Elämä on lyhyt, ikuisuuden rinnalla!

YLEISTÄ

Blogi jatkuu uudella alustalla! :)

Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet lukijani uuden blogini pariin! :) Päätin vaihtaa alustaa, ja pyörittelin mielessä eri vaihtoehtoja ja tähän päädyin. Tämä vaikuttaa sellaiselta alustalta joka vastaa minun tarpeitani bloggaamisen suhteen.


Elämänohjeita, jotka saattavat lisätä onnellisuuttasi

Oletko miettinyt mitkä asiat elämässäsi vaikuttavat siihen, että olet onnellinen? Löytyykö onni siitä, että olet löytänyt hyvän parisuhteen? Tai siitä, että olet saanut hyvän ammatin/työpaikan? Vai siitä, että sinulla on hyviä ystäviä? Vai onko onni siinä, että olet ehkä saanut omakotitalon? Tai onko se siinä, että sinulla on hyvin menestyvät lapset? Tai tekeekö sinut onnelliseksi sinun tavallinen arkesi? Löytyykö onni siitä, että pääset ehkä matkustelemaan, ja olet terve? Asiat eivät aina ole ehkä näin hyvin, mutta siitä huolimatta voit kokea onnellisuutta elämässäsi.


Oletko aamu- vai iltavirkku?

Oletko sinä aamu- vai iltavirkku tai jotain siltä väliltä? Oletko sinä hereillä, jo kukon laulun aikaan vai käännätkö mielellään siihen aikaan vain kylkeäsi? Haaveiletko pääseväsi nukkumaan jo melko varhain illalla vai saatko jonkin inspiraation usein silloin, kun aamuvirkku alkaa haukotella? 


Mikä saa parisuhteen kestämään?

Oletko miettinyt mikä on kestävän parisuhteen salaisuus? Onko se sitä, että kommunikointi toimii? Onko se sitä, että omaa samanlainen arvomaailman? Onko se sitä, että tulevaisuudesta on samantapaisia ajatuksia? Onko se sitä, että on samanlainen huumorintaju?

Varmasti moni meistä miettii mikä saa parisuhteen kestämään nykypäivänä. Kestävä parisuhde ei ole nykyään itsestäänselvyys, ja siitä kertoo suuret erotilastot. Avioliittokaan ei ole kaikkien kohdalla elinikäinen, vaikka luvataan rakastaa toista niin myötä- kuin vastamäessäkin. Ero on harvoin yhden asian summa, erossa yleensä monet erilaiset asiat kasautuvat, ja joskus johtavat sellaiseen umpikujaan, että ero on väistämätön. Vaikeuksien tullessa ero ei ole se todellinen ratkaisu kaikissa parisuhteissa. On pareja, jotka pystyvät ratkaisemaan ongelmansa itse, tai saavat asiansa kuntoon jonkun ulkopuolisen tahon kanssa. Usein, jos on tahtoa, moni asia voidaan ratkaista, ja lopputuloksena voidaan jatkaa parisuhdetta/avioliittoa.


Taivas ja Tähdet goes Gospel -SAMPPALINNAN KESÄTEATTERI

Mitä ajatuksia sinussa herättää Gospel-musiikki tai yleensä hengellinen musiikki?

Wikipedian mukaan; Hengellinen musiikki on kristillisen kirkon historiallisesti käyttämä kattotermi kristillisen musiikin eri lajeille. Niihin kuuluvat harrasmusiikki eli kirkkomusiikki, hengellinen aikuismusiikki, hengellinen nuorisomusiikki eli gospel, ylistysmusiikki ja hengellinen lasten musiikki.


Upea konsertti -NINA ÅSTRÖM

Tiedätkö sinä kuka on Nina Åström? Oletko koskaan kuullut hänen musiikkiaan tai ollut hänen konsertissaan?

Olet ehkä saattanut kuulla, että Nina Åström on ollut Suomen Euroviisuedustaja vuonna 2000. 


Mietteitä isyydestä

Millainen suhde sinulla on/ollut isääsi? Onko se ollut läheinen vai etäinen? Vai onko se puuttunut kokonaan?

