Luonnonmaan luontopolku -Naantali

26.05.2017

Tykkäätkö sinä lenkkeillä/retkeillä luontopoluilla? 

Jos sinulla on koira tai lapsia, ehkä molemmat, niin varmasti mielellään lähdet metsään lenkille/retkeilemään. Suomessa on monia hienoja luontopolkuja/luontokohteita, ja yksi niistä löytyy Naantalista. Luonnossa voi rentoutua, ja kokea lepoa arjen kiireistä. Joskus ihan pari tuntia metsässä piristää kummasti.

Luontopolku kulkee Turun saariston sydänmailla Luonnonmaan saaressa. Merta ei kuitenkaan näy sen varrella. Reitistö kulkee Rymättylään vievän tien läheisyydessä. Reitistö ei edusta perinteistä saaristoluontoa, koska samankaltaiseen metsään voi törmätä muuallakin päin Suomea. Polut mutkittelevat niin talousmetsätyyppisillä mäntyvoittoisilla alueilla kuin soisilla ja kallioisillakin osuuksilla.

Luontopolun virallinen parkkipaikka on Kultaranta Resortin alueella, Rymättyläntien toisella puolella. Siitä on helppo loikkia tien yli, etsimiään luontopolun alkupistettä. Rymättylän tieltä on n.300-400 metriä polun alkuun.

Päätimme extempore lähteä ystäväperheen kanssa katsastamaan kyseinen luontopolku Helatorstain iltana. Se olikin näkemisen arvoinen luontopolku.

Polku alkaa tästä kyltiltä ---> GO!

Reitit ovat hyvin merkitty. Puissa on valkoisia ympyröitä, joista näkee missä reitti kulkee.

Isäparkkikyltin vasemmalla puolella on pöytä ja penkit, johon pysähdyttiin pitämään vähän evästaukoa. Siitä lähtee reitti kahteen suuntaan. Toinen on Ilveskallionreitti, jonka varrelta löytyy mm. wc ja tulentekopaikka. Toinen reitti on Lengendaarinen ketunlenkki, jonka me valitsimme. Sen varrelta löytyy tulentekopaikka, joka olikin ihan hauska paikka.

Koko lenkin pituus parkkipaikalta takaisin parkkipaikalle oli askelmittarin mukaan 4.3 km. Pari tuntia vierähti mukavasti hyvässä seurassa! :)

Voit lukea lisää täältä!

Paikka löytyy kartalta täältä!