Mikä saa parisuhteen kestämään?

17.06.2017

Oletko miettinyt mikä on kestävän parisuhteen salaisuus? Onko se sitä, että kommunikointi toimii? Onko se sitä, että omaa samanlaisen arvomaailman? Onko se sitä, että tulevaisuudesta on samantapaisia ajatuksia? Onko se sitä, että on samanlainen huumorintaju?

Varmasti moni meistä miettii mikä saa parisuhteen kestämään nykypäivänä. Kestävä parisuhde ei ole nykyään itsestäänselvyys, ja siitä kertoo suuret erotilastot. Avioliittokaan ei ole kaikkien kohdalla elinikäinen, vaikka luvataan rakastaa toista niin myötä- kuin vastamäessäkin. Ero on harvoin yhden asian summa, erossa yleensä monet erilaiset asiat kasautuvat, ja joskus johtavat sellaiseen umpikujaan, että ero on väistämätön. Vaikeuksien tullessa ero ei ole se todellinen ratkaisu kaikissa parisuhteissa. On pareja, jotka pystyvät ratkaisemaan ongelmansa itse, tai saavat asiansa kuntoon jonkun ulkopuolisen tahon kanssa. Usein, jos on tahtoa, moni asia voidaan ratkaista, ja lopputuloksena voidaan jatkaa parisuhdetta/avioliittoa. 

Parhaimmillaan parisuhde/avioliitto tarjoaa; rakkautta, kumppanuutta, yhdessäoloa, läheisyyttä ja seksiä sekä siinä saa osakseen ymmärrystä ja arvostusta. Saa myös mahdollisuuden toteuttaa itseään vaimona, äitinä, miehenä, isänä ja rakastajana. 


Löytyykö sinun parisuhteestasi/avioliitosta näitä pitkän ja onnellisen suhteen merkkejä?

1. RENTO JA JATKUVA VUOROVAIKUTUS; on avain onnelliseen parisuhteeseen/avioliittoon. Jokaisella on tarve tulla kuulluksi ja ymmärretyksi. Älä vain kuule, vaan keskity kuuntelemaan toista, ja ole myös läsnä.

2. HUOLENPITO SYNNYTTÄÄ TYYTYVÄISYYTTÄ; henkilöt, jotka ovat parisuhteessa/avioliitossa, ovat yleensä vähemmän sairaita, ja selviytyvät paremmin psyykkisistä paineista. Puolisolta saatava sosiaalinen tuki tuo turvaa ja onnellisuutta. Tuki ilmenee esim. toisesta huolehtimisena, toisen arvostamisena sekä avunantamisena. Konflikteja ja negatiivisuutta vastaan toimii ystävällisyys ja hellyys.

3. KESKITY HYVÄÄN, PUHU HYVÄÄ; kiitollisuus ja kunnioitus takaavat hyvän parisuhteen/avioliiton. Oman puolison kehuminen on jokapäiväisen elämän parasta terapiaa, ja parisuhdeonnen takaaja. Positiivinen palaute puolisolta on tärkeää suhteen onnistumiselle.

4. ME HENKI KANTAA VAIKEUKSISSA; vaikeuksien yli auttaa VAHVA me-henki. Parhaimmaksi parisuhteen siteeksi voidaan luonnehtia vahvaa ME-HENKEÄ! <3

5. RIITELE RAKENTAVASTI; yksi pitkän parisuhteen salaisuuksista on kyky käsitellä ristiriitoja, ja konflikteja rakentavasti. Me sanan käyttö on myös hyödyllistä ristiriitatilanteissa. 

6. YHTEISET RUTIINIT VAHVISTAVAT SUHDETTA; kestävät parisuhteet vaativat yhteisiä päätöksiä ja päämääriä. Yhteiset rutiinit toimivat suhteen ylläpidon, ja parin sitoutumisen vahvistajina.

