Kohti uusia unelmia...

Joulu & Uusi Vuosi

Joulufiilistä hakemassa -Konsertti, Mikaelinkirkko

Mistä sinulle tulee joulufiilis? Tuleeko se joulukonserteista? Saatko sen kenties käymällä jossakin joulutorilla? Tunnelmoitko ehkä kotona juomalla glögiä ja polttamalla kynttilöitä?

Joulufiilis voi tulla monesta asiasta. Toisille sen tuo tunnelmalliset konsertit ja toiset taas fiilistelevät sitä toreilla, jopa ulkomailla asti. Joku ehkä luo jouluisen tunnelman kotiinsa jo hyvissä ajoin ennen joulua.


Viiden tähden joulupöytä -RAVINTOLA TRAPPI

Onko sinulla tapana käydä syömässä jossakin joulupöydän herkkuja ennen joulua? Onko sinulla jotain erityisiä jouluruokia mistä pidät erityisesti?

Hyvin monissa lounaspaikoissa ja ravintoloissa saa nauttia joulupöydän antimista ennen joulua. Monet meistä varmasti käyvät maistamassa jouluisia herkkuja työnantajan piikkiin. Toiset menevät ehkä muuten vain herkuttelemaan ja maistelemaan jouluisia makuja.

Monille meistä maistuvat perinteinen kinkku ja laatikot. Toiset ovat kalanystäviä ja tykkäävät kalaherkuista kuten esim. savukalasta tai erilaisista silleistä ja silakoista. Jouluisia herkkuja on monenlaisia ja meidän jokaisen joulupöytään kuuluu vähän eri makuja.


Jouluvalmisteluja rennolla fiiliksellä

Miten sinä valmistaudut jouluun? Kuuluuko sinun valmisteluihin tavallista parempi kodin siivous? Hankitko lahjat ajoissa vai vasta viime tingassa? Valmistatko ruokia itse vai ostatko ne pääasiassa valmiina? Käytkö mahdollisesti tervehtimässä jotakin yksinäistä ihmistä?

Jokainen meistä valmistautuu jouluun vähän eri tavalla. Toiset laittaa kodin jo jouluiseen lookkiin marraskuussa ja puunaa kodin kaappeja myöden viimeisen päälle. Joululahjatkin on toisilla hankittu jo pitkin vuotta, mutta ei ainakaan viime tingassa. Toiset meistä taas tekee jouluvalmistelut vasta jouluviikolla ja jotkut meistä kiirehtii lahjaostoksille viime tingassa. Jotkut meistä ovat hyvin stressaantuneita joulun alla, kun pitäisi tehdä sitä ja pitäisi tehdä tätä. Meidän kaikkien tulisi valmistautua jouluun rennosti liikoja stressaamatta. Kyllä se joulu tulee vähemmälläkin. Jotkut meistä käyvät mahdollisesti tervehtimässä jotakin vanhusta tai muuten vain yksinäistä näin joulun alla. Monelle yksinäiselle se voikin olla kultaakin arvokkaampi juttu.


Näin vietimme joulua <3

Miten sinä vietit joulua? Onko sinulla jouluperinteitä, joista pidät kiinni vuodesta toiseen?

Monet meistä ovat varmasti viettäneet joulua perheen ja/tai sukulaisten parissa. Jotkut meistä ovat saattaneet viettää yksinäisen joulun syystä tai toisesta. On monta tapaa viettää joulua. Aina se ei ole itsestä kiinni miten sitä viettää. Jokainen meistä on viettänyt joulua tavallaan.

Monilla meistä on jouluperinteitä, jotka jatkuvat vuodesta toiseen. Perinteitä on jokaisella vähän erilaisia; monet meistä kuuntelee tai katselee joulurauhan julistuksen radiosta, tv:stä tai netistä, jotkut taas saattavat mennä paikan päälle katsomaan sitä. Riisipuuro on monille aamupäivän herkkuhetki, ennen varsinaista jouluateriaa tai pukki tulee vierailulle perheisiin, jossa on pieniä lapsia. Jotkut saattavat käydä viemässä kynttilän jonkun läheisen haudalle tai mennä joulukirkkoon. Monet myös käyvät joulusaunassa, yleensä aamulla.


Vuosikatsaus 2017 -Osa 1

Millaiselta sinun vuosi 2017 näytti?

Meillä jokaisella vuosi 2017 oli varmasti vähän erinäköinen. Jokainen meistä varmasti miettii mennyttä vuotta ja se saattaa herättää monenlaisia tunteita. Se on saattanut sisältää mm. matkustamista, muuttamista, työpaikan vaihdosta, opiskelujen aloitusta tai loppumista, uusia ystäviä, iloja, suruja, huippuhetkiä, tavallista arkea, sairastelua, yllätyksiä jne. Ehkä haluat muistaa vuoden yhtenä parhaimmista tai olet lähinnä iloinen, kun vuosi taas vaihtui.  


Vuosikatsaus 2017 -Osa 2

Loppuvuosi oli myös melko tapahtumarikas, ja monenlaista sattui ja tapahtui. Tuli jopa sellainen yllätyskin mitä en olisi heti osannut arvata. ;)


Tunnelma löytyi sittenkin -JOULU

Millaisen joulun sinä vietit? Menikö se perinteiden mukaan vai poikkesiko se totutusta?

Monet meistä siivoavat kodin lattiasta kattoon ja toivottavat joulun tervetulleeksi puhtaaseen kotiin. Joulua vietetään perinteisesti perheen ja sukulaisten parissa, jolloin syödään herkullisia jouluruokia sekä annetaan ja saadaan lahjoja. Joskus saatetaan rikkoa perinteitä ja lähteä, vaikka ulkomaille tai Lappiin. Joulumieli saattaa olla toisinaan kateissa syystä tai toisesta. Joulu ei suju välttämättä aina suunnitelmien mukaan. Ehkä olemme menettäneet jonkun läheisen ja se saa joulun tuntumaan surulliselta ja haikealta. Joulu saattaa myös siitä huolimatta tuntua joululta, vaikka läheinen olisikin poissa. 💙❄️⛄️