Meillä on monenlaisia isäsuhteita ja kokemuksia isästä. Toiset ovat ehkä olleet isän tyttöjä tai poikia, mutta toisilta on saattanut puuttua isä elämästä kokonaan tai ovat tutustuneet häneen vasta aikuisiällä. Isä on saattanut olla elämässä mukana, mutta suhde isään on ollut siitä huolimatta etäinen, syystä tai toisesta. Isä on saattanut myös poistua ajasta ikuisuuteen, jossakin vaiheessa elämää, ja se on tuonut omanlaisensa kokemuksen. Kokemuksia on yhtä monta, kuin on ihmistäkin. Kaikilla meillä, se kokemus on vähän erilainen. 


Miksi valitsimme Toivonlinnan?

Asutko paikassa, jossa viihdyt? Onko sinulla haaveita muuttaa johonkin tiettyyn paikkaan? Minkälaisia asioita arvostat asuinpaikassasi?

Saatat asua paikassa, jossa todella viihdyt. Ehkä olet löytänyt omakotitalon tai asunnon kivasta kerros- tai rivitalosta. Toiset arvostaa asumista kaupungin keskustassa tai jossakin taajamassa. Monet meistä arvostavat hyviä liikenneyhteyksiä ja toiset maaseudun rauhaa. Haluat ehkä asua melko lähellä isompaa kaupunkia, vaikka joku pienempi paikka vetäisikin puoleensa syystä tai toisesta. Joskus jossakin paikassa saattaa olla joku juttu, miksi juuri tiettyyn paikkaan haluaisit muuttaa esim. tietty koulu tai työpaikka. Saatat haaveilla, vaikka muuttavasi takaisin kotipaikkakunnallesi.


Viisi suosituinta postausta -2018


Surun monet kasvot

Mitä sana suru sinussa herättää? Miten sinä kohtaat ja käsittelet surua? Onko suru alusta loppuun asti vain negatiivinen tunne vai voiko siitä löytyä jotain positiivista?

Jokainen meistä käsittelee surua omalla tavallaan. On paljon asioita mikä tekee olon surulliseksi. Surun voi kokea myös eri tavalla eri tilanteissa. Elämän aikana varmasti jokainen kohtaa surun, jossakin elämänsä vaiheessa tavalla tai toisella. Elämässä kohtaamme monenlaisia asioita, joista voi tulla pienempi tai suurempi suru. Saatamme tuntea surua, jos itse tai läheinen sairastuu, parisuhde päättyy, tulee taloudellisia vaikeuksia syystä tai toisesta, menetämme rakkaan lemmikkimme tai läheinen ihminen nukkuu pois. Varmasti on myös paljon muitakin asioita mistä voimme olla surullisia. Se miten koemme surun on hyvin yksilöllistä. Toiset ovat hyvinkin avoimia siitä miten tuntevat ja kokevat surun, mutta toiset taas surevat hiljaisesti pitäen tunteensa omana tietonaan. Usein suru on aaltoilevaa ja synnyttää yhtäkkiä haikean olon ja itku on herkässä. Surulla on monet kasvot.


Ole läsnä - KUUNTELE

Tällä viikolla vietimme ystävänpäivää. Ystävillä on suuri merkitys ihmisen elämässä. 💜 Sillä on merkitystä miten tulet kohdatuksi ja kuulluksi, kun tapaat ystävän tai tutun.

Kun tapaamme ystävän/ystäviä odotamme varmasti rakentavaa molemmin puolista vuorovaikutusta. Näin ei kuitenkaan välttämättä aina tapahdu. Toinen saattaa olla omissa ajatuksissaan syystä tai toisesta, vaikka hän onkin läsnä. Saattaa näyttää siltä, että hän kuuntelee mitä sanot, mutta todellisuudessa hän ei keskity siihen. Joskus saattaa käydä niin, että et saa sanottua asiaa loppuun, kun toinen jo aloittaa oman juttunsa ja puhuttekin lähes päällekkäin ja usein vielä eri asiasta. Sinulle saattaa tulla tunne, että sinä et ole tullut kuulluksi.

