Käsityöt on luova harrastus

KÄSITYÖT

Talvi ja sen tuoma pieni käsityöinnostus -SÄÄRYSTIMET

Oletko sinä talvi-ihminen? Mikä sinusta on parasta talvessa? Saatko ehkä innostuksen kutomiseen tai virkkaamiseen?

Monet meistä varmasti ovat ehkä enemmän kesäihmisiä kuin talvi-ihmisiä, mutta jotkut meistä varmasti löytävät puolia talvestakin. Etelän loskakelit eivät saa inspiroitumaan talvesta, mutta jos tulee vähän pakkasta ja lunta, niin mieli varmasti piristyy kummasti. Monet meistä matkustavat Lappiin saadakseen nauttia lumesta ja pakkasesta. Talvessa parasta on toisille hyvät hiihtokelit ja toiset odottavat ehkä hyviä pilkkikelejä. Toiset ehkä saavat innostuksen kutomiseen tai virkkaamiseen.  


Ihana syksy ja inspiraatio -Villasukat+ohje

Onko sinulle syksy jonkin uuden alku? Inspiroiko se sinua aloittamaan uuden harrastuksen tai projektin? Oletko fiiliksissä syksyn väriloistosta?

Syksy on meille monille aikaa, jolloin suunnittelemme jotakin uutta. Monet meistä aloittavat uuden harrastuksen esim. jonkin kurssin kansalaisopistossa tai saavat innostuksen salilla käymiseen. Toiset saattavat saada inspiraation lukemiseen tai käsitöiden tekemiseen. Jotkut meistä odottavat innolla, että pääsevät sienimetsään. Syksyn väriloisto hivelee varmasti silmiä, kun se pääsee täyteen loistoonsa.


Syksy ja pimenevät illat - KÄMMEKKÄÄT+OHJE

Tykkäätkö sinä kotoilla, kun illat pimenevät? Käperrytkö sohvan nurkkaan lukemaan hyvää kirjaa vai katseletko mielummin jotain hyvää sarjaa tv:stä? Innostutko mahdollisesti käsitöistä, kun ilmat alkavat viilentyä?

Myöhemmin syksyllä koti-illat alkavat houkutella meistä monia. Raskaan työpäivän jälkeen, ei ehkä tee mieli lähteä mihinkään. Melko ajoissa alkaa jo hämärtää ja usein ilmatkin alkavat olla varsin viileitä. Kotoilu on monille se paras asia syksyllä, ja monesti kesän menojen alle ovat jääneet kotoisat harrastukset kuten esim. lukeminen tai käsitöiden tekeminen.


Hyödyllinen harrastus - KÄSITYÖT

Kuuluuko sinun harrastuksiisi käsityöt? Tuleeko sinulle syksyn tullen hinku ottaa kudin tai virkkaus käteen? Onko sinulle ompelukoneella huristelu se juttu? Ehkä askartelu tai maalaaminen saa sinut innostumaan?

Monille meistä käsitöiden tekeminen on rentouttavaa. Syksyn tullen usein kaivamme kutimen tai virkkauksen esiin. Toiset meistä huristelevat mieluiten ompelukoneella, jolloin syntyy jotain uniikkia. Ehkä vaatteiden tuunaus on se juttu, joka saa sinut syttymään. Askartelussa ja maalaamisessa voi päästää luovuuden valloilleen, se varmasti inspiroi monia. Käden taitoja voi harjoittaa, niin monella tavalla.


Kutominen on rentouttavaa - RUTTUSUKAT + OHJE

Millä tavalla sinä rentoudut, jaksaaksesi usein hektistä arkea?

Nykyään arkemme on monilla meistä melko hektistä ja aikataulutettua. Kaipaat varmasti hetkiä, jossa voit tehdä niitä asioita, jotka todella rentouttavat sinua. Jokainen meistä rentoutuu vähän eri tavalla. Yksi tykkää harrastaa urheilua, mutta toinen taas tykkää tehdä käsitöitä. Monille meistä myös luonnossa liikkuminen antaa mahdollisuuden unohtaa arjen askareet, vaikkapa luontokuvauksen merkeissä. 


Talven lämmikkeet - Palmikkokämmekkäät + ohje

Oletko sinä vilukissa? Pukeudutko herkästi villasukkiin ja kiedot viltin visusti ympärille, kun alkaa ilmat viiletä?

Kun talvi tekee tuloaan ja mittari näyttää lähelle nollaa tai sen alle, monet meistä alkavat kaivaa villasukkia ja lämpimämpiä hanskoja esiin. Saatat kuulua vilukissoihin, jotka hellivät jalkojaan jopa öisin, pitämällä villasukkia. Villasukat tuovatkin jalkoihin ihanan lämpimän olon varsinkin, jos on ulkona kylmää ja koleaa. Joskus myös käsiä palelee, mutta mikä olisi siihen hyvä apu? No tietysti kämmekkäät, jotka soveltuvat niin sisällä kuin ulkonakin pidettäviksi. Kämmekkäät on helppo kutoa myös itse


Lämpöä kutoen - Ruttusäärystimet + ohje

Oletko kuullut, että käsitöiden tekeminen lievittää stressiä ja saa mielen tasaantumaan?

Suomalaiset harrastavat paljon käsitöitä, etenkin sukkien ja lapasten kutomista. Kun syksyllä ilmat viilenevät ja illat pimenevät niin, silloin moni meistä kaivaa kutimen esille. Se on hyvä tapa rentoutua ja unohtaa hetkeksi arjen kiireet ja paineet. Mielikin saa hetkisen levätä. Täällä eteläisessä Suomessa olemme saaneet nauttia "ikuisesta marraskuusta" kutakuinkin koko talven. Ei ole paljon tarvinnut talvivaatteita takkia enempää kaivaa esille. Pienillä lisävarusteilla on pärjännyt hyvin, kuten lämpimillä säärystimillä.