Matkailu avartaa ja tuo uusia kokemuksia :)

Matkailu

Risteilyllä -VIKING GRACE

Mikä sinusta on paras tapa viettää minilomaa? Lähdetkö mieluiten johonkin kylpylään hemmottelulomalle tai kaupungin sykkeeseen hotellilomalle? Haluatko kenties hemmotella makunystyröitäsi hyvällä ruoalla ja lähdet risteilylle?

Monet meistä kaipaavat arjen keskellä pientä irtiottoa. Tapoja siihen on monia. Toiset lähtevät hemmottelemaan itseään johonkin kylpylään, jossa saattavat mennä rentouttavaan kasvo- tai jalkahoitoon tai vaikkapa hierontaan. Hoidon jälkeen onkin ihana päästä saunaan ja pulahtamaan uima-altaaseen. Näin arjen kiireet unohtuvat, ja on taas uutta virtaa, kun arki koittaa. Toiset saattavat lähteä hakemaan jotakin kulttuurielämystä toiseen kaupunkiin tai vain shoppailemaan lähikauppoja kauemmaksi. Mukava irtiotto on myös lähteä risteilylle ja nauttia hyvästä ruoasta.


Pintaa syvemmältä -SLAGELSE, TANSKA

Oletko sinä reissannut Tanskassa? Mitä ajatuksia sinulla herää Tanskasta matkailumaana?

Olet ehkä käynyt Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa. Se onkin tutuin turistikohde Tanskassa. Toinen, vähintään yhtä tuttu kohde on Legoland, joka sijaitsee Billundissa. Se onkin suosittu lapsiperheiden keskuudessa.


Paluu Silja Europalle

Oletko sinä ollut risteilyllä tai suunnitteletko risteilyä Silja Europalla?

Olet saattanut olla risteilyllä silloin, kun Silja Europa risteili Turku-Tukholma välillä tai olet ehkä risteillyt Europan kyydissä Tallinnaan. Olet mahdollisesti miettinyt risteilyä Europalla, mutta ehkä mielessäsi on käynyt myös muita laivoja millä matkustaa Tallinnaan.

Mahdollisesti haluaisit kuulla Silja Europasta hieman lisää... No sehän onnistuu, kun jatkat lukemista... :)


Neljä tuntia Tallinnassa

Oletko sinä käynyt Tallinnassa?

Monet meistä ovat varmasti käyneet Tallinassa. Jos asut pääkaupunkiseudulla tai jossakin päin Etelä-Suomea, niin sinun on melko helppo lähteä käymään Tallinnassa. Voit tehdä sinne päiväreissun tai olla yön laivalla tai sinua saattaa houkutella jopa yö hotellissa.

Tallinnaan menee monta eri laivaa päivittäin, ja yksi niistä on Silja Europa. Jos lähdet risteilylle Europalla ehdit olla Tallinassa neljä tuntia seuraavana aamuna. 


Kannattaako valita halpalentoyhtiö BLUE AIR?

Minkälaisilla kriteereillä sinä valitset lentosi? Onko sinulle tärkeää, että lento on suora ja pääset mahdollisimman nopeasti kohteeseen? Etsitkö kenties lentoja hinnan perusteella?

Monet asiat varmasti vaikuttavat siihen millaisen lennon valitset kohteeseen, johon haluat matkustaa. Monille on varmasti tärkeää, että perille pääsee mahdollisimman nopeasti, mutta varmasti myös hinta ratkaisee monessa kohtaa minkä lennon valitset. Olemme varmasti valmiita maksamaan suorasta lennosta hieman enemmän, jos kohteeseen pääsee 1-6 h suoralla lennolla. Vaihtolennoilla lennot saattaa saada hieman halvemmalla, mutta aikaa saattaa kulua n. 10-20 h.


Isojen kontrastien kaupunki -BUKAREST, ROMANIA

Oletko sinä käynyt Romanian pääkaupungissa Bukarestissa? Onko sinulla kenties suunnitelmissa matkustaa Bukarestiin?