Läsnäolevaa vuorovaikutusta häiritsee nykyään monta kertaa mobiililaitteet. Some varastaa meidän aikaamme jopa silloin, kun tapaamme ystäviä kasvokkain tai olemme vain perheen jäsenten kanssa vuorovaikutuksessa. Monta kertaa selaamme puhelinta tapaamisen aikana, vaikka mitään niin tärkeää ei sinä aikana tapahdu tai katselemme jotain mielenkiintoista tabletilta. Onko tämä tuttua sinulle?


Ole terveesti epäitsekäs - MITÄ SE ON?

Ajatteletko sinä aina ensin itseäsi ja sitä miten sinulla olisi mahdollisimman hyvä olla? Vai mietitkö usein sitä mistä toinen ilahtuisi? Onko sinun helppo tehdä asioita, kun puoliso pyytää sinua esim. lenkille tai ystäväsi pyytää sinua viemään hänet linja-autoasemalle, kun hän on lähdössä reissuun aamutuimaan?

Ihminen ajattelee luontaisesti usein vain omaa etuaan ja hyvinvointiaan. Tätä kutsutaan usein itsekkyydeksi. Monesti saatamme miettiä, mistä toinen ilahtuisi ainakin silloin, jos hänellä on jokin merkkipäivä. Kun puoliso pyytää lähtemään esim. lenkille kanssaan saatat sanoa, että sinua väsyttää tai nyt ei millään sovi, kun sinulla on muuta mielekkäämpää tekemistä. Kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään mitä pyyntö merkitsee toiselle ja mitä itse hyötyisit siitä, että suostut toisen pyyntöön. Lenkki on aina hyvä idea myös itselle, vaikka vähän väsyttäisikin, koska lenkillä piristyy kummasti. Voitte vaihtaa samalla päivän kuulumiset ja liikunta auttaa jaksamaan arjen pyöritystä paremmin. Ystävän pyyntökin saattaa tulla joskus huonoon saumaan, mutta saatamme kuitenkin lähteä, koska meillä on halu auttaa ja pitää ystävyyssuhde kunnossa. Ystävät ovat tärkeitä ja ystävyyttä kannattaa vaalia!!! 🤗


Sanoissa on voimaa vai onko? - SANOTUT SANAT

Mietitkö sinä aina tarkkaan sanasi? Sanotko ensin ja sitten vasta mietit? Lipsahtaako sinulta joskus suustasi sammakoita?

Sanotut sanat voivat saada aikaan paljon hyvää, mutta myös paljon pahaa mieltä. Aina ei osata valita sanojamme oikein ja meiltä saattaa lipsahtaa sammakoita, jolloin toinen loukkaantuu. Monet tilanteet tulevat niin nopeasti eteemme, että emme ehdi aina miettiä, niin tarkkaan miten asian tuomme esiin. Kun ihminen on rakastunut hän harvoin sanoo loukkaavia sanoja rakkaalleen. Sanat mitä hän todennäköisesti sanoo, ovat kaunista kuultavaa. Harkitsemme todennäköisesti sanamme tarkemmin, kun olemme esim. työhaastattelussa tai haluamme tehdä johonkin ihmiseen vaikutuksen. Saatamme miettiä sanamme hyvinkin tarkkaan, kun haluamme antaa, jostakin asiasta palautetta tai pahimmassa tapauksessa kiukun puuskassa sanomme juuri sen, mikä sillä kertaa tulee suusta ulos. Joskus saatamme katua, sitä mitä olemme päästäneet suustamme ulos. Sanotuilla sanoilla on todella voimaa, vaikka sitä ei aina uskoisikaan. Kannattaa todella miettiä mitä sanoo ja mitä ei sano, koska sanottuja sanoja ei saa enää takaisin!!! Usein toisen muistiin jää varsinkin ne negatiiviset sanat ja sitähän me ei haluta.


Osaatko sinä olla kiitollinen?

Osaatko sinä olla kiitollinen? Onko kiitollinen mieli sinulle arkipäivää? Minkälaisista asioista sinä olet kiitollinen?

