Valokuvaus on hieno harrastus

OTOKSIANI

ORVOKIT (Viola)

ORVOKIT ovat orvokkikasveihin kuuluva kasvisuku, johon kuuluu n. 400-500 lajia. Useimmat niistä kasvavat pohjoisella pallonpuoliskolla. Pääasiassa orvokit viihtyvät kosteissa ja varjoisissa paikoissa, kuten puiden ja pensaiden alla.

Tyypillisesti orvokeilla on sydämenmuotoiset lehdet ja epäsymmetriset, viisiterälehtiset kukat. (lähde: Wikipedia)

TIESITKÖ?

  • Orvokki on suosittu keväällä, ja sitä myydään n. 11 miljoonaa.
  • Orvokin voi istuttaa jo toukokuussa, koska se selviää jopa viiden asteen pakkasöistä.
  • Orvokin voit istuttaa parvekelaatikkoon tai maahan. Laajoissa ryhmäistutuksissa ne ovat parhaimmillaan.

Lisää voit lukea täältä!


PIONIT (paeonia)

PIONIT ovat pionikasvien heimon ainut suku. Luonnonvaraisena lajeja esiintyy Aasiassa, Etelä-Euroopassa ja Pohjois-Amerikan länsiosissa. Pääosin lajit ovat monivuotisia, ruohovartisia kasveja, jotka kasvavat 0.5-1.5 metrisiksi. Jotkut lajit ovat puuvartisia ja kasvavat 2-3 metrisiksi pensaiksi. Kukat ovat suuria ja tuoksuvia ja niiden väri vaihtelee punaisista valkoisiin ja keltaisiin. (lähde: Wikipedia)

PIONI on perennojen aatelistoa, joka ansaitsee paikkansa AURINGOSSA.

Lisää voit lukea täältä!


JUHANNUSRUUSU (Pimpinellifolia)

JUHANNUSRUUSU menestyy koko Suomessa, ja se tunnetaan kestävyydestään ja ihanasti tuoksuvasta kukinnastaan. Juhannusruusua meillä on viljelty 1800-luvun alusta lähtien. Juhannusruusu kasvaa 150-200 cm korkuiseksi ja se kukkii juhannuksen aikoihin. Kukinta kestää pari viikkoa.

Lisää voit lukea täältä!


NORJANANGERVO (Spiraea 'Grefheim')

NORJANANGERVON kaunis, kaareva kasvutapa ja runsas kukinta on varmaan suosion salaisuus. Se on erittäin kestävä ja terve sekä helppohoitoinen koristepensas, joka viihtyy melkein missä vain. Monikäyttöinen pensas, sopii yksittäin, ryhmässä tai aitana kasvatettavaksi. Se kasvaa 100-150 cm korkuiseksi.

Lisää voit lukea täältä!