Luonnonkaunis Ruissalo -TURKU + Arvonta

25.06.2017

YHTEISTYÖSSÄ: RUISSALON KYLPYLÄ

Oletko sinä käynyt Ruissalossa? Jos, et ole käynyt, niin suosittelen käymään. Se on todella luonnonkaunis paikka, varsinkin kesällä. Koko tie sillalta lähtien Saaronniemeen asti on tosi idyllinen, kun lehdet ovat puissa ja luonto vihertää. Siellä oikein silmä lepää, kun katselee maisemia. <3

Ruissalo on saari, Turun edustalla, johon kuuluvat myös saaret Iso-Pukki ja Pikku pukki. Itä-länsi-suunnassa se on 7 km pitkä. 

Ruissalo on sekä luonnoltaan, että kulttuurihistorialtaan arvokas ja monipuolinen alue Suomessa. 

Lisää voit lukea täältä!


Ruissalosta löytyy Kansanpuisto, joka on toiminut turkulaisten ja lähikuntien ulkoilijoiden ja vapaa-ajan viettäjien keitaana 1800-luvulta lähtien. 

Nykyään alue toimii mukavana päiväretkikohteena, sekä juhlijoiden pitopaikkana. Kansanpuiston suurin vuosittainen juhla on Pohjoismaiden vanhin festivaali Ruisrock.

Alue rajoittuu meren puolelta uimarantaan sekä viihtyisään niemenkärkeen, jossa on yhteysaluslaituri. 

Lisää voit lukea täältä ja sijainti löytyy täältä!

Nyt on mahdollisuus päästä kansapuistoon myös vesibussilla, joka liikennöi 22.5. - 13.8.2017 välisenä aikana päivittäin klo 10 - 18. Vesibussin pysäkit ovat Martinsillalla, Merikeskus Forum Marinumissa, Ruissalon telakalla ja Kansanpuistossa. Matka-aika Martinsillalta Kansanpuistoon on reilu puoli tuntia. Vesibussi on osa Fölin liikennettä ja siellä käy samat lipputuotteet kuin muussakin liikenteessä. Vesibussiliikennettä hoitaa Airisto Line Oy. Kyseessä on yhden kesän mittainen kokeilujakso, jonka tulosten perusteella päätetään mahdollisesta Fölin vesibussiliikenteen jatkosta tulevina kesinä.

Lisää voit lukea täältä!

Itse olen käynyt muutaman kerran Kansanpuistossa ja tänä kesänä jo pari kertaa. Siellä ovat aivan mahtavat maisemat ja jos tykkäät valokuvata, niin sieltä saat, jos mistä todella hienoja kuvia.


Ruissalossa on viisi luontopolkua ja yksi niistä on Marjaniemen luontopolku, joka alkaa aika pian sillan jälkeen oikealta. Auton voi jättää heti sillan pieleen parkkiin, missä on tilaa muutamalle autolle.

Viime vuoden lokakuussa kävimme koko perheen voimin kiertämässä Marjaniemen luontopolun, jonka varrelta löytyy myös lintutorni. Lenkin pituudeksi mittasimme n. 2.5 km, teimme ympyränmuotoisen lenkin ja tulimme osittain samaa reittiä takaisin autolle. Polku kulkee melko lähellä autotietä, mutta sen verran metsässä, että tien melu ei häiritse. Luontopolun varrella on todella monimuotoista ja kaunista luontoa. Luonnossa voi nollata ajatukset ja antaa sielun levätä.

Polun n. puolivälissä on upea Villa Marjaniemi, jonka voi vuokrata erilaisten juhlien viettoon. Sieltä löytyy myös hulppea rantasauna, ja se soveltuu mm. virkistyspäiviin, illanviettoihin tai firmojen sauna-iltoihin. 

Marjaniemen korkeimmalle kalliolle rakennettu lintutorni toimii lähinnä maisemankatselukohteena. Sieltä olikin hyvät näkymät mm. Majakkarantaan. Toisesta suunnasta avautuu näkymä Ruissalon yli aina Airiston ulapoille saakka. Syksyisin ja keväisin tornista voi seurata myös lintujen muuttoa. 


VILLA BELLA VISTA, on juhlapaikka, jonka tiloissa toimii myös kesäkahvila Paratiisi. Kahvila oli ensimmäistä kertaa auki viime kesänä ja se tarjoilee suussa sulavia herkkuja. Villa Bella Vista sijaitsee luonnonkauniilla paikalla merenrannalla osoitteessa; Isopukintie 39, Turku (Ruissalo), ja sieltä voi vuokrata kauniita tiloja; juhliin, kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin. Lisätiedot löydät täältä!

