MAKUJA ARKEEN JA JUHLAAN

KOKKAILUT

Herkullinen -MUSTIKKAVALKOSUKLAAMOUSSEPIIRAKKA

Minkälaisilla makeilla herkuilla sinä tykkäät herkutella? Onko se herkullinen vasta leivottu pulla tai pala täytekakkua? Onko se ehkä jäätelöannos tai marjapiirakan palanen? Onko kenties suklaa sinun suurinta herkkuasi?

Herkkuja on monenlaisia, jotka maistuvat kahvin tai teen kanssa. Vasta leivottu pulla maistuu monelle meistä varmasti myös maidon kanssa. Täytekakulla tulee useimmiten herkuteltua juhlissa tai muussa juhlavammassa tilaisuudessa. Toisilta täytekakut jää syömättä, koska eivät välitä kermavaahdosta. Jäätelökin maistuu monille, varsinkin kesällä. Syksyllä tulee tehtyä uuden sadon marjoista herkästi esim. mustikkapiirakkaa. Suklaata on monenlaista, toisille maistuu tavallinen Fazerin sininen ja toiset tykkäävät tummasta suklaasta.

LUE LISÄÄ 


Syksyinen omenariisipuuro

Tykkäätkö sinä omenoista? Syötkö mielelläsi omenoita sellaisenaan vai valmistatko niistä mielummin esim. omenapiirakkaa, omenariisipuuroa tai vaikkapa kauraomenapaistosta? Onko sinusta omenamehu hyvää?

Monet meistä varmasti tykkäävät kotimaisista omenoista ja syö niitä mielellään sellaisenaan. Toiset leipoo omenapiirakkaa vieraille kahvipöytään tai keittää isomman satsin omenariisipuuroa, jota voi syödä vaikkapa aamiaisella. Välipalaksi saattaa tehdä mieli kauraomenapaistosta uuden sadon omenoista kera vaniljakastikkeen. Omenamehua on tarjolla esim. hotellien aamiaisbuffeteissa, jossa se onkin piristävä aamiaisjuoma.

LUE LISÄÄ