielelläsi omenoita sellaisenaan vai valmistatko niistä mielummin esim. omenapiirakkaa, omenariisipuuroa tai vaikkapa kauraomenapaistosta? Onko sinusta omenamehu hyvää?

Monet meistä varmasti tykkäävät kotimaisista omenoista ja syö niitä mielellään sellaisenaan. Toiset leipoo omenapiirakkaa vieraille kahvipöytään tai keittää isomman satsin omenariisipuuroa, jota voi syödä vaikkapa aamiaisella. Välipalaksi saattaa tehdä mieli kauraomenapaistosta uuden sadon omenoista kera vaniljakastikkeen. Omenamehua on tarjolla esim. hotellien aamiaisbuffeteissa, jossa se onkin piristävä aamiaisjuoma.


Maku ratkaisee -VALKOSUKLAA-MANSIKKA-TUOREJUUSTOKAKKU

Oletko sinä hyydykekakkujen ystävä? Vai tykkäätkö enemmän perinteisistä täytekakuista?

Nykyään pinnalla on erilaiset hyydykekakut. Ne valmistuvat kätevämmin kuin perinteinen täytekakku. Hyydykekakun tekoon ei yleensä tarvita uunia ja niitä ei tarvitse täyttää erikseen. 


Nopeasti valmistuva -JAUHELIHAPIIRAS

Oletko sinä suolaisten piirakoiden ystävä?

Suolaisia piirakoita on monenlaisia ja ne valmistuvat melko nopeasti. Niistä voi tehdä liha, kala tai kasvisversioita. Vaihtamalla jauhoja, niistä saa kätevästi myös gluteenittomia. Piirakat maistuvat kivasti vieraille kahvipöydässä, erilaisissa illanistujaisissa tai vaikkapa ihan iltapalana.


Herkullisen makuinen -KAURAOMENAPAISTOS

Minkälaiset omenaherkut ovat sinun makuusi? Onko se perinteinen omenapiirakka vai kenties kauraomenapaistos? Maistuuko sinulle omenariisipuuro?

Omenaherkut ovat pinnalla etenkin syksyisin. Monet meistä tekevät omenapiirakkaa ja kauraomenapaistosta. Niiden kanssa sopiikin kyytipojaksi herkullinen vaniljakastike tai jäätelö. Saatat ehkä keittää omenariisipuuroa, joka on ehkä vähemmän tehty omenaherkku. Jokaisella on varmasti jokin omenaherkkusuosikki.


Syksy, mikä ihana tekosyy -GLUTEENITON OMENAPIIRAKKA

Onko syksy sinulle aikaa, jolloin virtaa riittää?

Meillä saattaa alkusyksystä olla vielä virtaa, kun olemme saaneet nauttia kesän auringosta. Monilla meistä on hyvä syy leipoa jotakin hyvää, vaikkapa omenapiirakka itselleen tai yllätysvieraille. Toiset meistä lähtevät metsäretkelle nauttimaan ihanasta syksyisestä luonnosta. Siinä sivussa saattavat kerätä puolukoita tai sieniä, tai kenties molempia.


Aamupala, päivän tärkein ateria -TUOREPUURO

Onko sinulle aamupala päivän tärkein ateria? Mitä sinun aamiaisesi sisältää? Oletko ehkä niitä ihmisiä, joille heti aamulla ei maistu oikein mikään?

Monet meistä eivät saa silmiään auki, jos eivät saa aamulla kahvia. Toisille maistuu hellalla keitetty puuro tai voileipä. Ehkä toiset haukkaavat vain hedelmän aamupalaksi. Nykyään monet syövät trendikästä tuorepuuroa, se on terveellistä ja täyttävää sekä nopea valmistaa. Jotkut meistä jättävät aamiaisen väliin ja syövät vasta myöhemmin aamupäivällä tai vasta lounaalla.