Monet asiat Suomessa ovat itsestäänselvyyksiä, mutta osaammeko olla niistä kiitollisia. Meillä on hyvä julkinen terveydenhuolto, saamme hoitoa, vaikka emme omistaisi vakuutusta. Jokaisella on oikeus perusturvaan, vaikka ei onnistaisi työmarkkinoilla. Peruskoulu on ilmaista ja se koskee kaikkia lapsia. Joka päivä voimme syödä vatsamme täyteen. Meillä on siis paljon aihetta kiitokseen, mutta usein se tahtoo unohtua. Jokaisella meistä on varmasti asioita mistä voimme olla kiitollisia. Mieti hetki mistä juuri sinä olet kiitollinen! 💜


Aikamme varas vai onko? - KIIRE

Tuntuuko sinusta, että sinulla on kiireinen elämä? Onko sinulla aikaa hengähtää arjen kiireissä?

Nykyään elämä on monta kertaa kovin hektistä ja vaatimukset ovat lisääntyneet joka suuntaan. Peruskoulusta lähtien vaatimustaso on kasvanut. Työelämäkin vaatii meiltä monenlaista ja vaatimukset ovat koventuneet. Pelkkä perustyö ei enään riitä, joka on valitettava tosiasia. Monet uupuvat työpaineiden alla. Vapaa-ajastakin on tullut monelle melkoista suorittamista. On laitettu kalenterit täyteen erilaisia harrastuksia ja muita menoja. Juostaan paikasta toiseen kello kaulassa. Mieti hetki, onko se pakollista? 🤔


Viiden tähden saattohoito loppumassa - KARINAKOTI, TURKU

Onko sinulla kokemusta omaisen, ystävän tai tutun saattohoidosta? Mikä sinusta on hyvää saattohoitoa? Saako mielestäsi Suomessa hyvää hoitoa kuoleman lähestyessä?

Monella meistä saattaa olla kokemusta omaisen, ystävän tai tutun saattohoidosta. Ehkä olemme seuranneet sitä läheltä tai vähän kauempaa. Monet meistä varmasti asettavat melko korkeat kriteerit hyvälle saattohoidolle. Hyvä saattohoito on ennen kaikkea inhimillistä potilaan tarpeita ja toiveita kunnioittavaa. Hyvään hoitoon kuuluu myös omaisten huomioiminen. Suomessa saa monenlaista saattohoitoa: kotisaattohoitoa, johon saa apua kotisairaalan toimesta, osastolla tapahtuvaa hoitoa sekä joissakin tapauksissa on mahdollisuus päästä saattohoitokotiin. Hoidon laatu varmasti vaihtelee myös eri paikkojen välillä, mutta pääasiassa kuitenkin haluan uskoa, että Suomessa hoito on pääpiirteittäin melko hyvää. Tosin olen lukenut artikkeleita, että saattohoito Suomessa kaipaa kipeästi kehittämistä. 


Äitienpäivän viettoa ja viehättävä kesäkahvila - PAIMIO

Millaisia tuntemuksia sana ÄITI sinussa herättää? Millainen suhde sinulla on äitiisi? Oletko sinä äiti tai mahdollisesti jo isoäitikin? Miten sinä vietit viikko sitten äitienpäivää?

Sana ÄITI herättää meissä monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Useimmiten lapsen ensimmäinen sana on ÄITI. ❤️ Jokaisella meistä on omanlaisensa suhde äitiinsä. Toiset ovat läheisempiä ja toiset etäisempiä äitinsä kanssa. Saatat miettiä millainen äiti itse olet omille lapsillesi tai isoäiti lapsen lapsillesi. Äiti on useimmiten se, joka kuuntelee lasten huolet ja murheet sekä osaa lohduttaa. Äiti on varmasti monelle meistä tukipilari elämän myrskyissä. ❤️


Kaksi ajanjaksoa on tullut päätökseen - MILTÄ MINUSTA TUNTUU NYT?

Onko sinulle tullut lähiaikoina jokin ajanjakso päätökseen? Jos näin on, miltä sinusta tuntuu nyt?

