Tunnelmallinen -ESPRESSO HOUSE

09.06.2017

Oletko sinä erikoiskahvin ystävä? Mikä on sinun erikoiskahvi suosikkisi? 

Nykyään on saatavilla paljon erilaisia erikoiskahveja, ja joitakin voidaan kutsua melkeinpä jälkiruoiksi.

Erikoiskahvia ovat mm.

Espresso: on pieni, mutta voimakkaan makuinen jauhetuista espressopavuista valmistettu kahvi.

Cappucino: yksi osa on espressoa, yksi osa höyrytettyä maitoa ja yksi osa maitovaahtoa. Taitavat baristat koristelevat cappuccinon pintavaahdon erilaisilla kuvioilla.

Caffe Latte: on cappucinoa isompi maitokahvi. Latte sisältää kaksi espresso annosta sekä runsaasti höyrytettyä maitoa isosta lasista tai mukista tarjoiltuna. 

Latte kahvin eri versioita ovat mm. Cafe au lait, joka on ranskalainen versio maitokahvista sekä Latte Macchiato, joka sisältää vain yhden annoksen espressoa. (Olen huomannut, että joistakin kahviloista saa mm. jäälattea).

Caffe Mocca: Espressosta, höyrytetystä maitovaahdosta ja suklaakastikkeesta valmistettu kahvi on ennemminkin jälkiruoka kuin kahvi. Tämä herkkukahvi koristellaan usein kermavaahdolla.

Lisää voit lukea täältä!


Olin viime viikonloppuna Helsingissä tapaamassa ystävää, ja löysimme sieltä kahvilan nimeltä ESPRESSO HOUSE, jossa kävimme kaksi kertaa. Toinen kahvila oli Kampin kauppakeskuksessa ja toinen oli Forumissa Mannerheimintiellä.

Kahviloista saa monenlaista kahvia sekä muita juomia, ja leivonnaisia sekä lisäksi valikoimaan kuuluu maistuvia täytettyjä leipiä, salaatteja, piiraita ja jogurtteja. Jokaiseen tilanteeseen jotain: aamiaiseksi, lounaaksi, välipalaksi tai nopeasti mukaan napattavaksi. Kaikki leivät leivotaan omassa leipomossa, ja salaatit valmistetaan paikan päällä kahvilassa.

Kahvilat on sisustettu kivasti; siellä on hämärä valaistus, ja pöytiä ja istuimia on monenlaisia. On sohvaa, korkeaa tuolia, matalampaa tuolia, korkeaa ja matalaa pöytää. Seinillä on hauskan näköisiä kelloja, puutikkaita, peilejä, tauluja sekä hyllyjä joissa on kirjoja ym.

Menimme pienelle iltapalalle Kampin kahvilaan, ja otin sieltä luonnonjogorttia joka sisälsi mustikkaa ja mysliä, leivän ja tavallisen suodatinkahvin (joka oli hieman eri, kun tavallinen presidentti tai juhlamokka). Oli oikein maistuva iltapala. :) Tosin leipä oli melko rasvainen, kun se sisälsi majoneesia. ;) 

Kävimme päiväkahvilla Forumin kahvilassa, ja siellä otin Caffe Laten, joka tarjoiltiin tällä kertaa isosta mukista, ja tuntui, että se ei lopu koskaan. Ystäväni otti Cappucinon, jonka sai myös yhtä suuresta mukista, kun tavallisesti se tarjoillaan pienestä kahvikupista. Otin myös vaniljakauramuffinsin. Kyllä maistui. :) Täytyy tässä mainita, että minun suosikki erikoiskahvi on ehdottomasti Caffe Latte! <3

Eilen olin tyttäreni kanssa kaupungilla, ja kävimme Hansassa vähän kiertelemässä. Huomasin, että kyseinen kahvila on myös avattu Hansaan! <3