Jouluvalmisteluja rennolla fiiliksellä

23.12.2017

Miten sinä valmistaudut jouluun? Kuuluuko sinun valmisteluihin tavallista parempi kodin siivous? Hankitko lahjat ajoissa vai vasta viime tingassa? Valmistatko ruokia itse vai ostatko ne pääasiassa valmiina? Käytkö mahdollisesti tervehtimässä jotakin yksinäistä ihmistä?

Jokainen meistä valmistautuu jouluun vähän eri tavalla. Toiset laittaa kodin jo jouluiseen lookkiin marraskuussa ja puunaa kodin kaappeja myöden viimeisen päälle. Joululahjatkin on toisilla hankittu jo pitkin vuotta, mutta ei ainakaan viime tingassa. Toiset meistä taas tekee jouluvalmistelut vasta jouluviikolla ja jotkut meistä kiirehtii lahjaostoksille viime tingassa. Jotkut meistä ovat hyvin stressaantuneita joulun alla, kun pitäisi tehdä sitä ja pitäisi tehdä tätä. Meidän kaikkien tulisi valmistautua jouluun rennosti liikoja stressaamatta. Kyllä se joulu tulee vähemmälläkin. Jotkut meistä käyvät mahdollisesti tervehtimässä jotakin vanhusta tai muuten vain yksinäistä näin joulun alla. Monelle yksinäiselle se voikin olla kultaakin arvokkaampi juttu. 


Tänä vuonna olen saanut valmistautua jouluun rennolla fiiliksellä, kun minulla ja miehelläni on ollut lomaa tämä viikko. <3 Usein joulunalusaika on melko työntäyteistä ja pitää oikein aikatauluttaa kaikki tekeminen siivouksesta lähtien. Viime vuonnakin olin aaton aattona vielä iltavuorossa. Muistan, kun aattona asettelin viime hetkillä vielä joulukoristeita paikoilleen, kun en ollut niitä aiemmin ehtinyt laittaa. 

Tänä vuonna on ollut aikaa rauhassa tehdä joulusiivous ja se tulikin tehtyä tavallista paremmin. Siivottiin 2-3 päivää, joka olikin hyvä juttu. Ei tarvinnut stressata, että mahdetaankohan ehtiä siivota tarpeeksi. 

Jääkaappikin tuli siivottua viimeisen päälle! :)

On ollut sellainen olo monessa kohtaa, että nyt on hommat jo tässä vaiheessa, kun aiemmin on ollut sellainen olo, että hommat on vasta tässä vaiheessa. Lahjat olen kyllä joka vuosi hankkinut yleensä ajoissa. Mieheni taas ostaa lahjat yleensä viime tingassa päivää tai kahta ennen, mutta hänelle se ei tuota stressiä. En saa mitään järkevää hankittua, jos pitäisi mennä ostoksille päivää tai kahta aiemmin. Joskus lahjojen hankkiminen vähän stressaa, jos ei oikein tiedä mitä kenellekin ostaisi. Ihmisillä on nykypäivänä kaikkea, joten lahjojen hankkiminen ei ole niin helppoa. Lahjakortit ovat tosi kivoja lahjoja, varsinkin jos ei tiedä mitä muuta antaisi.  

Viime keskiviikkona olimme koko perheen voimin alakoulun tunnelmallisessa joulujuhlassa. Suomi 100 teema oli vahvasti esillä! :) Yläkoulun joulujuhla oli torstaina klo 22-0.30, johon vain tyttäremme osallistui.

Tänään olin mieheni kanssa Itäharjun Prismassa ruokaostoksilla, jossa oli yllättävän väljää, vaikka parkkipaikka olikin täynnä autoja. Kävimme myös ostamassa Saksan tilalta puolikkaan kalkkunan. Se on nyt kolmas joulu, kun ostimme kalkkunan joulupöytään. Eilen mieheni ja poikani kävivät hakemassa tilaamani lanttu- ja porkkanalaatikon Kavalton tilalta. Loput laatikot ostimme kaupasta sekä isäni tekee aina imelletyn perunalaatikon. Tykkään paljon kokkailla kaikenlaista, mutta jouluna ostan paljon valmiina. En ole koskaan esim. tehnyt laatikoita itse. Riisipuuroa ja kahvipöydän herkkuja kokkailen kyllä mielelläni. Tyttäreni teki tänään joulutorttuja. <3

Lapset kävivät viemässä naapurin mammalle joulutervehdyksen! <3

Poika sai tehtäväkseen viikata pyykit pois narulta, joka olikin hänen ensimmäinen kerta. Hyvin suoriutui tehtävästään. :)

Vielä riisipuuro on hautumassa hellalla, joka on jo toinen puuro tässä ennen joulua. Nyt saa joulu tulla ja kaikki alkaa olla viittä vaille valmista! <3 <3 <3

3 dl riisiä

2 l täysmaitoa + ripaus suolaa + 2 tl vaniljasokeria

Kannattaa keittää kerros- tai haudutuskattilassa, että puuro ei pala pohjaan!

HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE! <3