5+1 Tunnelmallista kahvilaa -TURKU

03.06.2018

Oletko sinä kahviloiden ystävä? Millaisista kahviloista sinä pidät? 

Monet meistä juovat kahvia ja käyvät mielellään kahviloissa tapaamassa ystäviään tai saattavat napata mukaan työmatkallaan aamukahvin. Kahviloita on monenlaisia, varsinkin kesällä löytyy kivoja kesä- tai torikahviloita monista paikoista. Kahviloissa on usein mukava tunnelma. 


Itse olen kahvin ystävä, ja tykkään käydä tapaamassa ystäviä erilaisissa kahviloissa. Varsinkin kesällä on mukava lähteä kahviloihin istuskelemaan. Usein kahviloissa on todella tunnelmallista. <3


Turussa on paljon tunnelmallisia ja ihania kahviloita. <3 Esittelen tässä seuraavaksi niistä muutamia.

1. ESPRESSO HOUSE

Vuonna 1996 avattiin ensimmäinen Espresso House kahvila Lundissa, Kyrkogatanilla. Se avattiin Charles ja Elisabet Askerin toimesta. Kyse oli alussa vain pienestä kahvilasta, jonka inspiraation lähteenä on ollut italialainen kahvikulttuuri sekä amerikkalainen kahviperinne. Myöhemmin kahvilasta on kasvanut Pohjoismaiden suurin kahvilaketju. Kahviloita on yli 400, neljässä maassa: Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Tanskassa.

Espresso House kahvilaketju on perustettu ruotsissa, ja sen omistaa JAB Holding Company.

LUE LISÄÄ

Turussa sijaitsee kaksi ketjun kahvilaa. Toinen kauppakeskus Hansassa ja toinen Yliopistonkatu 23.


Tutustuin kyseiseen kahvilaan viime kesänä ensimmäistä kertaa Helsingissä. Ihastuin kahvilan ilmeeseen heti.  Siitä voit lukea tästä.

Turusta bongasin kyseisen kahvilan helmikuussa kauppakeskus Hansasta. Kävin siellä istuskelemassa ystäväni kanssa, joka otti tavallisen kahvin ja itse otin vaahtokarkkikaakaon

Toinen kahvila avasi ovensa 22.2.18. Yliopistonkadulle. Asiakaspaikkoja on yli sata ja sisustukseltaan kahvila on hieman erilainen kuin Hansan kahvila, mutta oikein tunnelmallinen ja kiva paikka. :)

Olen käynyt muutamia kertoja Yliopistonkadun kahvilassa. Ensimmäistä kertaa kävin helmikuun viimeisenä päivänä lounasaikaan. Söin siellä herkullisen kana-caesarsalaatin sekä join lattekahvin. Erikoiskahveista lattekahvi on numero yksi.

Myöhemmin kävin herkuttelemassa pienen iltapalan rakkaan mieheni kanssa. <3

Samalla pelattiin vähän ristinollaa... ;)


2. TIIRIKKALA

Aurajoen läheisellä hienostoalueella nojasi liiteri aitaa vasten satoja vuosia sitten. Tarkkaa aikaa ei muista kukaan, jolloin liiterin leveät seinälaudat pystytettiin, mutta pystyssä ne ovat yhä ja seisovat viileän eleettömänä aitaa vasten. 

Tiirikkala toi vahvan tunnelman ja pohjoismaiset maut näiden ikiaikaisten seinien sisälle. Kahvila sijaitsee täällä!

Tarjolla sunnuntaibrussi hintaan 19 €

klo 12-15

LUE LISÄÄ


Olin kuullut kyseisestä kahvilasta, mutta en ollut bongannut sitä livenä. Ensimmäisen kerran luin siitä jostakin blogista, mutta edelleenkään ei jotenkin valjennut missä se sijaitsee. Kerran sattumalta löysin kahvilan, kun kävelin ohi siitä yhden ystävän kanssa. Päätimme pistäytyä siellä. Myöhemmin olen muutaman muunkin kerran käynyt.