                  Kahvilasta löydät lisätietoa Facebook-sivulta!

Itse kävin ensimmäisen kerran kahvilassa viime kesänä ja tänä kesänä kävin siellä toisen kerran. Voin sanoa, että on näkemisen arvoinen paikka. Makeat leivonnaiset ja suolaiset piirakat ovat kyllä tosiaan suussa sulavia. :) Rakennus on sisältä todella kaunis ja ulkona maisemat silmiä hiveleviä. Jos olet oikeaan aikaan paikalla, niin voit nähdä myös ruotsinlaivoja merellä. Kannattaa siis poiketa, jos Ruissalossa liikkuu.


Kuuvannokka on kesällä oiva retkikohde. Siellä on mukavat kalliot, johon voit lähteä vaikka piknikille tai muuten vain ihastelemaan kauniita maisemia. Varsinaista uimarantaa siellä ei ole, mutta jos jostain löydät sopivan kohdan, niin voit pulahtaa meressä. Kuuvannokka löytyy kartalta täältä

Autolla paikalle saapuvat löytävät parkkipaikan Kuuvantien ja Kuuvannokantien risteyksestä, ja parkkipaikalta kävelymatkaa Kuuvannokan maisemakallioille on n. 1 km. 

Lisää voit lukea täältä!

Olen kerran käynyt Kuuvannokassa 08/2015. Lähdin extempore yhtenä sunnuntai iltapäivänä mieheni, poikani ja koiran kanssa katsastamaan Kuuvannokan. Oli lämmin hieno päivä. Ei meinattu löytää heti oikeaa paikkaa, mutta pienen kyselyn jälkeen löysimme hienoille kallioille, josta oli aivan mahtavat näköalat. Poikani pulahti meressä, minä ja mieheni katselimme maisemia. :)


Jos sinulla on koira ja koirasi tykkää uimisesta, niin Ruissalon Saaronniemestä löytyy koirille oma uimaranta. Tarkan paikan löydät täältä!

Meidän koira ei pidä uimisesta, vaikka yritimme joskus viedä sen uimaan. Lähinnä vain seisoi vedessä ja tärisi. 

Ruissalo Camping sijaitsee Saaronniemessä, saaren uloimmassa kärjessä. Sieltä löytyy hyvin varusteltu asuntovaunualue, uimaranta, sauna, minimarket, sisämajoitustilat ja huoltorakennuksien erilaiset mukavuudet lämpimistä suihkuista pyykinpesutiloihin, jotka palvelevat matkalaista. Alueelta löytyy myös Cafe Villa Saaro.

Lisää voit lukea täältä!


Ruissalosta löytyy myös kylpylä, joka tarjoaa monenlaisia palveluja ja aktiviteetteja. Kylpylän ympäristö on todella kaunis, varsinkin kesällä

Miltä kuulostaisi pieni irtiotto arjesta? Haluaisitko päästä vähän rentoutumaan ja nollaamaan akkuja? Olisi varmasti mukava päästä saunaan ja uimaan, vaikka hektisen viikon päätteeksi tai se voisi olla mukava loman aloitus. Varmasti on monta syytä miksi voisit hemmotella itseäsi.

Ruissalon kylpylästä löytyy varsin mukava allasosasto saunoineen. Valoisalta ja avaralta allasosastolta löytyy kolme uima-allasta ja mahdollisuus pulahtaa myös meressä ympäri vuoden.

Lisää voit lukea täältä!

Olin tyttäreni kanssa 05/2016 uimassa ja saunassa Ruissalon kylpylässä. Olimme siellä eräänä maanantai iltapäivänä muistaakseni. Siellä oli todella rauhallista, vain muutama henkilö meidän lisäksi. Tilat olivat varsin mukavat ja oli erittäin virkistävää, kun pääsimme pulahtamaan meressä. :) 

Nyt sinulla on oiva tilaisuus osallistua arvontaan. Minulla on ilo arpoa sinulle ja ystävällesi lahjakortit Ruissalon Kylpylään joka sisältää; Sauna- ja allasosaston käytön 2h. :) 

Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tähän alle tai Facebook-sivulla! Voit myös osallistua arvontaan kommentoimalla luontokohteet osiossa. Siellä voit käydä osallistumassa, jos et ole facebookissa.

Arvontaan voit osallistua 31.7.17 klo 18 asti!