KAHVI, MIKÄ IHANA NAUTINTO <3

CAFE & RESTAURANT

by Maisa
by Maisa

Oletko sinä käynyt lähiaikoina jossakin uudessa kivassa ravintolassa tai kahvilassa?

Olin mieheni, ja yhden ystäväperheen kanssa kävelyllä Naantalin vanhassa kaupungissa toukokuun alkupuolella. Mietittiin, että mihin mentäisiin kahville. Ensin mietimme Merisalia, mutta emme kuitenkaan syystä tai toisesta päätyneet sinne.

Kävelimme Mannerheimintien alkuun, ja bongasimme siinä heti alussa paikan nimeltä Snickari. Katselimme ulkona kylttiä, ja päätimme mennä sisään.

LUE LISÄÄ


Hieman arjen luksusta -HELMIKAHVILA, TURKU

Oletko sinä joskus miettinyt, että voisit lähteä kaupungille aamupalalle? Harvoin varmasti tulee mieleen lähteä aamiaiselle, mutta sitäkin useammin tulee varmasti mieleen lähteä johonkin kivaan paikkaan lounaalle.

Aamupalaa buffetpöytätyyppisesti on tarjolla hotelleissa, mutta harvemmin sellaista bongaa pelkästä kahvilasta. Harvoin sitä myös tarjoillaan muille, kuin hotellin asiakkaille.

LUE LISÄÄ


Tunnelmallinen -ESPRESSO HOUSE

Oletko sinä erikoiskahvin ystävä? Mikä on sinun erikoiskahvi suosikkisi?

Nykyään on saatavilla paljon erilaisia erikoiskahveja, ja joitakin voidaan kutsua melkeinpä jälkiruoiksi.

LUE LISÄÄ


Tunnelmallinen -TUORLAN MAJATALO

Etsitkö tunnelmallista kokous- tai juhlatilaa Turun seudulta? Onko sinulla kenties etsinnässä joku kiva lounaspaikka isänpäiväksi?

Kivoja kokous- tai juhlatiloja on varmasti moneen lähtöön Turun seudulla. Aina ei välttämättä haluta sen olevan ihan keskustassa. Joskus voi tulla ajatus, että se olisikin jossain hieman maanläheisemmässä paikassa. Saatetaan etsiä tunnelmallista paikkaa, varsinkin jos on jostain juhlasta kyse. Ei ehkä haluta niin avaraa tilaa, vaan halutaan pieni intiimimpi tila.

LUE LISÄÄ


Makuelämyksiä -RAVINTOLA TRAPPI

Käytkö sinä usein ulkona syömässä? Menetkö mielummin buffet - vai A la Carte ravintolaan? Merkkaako sinulle tunnelma vai mietitkö enemmän millaista ruokaa saat syödäksesi? Onko sinulle tärkeää millaisia arvosteluja ravintola on saanut?

Saatat lounastaa töissä, jossakin lounasravintolassa lähes päivittäin, mutta vapaa-ajalla käyt ulkona syömässä ehkä harvemmin. Panostat varmasti ravintolan valintaan ihan eri tavalla, jos olet menossa treffeille tai ystävän/ystävien kanssa syömään. Varmasti valintaan vaikuttaa myös se onko sinulla iso vai pieni nälkä. Usein haetaan myös mukavaa tunnelmaa ja mietitään millaisia arvosteluja ravintola on saanut. Ruokalistakin kiinnostaa meistä monia, kun valitaan ravintolaa mihin mennään syömään.

LUE LISÄÄ


Viiden tähden joulupöytä -RAVINTOLA TRAPPI

Onko sinulla tapana käydä syömässä jossakin joulupöydän herkkuja ennen joulua? Onko sinulla jotain erityisiä jouluruokia mistä pidät erityisesti?

Hyvin monissa lounaspaikoissa ja ravintoloissa saa nauttia joulupöydän antimista ennen joulua. Monet meistä varmasti käyvät maistamassa jouluisia herkkuja työnantajan piikkiin. Toiset menevät ehkä muuten vain herkuttelemaan ja maistelemaan jouluisia makuja.

Monille meistä maistuvat perinteinen kinkku ja laatikot. Toiset ovat kalanystäviä ja tykkäävät kalaherkuista kuten esim. savukalasta tai erilaisista silleistä ja silakoista. Jouluisia herkkuja on monenlaisia ja meidän jokaisen joulupöytään kuuluu vähän eri makuja.

LUE LISÄÄ


5+1 Tunnelmallista kahvilaa -TURKU

Oletko sinä kahviloiden ystävä? Millaisista kahviloista sinä pidät?

Monet meistä juovat kahvia ja käyvät mielellään kahviloissa tapaamassa ystäviään tai saattavat napata mukaan työmatkallaan aamukahvin. Kahviloita on monenlaisia, varsinkin kesällä löytyy kivoja kesä- tai torikahviloita monista paikoista. Kahviloissa on usein mukava tunnelma. 

LUE LISÄÄ


7+2 vinkkiä makujen maailmaan -TURKU

Mitä sinä pidät tärkeänä, kun valitset ravintolaa? Tykkäätkö enemmän buffet-pöydistä vai    A la Carte annoksista? Onko tunnelma sinulle tärkeä asia? Onko hyvä palvelu sinulle ykkösjuttu?

Ravintoloita löytyy moneen makuun. Jokaiselle varmasti löytyy jotakin mikä saa veden kielelle. Lounas aikaan monet suosivat buffet-pöytiä, mutta ehkä ilta-aikaan mennään mielummin ravintolaan, jossa ruoka tarjoillaan pöytiin ja annokset valitaan A la Carte listalta. Kiireessä saatetaan poiketa pikaruokapaikkaan. Ravintolaa valitessa saatamme pitää myös tärkeänä tunnelmaa. Hyvä palvelu saa herkästi pisteitä. Monta kertaa valintaamme vaikuttaa saamamme aiempi palvelu.

LUE LISÄÄ