Tiirakkala on todella tunnelmallinen kahvila. Yläkerrassa on mukava olohuonemainen tunnelma.

(Kuva yläkerrasta)

Kerran olin parin ystävän kanssa siellä syömässä. Ruoka oli herkullista.


3. ROBERTS COFFEE

Purjeveneen pienessä kajuutassa syntyi Ahaa-elämys

Roberts Coffeen ensimmäiset coffee shopit vuonna 1992 aloittivat asiakkaiden hemmottelun Suomessa ja Ruotsissa. Niistä tuli uusia olohuoneita kaupunkilaisille.

LUE LISÄÄ

Turun kahvilan löydät täältä!


Kyseisessä kahvilassa olen käynyt kaksi kertaa, varsinkin alakerrassa on tosi kiva tunnelma. Kerran olin siellä yksin ja toisen kerran yhden ystäväni kanssa

Kahvilassa on tarjolla suolaista ja makeaa

"Mikä onni se on, jos sitä ei pysty jakamaan jonkun kanssa?"
Robert Paulig


4. FONTANA CAFE

Nauti kupponen vastajauhettua kahvia ja herkullinen kakkupalanen. Voit myös poiketa lounaalle, jos olet liikkeellä lounasaikaan. Lounas tarjoillaan ma-pe klo 11-15. Buffetlounaan ohella Fontanan keittiö ihastuttaa koko päivän. Lauantaisin on tarjolla brunssilautanen klo 10-15 ja sunnuntaisin suosittu sunnuntaibrunssi klo 12-15.

Kahvila sijaitsee osoitteessa Aurakatu 1, lähellä Aurajoen rantaa.

LUE LISÄÄ


Fontana on ehdottomasti yksi suosikkikahviloistani. <3 Aivan ihana kahvi ja lounaspaikka. Brunssilla en ole käynyt, mutta sekin voisi olla joskus ihan maistamisen arvoinen.

Lounaalla olen käynyt muutamia kertoja... <3

Kahvilla useammin... <3

Joskus olen ottanut teetäkin... :)

(Maistettiin tyttäreni kanssa Britakakun palanen 1.6.18. Meidän makuun se oli hieman liian makea, mutta sanotaanhan, että vähemmän on enemmän. <3)


5. CAFE MANUELA

Vuodesta 1994 kahvila on hemmotellut kahvin ystäviä Aurajoen rannassa. Tarkka sijainti löytyy täältä!

Tarjolla on tuoretta suodatinkahvia, erikoiskahveja sekä makeita ja suolaisia herkkuja.

Kahvilaan on myös koiraystävät tervetulleita! <3

LUE LISÄÄ


Toukokuussa tapasin erään ystävän, joka ehdotti, että mentäisiin kyseiseen kahvilaan. Olin heti valmis katsastamaan uuden kahvilan. Kahvila oli oikein mukava ja tunnelmallinen. En ollut aiemmin kuullutkaan tästä kahvilasta.  

Kanapiirakka oli erittäin herkullista ja kahvi oli hyvää. <3

Suosittelen poikkeamaan kahville! :)


+ 1. KESÄKAHVILA PARATIISI (VILLA BELLA VISTA)

Villa Besta Vistan tiloissa toimii kausiluonteisesti kahvila Paratiisi. Kahvila tarjoilee suussasulavia herkkuja. Kahvilan yhteydessä toimii myös puoti.

Villa Besta Vista toimii myös juhlatilana, jossa voit viettää elämäsi tärkeimmät juhlat esim. häät tai syntymäpäivät. 

Villa Besta Vista sijaitsee Ruissalossa upealla paikalla meren rannalla. Voit nähdä myös Ruotsin laivojen seilaavan merellä. 

Yhteystiedot löytyvät täältä!

LUE LISÄÄ


Olen kaksi kertaa käynyt kahvila Paratiisissa. Se on erittäin kaunis ja tunnelmallinen paikka. Näissä maisemissa sielu lepää. <3 Ihan parhaimpia kesäkahviloita missä itse olen käynyt.