Hakemassa ideoita reissuhaaveisiin - MATKAMESSUT2019

27.01.2019

Millaisia reissuhaaveita sinulla on? Oletko jo varannut tämän vuoden reissut? Olitko hakemassa ideoita ja inspiraatiota Helsingin matkamessuilta?

Monilla meistä on haaveissa päästä reissuun lähemmäksi tai kauemmaksi. Joskus jopa toiselle puolelle maapalloa. Budjetti varmasti ratkaisee paljon mihin matkamme todellisuudessa suuntautuvat. Pelkkä pidennetty viikonloppukin johonkin Euroopan kaupunkiin piristää kummasti. Saatoit käydä viime viikonloppuna Helsingin matkamessuilla hakemassa ideoita seuraavalle tai seuraaviin reissuihisi.  


MATKAMESSUT 2019

Olin viime viikon lauantaina ystäväni kanssa Matkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Aloitimme kahvittelulla Fazer Cafessa, joka olikin hyvä aloitus messuille. 

Messuilla oli paljon erilaista tarjontaa eri matkakohteista. Suomikohteetkin olivat hyvin edustettuina. Lappia mm. mainostettiin hyvin monipuolisesti sekä Turun saaristoa. 

Turun saaristossa on paljon näkemistä ja kokemista. Kannattaa ehdottomasti vierailla saaristossa kesällä, jos tulee mahdollisuus.

Kemiön saarella on mm. tunnelmallinen Högsåran saari, jossa on ihastuttava kesäkahvila Farmors Cafe. Samalla voit poiketa myös vilkkaassa vierasvenesatamassa Kasnäsissä, josta löytyy myös kylpylä.

Uusikaupunki on myös hieno kohde kesällä. Kannattaa tutustua!!! 

Turku on myös kaunis kaupunki kesällä ja miksei talvellakin. Se on ravintoloiden ja kahviloiden luvattu kaupunki.


Euroopan kohteita oli edustettuna pilvin pimein mm. Espanja, Puola, Turkki, Kreikka ja  Bulgaria.

Olimme koko perheen voimin Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa ensimmäisen kerran viikon lomalla huhtikuussa -08. Siellä saimme idean, että olisi mukava viettää siellä joku vähän pidempikin aika. Tämä haave toteutui samana vuonna. Lähdimme reissuun 11.11.08 ja palasimme 31.03.09. Kohta tästäkin reissusta on kulunut jo 10 vuotta. Äkkiä se aika on mennyt, kun katsoo taaksepäin.

Kesällä -14 olimme Barcelonassa lomalla juhannusviikon. Barcelona on ihastuttava kaupunki. Sinne voisin matkustaa uudelleenkin, jos tulisi mahdollisuus. Menisin kyllä uudelleen Aurinkorannikollekin, mutta tässä elämäntilanteessa vain viikon parin lomalle.

(Barcelona)

Madridissa olin mieheni kanssa kahdestaan kahdeksan päivää elokuussa -16. Madrid ei tehnyt samalla tavalla vaikutusta kuin Barcelona tai Aurinkorannikko, mutta toisaalta sekin oli kokemus. Elokuussa siellä oli kuuma ja kuumuus tuntui aika ajoin melko tukalalta, kun Madrid ei ole merenrannalla. Tykkään enemmän kaupungeista, jotka ovat vesistöjen äärellä. Yhtenä aamuna oli hieman viileää lähes kylmä, mutta puolen päivän jälkeen tarkeni taas hyvin.

(Madrid)


Puolassa ei ole tullut koskaan käytyä, mutta kiinnostavia kohteita olisi mm. Gdansk, Krakova ja Varsova. Ollaankin ajateltu, että Krakova voisi olla yksi vaihtoehto tämän kesän reissuksi, mutta katsotaan nyt mihin päädytään. Lapsille pitää hommata ensin uudet passit, joten vielä ei voida varata mitään reissua ennen kuin ollaan saatu passit. 


Turkki ja Bulgaria ovat halpoja lomakohteita, mutta ne eivät ole itseäni koskaan oikein kiinnostaneet. Bulgaria todennäköisesti kiinnostaisi enemmän, jos näistä kahdesta pitäisi valita lomakohde. 

Kreikka taas kiinnostaisi paljonkin, mutta vielä ei olla päädytty sinne. Ateenassa olisi tosi mielenkiintoista käydä sekä saaret kiinnostaa.


Esillä oli myös OLYMPIA, joka tekee kiertomatkoja kaikkialle maailmaan. Kiertomatkat antavat varmasti paljon, varsinkin oppaan kanssa. Itseäni kiinnostaisi käydä, joskus Australiassa, jossa asuu serkkuni. Jos joskus päätyisin Australiaan, niin uskoisin, että serkkuni lähtisi mielellään oppaaksi. Löydät myös muita mielenkiintoisia matkoja OLYMPIA matkatoimiston kautta.


Japani on kohde, joka olisi todella hieno nähdä. Tämä on sen verran kallis matka, joka ei toteudu ihan lähitulevaisuudessa, jos koskaan, mutta haaveilu ei onneksi maksa mitään. Tokio olisi ykköskohde Japanissa, mutta voisin matkustella muuallakin, jos tarjoutuisi mahdollisuus. 


Minulla ja miehelläni on yhteinen lomaviikko maaliskuussa. Mahdollisesti mennään silloin pariksi päiväksi Tallinnaan. Olen houkutellut miestäni Tallinnan reissulle aiemminkin, mutta hän ei ole oikein siitä innostunut. Nyt hän alkoi puhua reissusta itse. Viime vuonna oltiin peräti neljä tuntia Tallinnassa ystäväperheen kanssa, kun oltiin Silja Europalla hiihtolomalla.