Meillä on elämässä monenlaisia ajanjaksoja, jotka alkavat ja sitten ne tulevat jossakin vaiheessa päätökseen. Lapsuudessa ja nuoruudessa ajanjaksoja tulee tiuhemmin kuin myöhemmin aikuisuudessa. Pienillä lapsilla on useimmiten päiväkotivaihe ja eskari. Tämän jälkeen alkaa alakoulu ja siitä siirrytään yläkouluun. Yläkoulun jälkeen alkaakin haastavampi elämän vaihe, kun mietitään mihin lähdetään opiskelemaan. Monet meistä ovat käyneet lukion, mutta toiset meistä ovat päätyneet ammattikouluun. Lukion jälkeen mietitään ammatin valintaa ja sitä mihin haetaan opiskelemaan, kun taas ammattikoulusta valmistunut useimmiten hakeutuu töihin, ainakin aluksi. Myöhemmin elämässä monet meistä perustavat perheen ja siihen liittyy monia ajanjaksoja, kun lapset kasvavat. Työelämässäkin saattaa olla monenlaisia vaiheita ja jaksoja. 


Ajatuksia avioliitosta ja hääpäivän viettoa - SAARISTON PIENI RENGASTIE

Mitä ajatuksia avioliitto sinussa herättää?

Avioliitto on aihe, joka on viime päivinä puhututtanut mediassa kovasti. Perinteinen ajatus on, että avioliiton solmivat mies ja nainen. Suomen lain mukaan avioliiton voivat solmia myös samaa sukupuolta olevat henkilöt. 


Mitä kuuluu nyt? - SURU

Ylihuomenna tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun RAKAS isäni nukkui pois. 💙

Vuosi on kulunut nopeasti, mutta se on ollut varsin erilainen kuin alunperin ajattelin. Se on ollut henkisesti monin verroin helpompi. En ole surrut isäni poismenoa sillä tavalla kuin ehkä kuvittelin. En ole juurikaan itkenyt, ei ole ollut tarvetta. On ollut hetkiä, kun olen kokenut haikeutta siitä, että enää en voi jakaa asioita isäni kanssa. En voi kysyä enää, mitä hänelle kuuluu. En voi kysyä enää neuvoa, jos elämässä tulee tilanteita missä hyvät neuvot olisivat tarpeen. En voi myöskään nauttia enää hänen maailman parhaista jouluruoista. Voin sanoa, että niitä on IKÄVÄ. 🍲


Tunteikas alkuvuosi - TUNTEET

Koetko sinä tunteet voimakkaasti? Luotatko tunteisiisi? Haetko jotakin tunnetta, kun teet päätöksiä elämässäsi? Voivatko tunteesi johtaa sinut harhaan?

Jokainen meistä tuntee erilaisia tunteita päivittäin, myös sinä. Toiset meistä ovat enemmän tunneihmisiä kuin toiset. Tunteita emme pysty aina hallitsemaan ja saatamme myös tehdä päätöksiä tunteidemme perusteella. Tunteisiin ei kannata ihan joka tilanteessa luottaa, ne saattavat johtaa meitä harhaan. Tunteet ovat myös toisinaan hyvin ailahtelevaisia, varsinkin teini-iässä. Elämän eri kokemukset saattavat aiheuttaa meissä myös tunnelukkoja. Joskus on hyvä miettiä miksi tunnemme niin kuin tunnemme. 💜


Paras sanoma - PÄÄSIÄINEN

Mitä pääsiäinen sinulle merkitsee?

Pääsiäinen merkitsee varmasti useille meistä enemmän vapaata töistä, hyvää ruokaa ja yhdessä oloa perheen sekä muiden läheisten kanssa. Monet saattavat lähteä viettämään pääsiäistä mökille tai johonkin reissuun. Kirjaimellisesti ottavat pienen irtioton ennen kesää. Pääsiäisen aikaan on myös perinteitä mm. palmusunnuntaina ennen pääsiäistä monet lapset käyvät virpomassa naapureille ja tutuille. Pääsiäinen saattaa olla myös pysähtymisen aikaa toisille, pääsiäisen sanoman äärelle.

Tänä vuonna vietämme pääsiäistä poikkeuksellisissa oloissa. Hyvin monet meistä viettävät sen visusti kotioloissa, mahdollisesti lähiseudulla lenkkeillen. Kaikki tapahtumat mihin osallistumme tapahtuvat etänä mm. seurakunnan tilaisuudet, joissa varmasti moni on tottunut käymään juuri pääsiäisenä. Nyt onkin hyvä aika miettiä, miksi todella vietämme pääsiäistä ja mikä on sen sanoma!!!✝️❤️