OIKOTIETÄ ONNEEN EI OLE!

Laihdutusprojekti 2018

VIIKKO 1

Onko sinulla suunnitelmissa aloittaa jonkinlainen laihdutusprojekti tai elämäntapamuutos?

Voin kertoa tässä heti alkuun, että oikotietä onneen ei ole laihdutuksen saralla. Pikadieetit eivät toimi kuin hetkellisesti ja ne kannattaa unohtaa heti alkuun. Jos paino tippuu nopeasti, mutta ruokailutottumuksesi eivät ole ehtineet muuttua, niin saat samat kilot takaisin. Jopa muutama lisäkilo sen lisäksi saattaa heilahtaa puntariin. Sitähän me ei toivota, jos ryhdymme laihdutuskuurille.


VIIKKO 2

Toimiiko sinun aineenvaihduntasi niinkuin pitääkin? Tuntuuko siltä, että se on välillä vähän hidasta? Mietitkö joskus miten saisit toimimaan sen nopeammin?

10 Vinkkiä -Toimivaan aineenvaihduntaan

Koko ajan kehitellään erilaisia keinoja aineenvaihdunnan nopeuttamiseksi. Keho kulut-taa energiaa eli kaloreita myös silloin, kun nukumme. Perusaineenvaihduntaan kuuluu sydämen ja keuhkojen toiminta, joka on käynnissä taukoamatta. Perusaineen-vaihduntaan kuluu 60-70% kokonaisenergiankulutuksesta vuorokaudessa. Joillakin henkilöillä aineenvaihdunta eli metabolia toimii kadehdittavan nopeasti - he eivät näytä lihoavan, vaikka söisivät mitä. Suurilta osin aineenvaihdunta on kiinni geeneistä, hormoneista, iästä sekä sukupuolesta, mutta sen toimintaan voit vaikuttaa myös itse. 


Painonhallinta on taitolaji -VIERASKYNÄ

Olen avannut teille nyt kahden postauksen verran laihdutusprojektiani, ja jossakin vaiheessa postauksia tulee lisää, mutta tässä välissä haluan jakaa teille vieraskynäpostauksen, joka liittyy painonhallintaan. Bongasin maaliskuussa Instagramissa tilin, joka kulkee nimellä @painonpudotus_terveellisesti. Aloin mielenkiinnolla seuraamaan tiliä, kun olin juuri päässyt tavoitteeseeni. Olen parhaillaan rakentamassa omaa toimivaa ruokavaliotani, että painoni pysyisi hallinnassa jatkossakin. Olen saanut monia hyviä vinkkejä miten rakentaa toimiva ruokavalio ja koko ajan saan lisää. Instagram tilin takaa löytyy Nata, ja pyysin häntä kirjoittamaan vieraskynäpostauksen blogiini ja hän suostui, joten kiitos siitä hänelle! <3