Luonnossa sielu lepää!

LUONTOKOHTEET

Luonnonmaan luontopolku -NAANTALI

Tykkäätkö sinä lenkkeillä/retkeillä luontopoluilla? Jos sinulla on koira tai lapsia, ehkä molemmat, niin varmasti mielellään lähdet metsään lenkille/retkeilemään. Suomessa on monia hienoja luontopolkuja/luontokohteita, ja yksi niistä löytyy Naantalista. Luonnossa voi rentoutua, ja kokea lepoa arjen kiireistä. Joskus ihan pari tuntia metsässä piristää kummasti.

LUE LISÄÄ


Näkemisen arvoinen Askala -PAIMIO

Oletko sinä luontoihminen? Tykkäätkö sinä liikkua luonnossa? Minkälaisissa luontokohteissa tykkäät liikkua? Perinteisillä luontopoluilla vai jossakin vähän erikoisemmissa kohteissa?

Meistä monet liikkuu eninmäkseen varmaan perinteisillä luontopoluilla. Toiset meistä saattavat mennä ihan vain metsään samoilemaan. Toiset viihtyvät luontolomilla Lapin erämaassa tai kumiveneellä kosken kuohuissa.

Suomesta löytyy paljon erilaisia luontokohteita ja vaellusreittejä. Varsinais-Suomessakin on monia hienoja kohteita, ja yksi niistä löytyy Paimiosta

LUE LISÄÄ


Luonnonkaunis Ruissalo -TURKU + Arvonta

YHTEISTYÖSSÄ: RUISSALON KYLPYLÄ

Oletko sinä käynyt Ruissalossa? Jos, et ole niin suosittelen käymään. Se on todella luonnonkaunis paikka, varsinkin kesällä. Koko tie sillalta lähtien Saaronniemeen asti on tosi idyllinen, kun lehdet ovat puissa ja luonto vihertää. Siellä silmä oikein lepää, kun katselee maisemia. <3

Ruissalo on saari, Turun edustalla, johon kuuluvat myös saaret Iso-Pukki ja Pikku pukki. Itä-länsi-suunnassa se on 7 km pitkä.

Ruissalo on sekä luonnoltaan, että kulttuurihistorialtaan arvokas ja monipuolinen alue Suomessa.


Syötävä vai myrkkyllinen? -SIENET

Onko sienet sinun herkkuasi? Tykkäätkö käydä keräämässä sieniä? Onko sinulla hyvä sienituntemus? Vai oletko hieman epävarma syötävistä sienistä?

Monille meistä maistuu kantarelli ja suppilovahvero, mutta toiset ovat innoissaan suolasienistä kuten esim. karva- tai kangasrouskuista. Joidenkin suurta herkkua ovat tatit.

Aika moni meistä tunnistaa kantarellin ja suppilovahveron. Ehkä karvarousku ja tatit ovat vielä melko helppoja tunnistettavia, mutta on joukko sieniä missä voi todella erehtyä. Kärpässienistä ja seitikeistä on ainakin hyvä pysyä kaukana. Korvasieni on erittäin myrkyllinen, mutta kun sen valmistaa oikein, niin se on suurta herkkua.


Syksyn merkit luonnossa

Oletko sinä syksyihminen? Onko sinusta luonto kaunista syksyllä? Ihailetko syksyn kauniita värejä, ruskaa? Onko sinusta kirpakat syysaamut piristäviä?

Useimmat meistä varmasti ovat kesäihmisiä, mutta toiset meistä lukeutuvat syksyihmisiksi. Luonto pukeutuu syksyllä kauniiseen väriloistoon, joka saa meidät ihastelemaan sen kauniita värejä. Osa lähtee jopa Lappiin asti ruskaretkelle. Kirpakat syysaamut kesän jälkeen saattavat tuntua mukavan piristäville. Vielä kuitenkin on ehkä tunne siitä, että talvi on tovin matkan päässä, ja kesästäkin saattaa olla rippeitä jäljellä. Päivisin lämpötila usein kohoaa vielä ihan mukaviin lukemiin, ainakin syyskuussa.

LUE LISÄÄ