7. KASVA HENKISESTI JA ANNA TOISENKIN KASVAA; pitkä parisuhde vaatii henkistä kasvua. Ajan myötä sinä ja puoliso muututte, ymmärrä ja hyväksy se. Erityisen merkittävä taito on puolison erilaisuuden arvostaminen.

8. ÄLÄ SOMETA LIIKAA, VAAN HUOMIOI PUOLISOASI; älä räplää kännykkääsi tai tablettiasi liikaa, keskity olemaan läsnä enemmän puolisollesi. Varsinkin, jos saat huomautuksen asiasta puolisoltasi. Emotionaalinen yksinäisyys kasvaa, jos puoliso ei huomioi tarpeeksi, eikä aseta suhdetta etusijalle. 

9. ÄLÄ PETÄ PUOLISOASI; ole uskollinen puolisollesi! <3 

10. OSOITA SITOUTUMISESI; "Pysyvämpi onni syntyy hyvästä elämästä, ja sen löytyminen ja rakentaminen on helpompaa hyvässä parisuhteessa kuin yksin", kirjoittaa parisuhteita tutkinut professori Osmo Kontula.

Tärkeimmän ihmissuhteensa eteen kannattaa nähdä vaivaa! <3

Lisää voit lukea täältä!


Olemme olleet tänään 17 vuotta aviossa! <3 Parhaan mahdollisen miehen olen saanut, juuri minulle sopivan! <3

Meidän pitkän liiton salaisuus on;

1. Hyvä kommunikointi; mieheni on loistava keskustelija, jos olemme keskustelun aluksi jostakin asiasta eri mieltä esim. mihin menemme lomalle, keskustelun lopuksi olemme päässeet vähintäänkin kompromissiratkaisuun. 

2. Samanlainen arvomaailma; omaamme kumpikin kristillisen arvomaailman. 

3. Samantyyppinen huumorintaju; meillä on ihan omanlaisia vitsejä, jotka eivät ehkä avaudu ihan kaikille. ;)

4. Toisen huomioiminen; meillä on kummallakin omat vahvuutemme, ja useimmiten hoidamme omat työmme, mutta joskus menemme myös toisen tontille esim. leikkasin viime viikolla ensimmäistä kertaa nurmikkoa, kun mieheni oli silloin estynyt leikkaamaan sitä. Mahdollisesti ei jäänyt tähän yhteen kertaan tuo leikkaaminen! :) Mieheni ei taas juuri ota osaa kukkapenkkien tekoon, mutta tänä keväänä auttoi tekemään perennapenkkiä! <3 

5. Kerromme joka päivä toisillemme; useimmiten koodikielellä, että RAKASTAN SINUA! <3 tai OLET RAKAS! <3

6. Käytämme rahaa samalla tavalla; mutta hieman eri asioihin. Ei lasketa pennin päälle, mutta aina olemme olleet sitä mieltä, että joka kuukausi pitää saada jotain säästöön!

7. Riitelemme useimmiten melko rakentavasti; aluksi saatetaan olla tosi kiukkuisia, mutta hetken päästä saatetaan jo keskustella asiasta melko rakentavaan sävyyn, ja pian ollaankin taas sovussa! <3

8. Järjestämme kahdenkeskistä aikaa; pyrimme järjestämään kahdenkeskistä aikaa mahdollisuuksien mukaan. Se kannattaa AINA! <3 Huhtikuussa olimme kahdestaan risteilyllä, vähän paremmassa hyttiluokassa. Oli kyllä tosi kiva ja rentouttava reissu! <3

Täytyy todeta, että melko tasaista on ollut koko meidän yhteiselo. Toki erimielisyyksiä on ollut, ja väsymyksestä johtunutta ärtyneisyyttä ym. mutta mitään ylitsepääsemättömiä erimielisyyksiä meillä ei ole ollut! <3 Toivon mukaan näin saa jatkua jatkossakin!!!

Saa nähdä toteutuuko erään haave joskus; Isla de Pascua! ;)