MAKUJA ARKEEN JA JUHLAAN

KOKKAILUT

Herkullinen -MUSTIKKA-VALKO-SUKLAAMOUSSEPIIRAKKA

Minkälaisilla makeilla herkuilla sinä tykkäät herkutella? Onko se herkullinen vasta leivottu pulla tai pala täytekakkua? Onko se ehkä jäätelöannos tai marjapiirakan palanen? Onko kenties suklaa sinun suurinta herkkuasi?

Herkkuja on monenlaisia, jotka maistuvat kahvin tai teen kanssa. Vasta leivottu pulla maistuu monelle meistä varmasti myös maidon kanssa. Täytekakulla tulee useimmiten herkuteltua juhlissa tai muussa juhlavammassa tilaisuudessa. Toisilta täytekakut jää syömättä, koska eivät välitä kermavaahdosta. Jäätelökin maistuu monille, varsinkin kesällä. Syksyllä tulee tehtyä uuden sadon marjoista herkästi esim. mustikkapiirakkaa. Suklaata on monenlaista, toisille maistuu tavallinen Fazerin sininen ja toiset tykkäävät tummasta suklaasta.

LUE LISÄÄ 


Syksyinen omenariisipuuro

Tykkäätkö sinä omenoista? Syötkö mielelläsi omenoita sellaisenaan vai valmistatko niistä mielummin esim. omenapiirakkaa, omenariisipuuroa tai vaikkapa kauraomenapaistosta? Onko sinusta omenamehu hyvää?

Monet meistä varmasti tykkäävät kotimaisista omenoista ja syö niitä mielellään sellaisenaan. Toiset leipoo omenapiirakkaa vieraille kahvipöytään tai keittää isomman satsin omenariisipuuroa, jota voi syödä vaikkapa aamiaisella. Välipalaksi saattaa tehdä mieli kauraomenapaistosta uuden sadon omenoista kera vaniljakastikkeen. Omenamehua on tarjolla esim. hotellien aamiaisbuffeteissa, jossa se onkin piristävä aamiaisjuoma.

LUE LISÄÄ


Maku ratkaisee -VALKOSUKLAA-MANSIKKA-TUOREJUUSTOKAKKU

Oletko sinä hyydykekakkujen ystävä? Vai tykkäätkö enemmän perinteisistä täytekakuista?

Nykyään pinnalla on erilaiset hyydykekakut. Ne valmistuvat kätevämmin kuin perinteinen täytekakku. Hyydykekakun tekoon ei yleensä tarvita uunia ja niitä ei tarvitse täyttää erikseen. 

LUE LISÄÄ


Nopeasti valmistuva -JAUHELIHAPIIRAS

Oletko sinä suolaisten piirakoiden ystävä?

Suolaisia piirakoita on monenlaisia ja ne valmistuvat melko nopeasti. Niistä voi tehdä liha, kala tai kasvisversioita. Vaihtamalla jauhoja, niistä saa kätevästi myös gluteenittomia. Piirakat maistuvat kivasti vieraille kahvipöydässä, erilaisissa illanistujaisissa tai vaikkapa ihan iltapalana.

LUE LISÄÄ