Bukarest ja Romania yleensä herättää meissä varmasti monenlaisia ajatuksia ja tuntemuksia. Sinulle saattaa tulla mieleen heti Romanian kerjäläiset, jotka kerjäävät kadun kulmissa Suomessa tai muissa Euroopan maissa. Et ehkä tiennyt sitä, että Romaniassa on sakon uhalla kerjääminen kielletty.


Euroopan suurin Shopping center -WESTFIELD, STARDFORD CITY, LONTOO

Tykkäätkö sinä kierrellä kauppakeskuksissa? Tiesitkö, että Euroopan suurin Shopping center sijaitsee Lontoossa? Oletko mahdollisesti käynyt siellä?

Kauppakeskukset ovat siitä mukavia paikkoja, kun saman katon alta löytyy monia eri liikkeitä ja palveluja. Usein siellä käydään myös tapaamassa ystäviä ja samalla voidaan syödä tai kahvitella jutustelun lomassa. Kauppakeskuksissa on useimmiten myös ruokakauppa, jossa saa samalla tehtyä tarvittavat ruokaostokset. Shoppailu on nykyään helppoa, kun kaikki tarvittava löytyy saman katon alta.


Ei mennyt ihan nappiin. 4+1 vinkkiä hotellin valintaan - LONTOO

Millä perusteella sinä valitset hotellin, kun lähdet reissuun? Onko sinulle tärkeää, että hotellisi sijaitsee kävelymatkan päässä paikoista, joihin aiot tutustua? Onko aamupala must juttu? Onko hinta sinulle ratkaisevassa asemassa?

Monet meistä katsoo varmasti ensimmäisenä reissukohteen hotellien hintatasoa ja lähtevät sen perusteella miettimään mistä hotelli kannattaisi varata. Seuraava kriteeri on hyvin todennäköisesti se kuuluuko hintaan aamupala. Varmasti hotellin sijaintikin merkitsee paljon eli miten paljon on matkaa kohteisiin, joihin aikoo tutustua. Pähkäillään sitä miten hyvin kohteisiin pääsee julkisilla vai ovatko kohteet kävelymatkan päässä. Ehkä mietitään myös sitä miten hyvin hotellille pääsee lentokentältä. Hyvin oleellinen asia on monille myös se, minkälaisia arvioita hotellista on annettu. 


Hakemassa ideoita reissuhaaveisiin -MATKAMESSUT2019

Millaisia reissuhaaveita sinulla on? Oletko jo varannut tämän vuoden reissut? Olitko hakemassa ideoita ja inspiraatiota Helsingin matkamessuilta?

Monilla meistä on haaveissa päästä reissuun lähemmäksi tai kauemmaksi. Joskus jopa toiselle puolelle maapalloa. Budjetti varmasti ratkaisee paljon mihin matkamme todellisuudessa suuntautuvat. Pelkkä pidennetty viikonloppukin johonkin Euroopan kaupunkiin piristää kummasti. Saatoit käydä viime viikonloppuna Helsingin matkamessuilla hakemassa ideoita seuraavalle tai seuraaviin reissuihisi.  


Suosittu matkakohde Keski-Romaniassa - BRASOV

Romania on monelle meistä varmasti melko vieras lomakohde. Unkari, Puola ja Bulgaria ovat varmasti tutumpia matkailukohteita.

Brasov on kaupunki Keski-Romaniassa Transilvanian alueella, joka on yksi suosituimpia vierailukohteita Romaniassa. Brasov sijaitsee n. 166 km Bukarestista luoteeseen. Etelä-Karpaatit ympäröivät kaupunkia. Vuonna 2002 kaupungissa oli asukkaita 284 596.


Rento miniloma - LÄHDE TALLINNAAN

Kaipaatko sinä arkeesi jotain piristävää, rentoa minilomaa?

Saatat kaivata pientä piristystä, kun huomaat kesän jo jääneen taakse ja lomastakin on saattanut kulua jo tovi. Syksyä ja talvea kohti ollaan kovaa vauhtia menossa. Unen määräsi on saattanut jo lisääntyä, kun valon määrä on alkanut vähentyä. Ehkä haaveilet pienestä irtiotosta, joka antaa usein uutta virtaa arjen aherrukseen. Yksi hyvä kohde minilomalle on Tallinna, joka on vain reilun kahden tunnin laivamatkan päässä Helsingistä.