Taivas ja Tähdet goes Gospel -SAMPPALINNAN KESÄTEATTERI

22.07.2017

Mitä ajatuksia sinussa herättää Gospel-musiikki tai yleensä hengellinen musiikki? 

Wikipedian mukaan; Hengellinen musiikki on kristillisen kirkon historiallisesti käyttämä kattotermi kristillisen musiikin eri lajeille. Niihin kuuluvat harrasmusiikki eli kirkkomusiikki, hengellinen aikuismusiikki, hengellinen nuorisomusiikki eli gospel, ylistysmusiikki ja hengellinen lastenmusiikki.

Monet meistä varmasti ovat kuulleet Pekka Simojoesta. Hän on tämän hetken tuotteliaimpia gospelmuusikoita Suomessa. Hän kiertelee mm. eri paikkakunnilla pitämässä mies ja kitara iltoja. Hänet tunnetaan myös Exit yhtyeen keulahahmona sekä EtCetera kuoron perustajana ja johtajana, joiden kanssa hän myös keikkailee. 

Lisää voit lukea täältä!


Samppalinnan kesäteatterissa on kaikunut tänä kesänä kaksi erillistä Taivas ja Tähdet -Goes Gospel ulkoilmakonserttia, jossa on ollut mukana Suomen eturivin esiintyjiä. Viime vuonna konsertit järjestettiin ensimmäistä kertaa, jotka saivat jo silloin suuren suosion. 

Molempien iltojen juontajana ja esiintyjänä toimi Joel Hallikainen tuttuun tapaan. Viime vuodesta tuttu Stand up -koomikko Mikko Vaismaa viihdytti yleisöä tänäkin vuonna kummassakin illassa. Muita esiintyjiä olivat 3.7 mm. Diandra, Petri Laaksonen, Aboa Gospel ja Silvia Koski sekä 17.7 mm. Jope Ruonansuu ja ihana Arja Koriseva. Väliajalla musisoi Samuel Salminen Cafe-Band. Jos haluat tietää bändistä lisää, niin löydät sen Facebookista!

Sain viestin yhdeltä ystävältäni 17.7, kun olin töissä ja hän kysyi lähtisinkö Samppalinnaan goes Gospel-iltaan samaisena päivänä. Ensin vähän mietin, että mahtaakohan tilaisuus olla tarpeeksi kiinnostava ja sitä, että lähipäiville oli suunniteltu muitakin menoja. Hetken siinä pohdin ja sain mieheltänikin vastauksen, että se sopi hyvin perheenkin aikatauluun, niin päätin lähteä. Täytyy sanoa, että olin todella tyytyväinen, että päätin lähteä. Ilta oli aivan mahtava, varsinkin Arja Koriseva tulkitsi monia hengellisiä lauluja ja joitakin tavallisia lauluja todella hienosti. :) Täytyy sanoa, että se sujuu, kun jotain osaa! Arjan pianistina toimi Minna Lintukangas, joka soitti todella sulavasti. Sitä oli todella ilo kuunnella. Arja lauloi mm. Niin kaunis on maa, Särkynyt saviruukku, Kaarisilta sekä Tää ystävyys. Täytyy sanoa, että Arja Koriseva teki muhun todella suuren vaikutuksen. Hän ei vain osaa laulaa, vaan hän myös tulkitsee lauluja todella kauniisti.

Itselleni hengellinen musiikki on lähellä sydäntäni. <3 Tykkään erityisesti Pekka Simojoen tuotannosta. Yksi upea laulu Pekka Simojoelta on Askeleet, jonka Arja myös lauloi. Siinäkin oli mahtava tulkinta! Olen tullut uskoon lapsena ja sitä kautta tutustunut hengelliseen musiikkiin.