Syksy ja pimenevät illat -KÄMMEKKÄÄT+OHJE

14.10.2018

Tykkäätkö sinä kotoilla, kun illat pimenevät? Käperrytkö sohvan nurkkaan lukemaan hyvää kirjaa vai katseletko mielummin jotain hyvää sarjaa tv:stä? Innostutko mahdollisesti käsitöistä, kun ilmat alkavat viilentyä?

Myöhemmin syksyllä koti-illat alkavat houkutella meistä monia. Raskaan työpäivän jälkeen, ei ehkä tee mieli lähteä mihinkään. Melko ajoissa alkaa jo hämärtää ja usein ilmatkin alkavat olla varsin viileitä. Kotoilu on monille se paras asia syksyllä, ja monesti kesän menojen alle ovat jääneet kotoisat harrastukset kuten esim. lukeminen tai käsitöiden tekeminen.


Itse huomaan myöhemmin syksyllä, että alan viihtyä selvästi enemmän kotona iltaisin. Pimeys alkaa viedä jonkinlaiseen horrokseen, ei jaksa enää olla iltaisin, niin aktiivinen kuin kesällä tai alkusyksystä. Marraskuu on yleensä se vuoden ankein kuukausi

Tänä syksynä olen saanut hieman pidemmän inspiraation kutomiseen. Usein, kun inspiraatio iskee saan vain yhden työn valmiiksi, mutta tänä syksynä on valmistunut kaksi työtä. Vielä olisi kolmas ajatuksissa, mutta saa nähdä tuleeko valmista. Se jää nähtäväksi. ;)

Olen tänä syksynä ihaillut mielettömän ihanaa ruskaa ja paljon olen ottanut ruska-aiheisia kuvia. Etenkin olen ihastunut punasävyisiin pihjalan lehtiin. 💜


Sain viime talvena idean, että kutoisin tyttärelleni kämmekkäät. Kudoin ensin säärystimet  ja lankaa jäi sen verran yli, josta sain ajatuksen, että lanka riittäisi vielä kämmekkäsiin. Talvella kuitenkin kutominen jäi sikseen, mutta nyt syksyllä inspiraatio iski taas uudelleen. Ensin kudoin elämäni toiset villasukat ja sen jälkeen päätin kutoa kämmekkäät, jotka sain valmiiksi tällä viikolla.


KÄMMEKKÄÄT

Lanka on nimeltään Novitan 7 veljestä Aurora ja puikot ovat kooltaan 3,5

Lankaa kului n.50 g.

OHJE:

Luo kahdelle puikolle 48 silmukkaa.

Jaa silmukat neljälle puikolle, jokaiselle puikolle tulee 12 silmukkaa.

Kudo kuusi kierrosta yksi oikein ja yksi nurin.

Kudo ykkös ja kakkos puikoilla kolme kierrosta; kolme oikein ja kolme nurin vuorotellen.

Kudo kolmos ja nelos puikoilla aina oikein.

Kudo ykkös ja kakkos puikoilla kolme kierrosta päin vastoin eli kolme nurin ja kolme oikein vuorotellen. Näin kutomalla alkaa muodostua ruutukuvio.

Kudo vuorotellen rivejä niin, että oikeassa reunassa on neljä oikeaa ja neljä nurjaa ruutukerrosta. 

Aloita kutomaan peukalon koloa vasempaan käteen viimeisen nurjan kerroksen jälkeen; kolme oikein ja kolme nurin niin, että kolo tulee oikeaan reunaan. Jatka kutomista samalla ruutukuviolla ja oikealla neuleella, mutta kun olet päässyt rivin loppuun käänny takaisin. Kudo yhteensä 12 riviä ja viimeisellä rivillä kudo taas normaalisti ympäri.

Kudo ruutukuviota, niin että peukalon kolon jälkeen tulee kaksi nurjaa ja kaksi oikeaa ruutua eli yhteensä 12 riviä.

Kudo lopuksi neljä riviä; yksi oikein ja yksi nurin. Tämän jälkeen päättele työ. (Ei liian kireästi eikä liian löysästi.)

Tee oikean käden kämmekäs samalla ohjeella, mutta peilikuvana. Peukalon kolo tulee vasempaan reunaan.

Kämmekkäät valmiina! 


Värikästä syksyn jatkoa juuri sinulle! 💜🍁🍂