Äitienpäivän viettoa ja viehättävä kesäkahvila - PAIMIO

19.05.2019

Millaisia tuntemuksia sana ÄITI sinussa herättää? Millainen suhde sinulla on äitiisi? Oletko sinä äiti tai mahdollisesti jo isoäitikin? Miten sinä vietit viikko sitten äitienpäivää?

Sana ÄITI herättää meissä monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Useimmiten lapsen ensimmäinen sana on ÄITI. ❤️ Jokaisella meistä on omanlaisensa suhde äitiinsä. Toiset ovat läheisempiä ja toiset etäisempiä äitinsä kanssa. Saatat miettiä millainen äiti itse olet omille lapsillesi tai isoäiti lapsen lapsillesi. Äiti on useimmiten se, joka kuuntelee lasten huolet ja murheet sekä osaa lohduttaa. Äiti on varmasti monelle meistä tukipilari elämän myrskyissä. ❤️

Äitienpäivä herättää myös monenlaisia tunteita ja tuntemuksia. Monet meistä käyvät tervehtimässä äitiään äitienpäivänä vieden mukanaan kukkia tai soittavat, jos äiti asuu kauempana. Usein vietetään mukava lounas tai kahvihetki. Kaikilla ei ole mahdollisuutta käydä tervehtimässä äitiä, jos hän ei enää ole elossa, joten päivä saattaa olla monella tapaa surullinen. Se voi olla myös surullinen toisille siksi, että ei ole saanut syystä tai toisesta omia lapsia, vaikka olisi halunnut. 


Itselläni oli lapsuudessani melko etäiset välit äitini kanssa, koska olen ollut isän tyttö. Minulle on kerrottu, että en ole sanonut ensimmäistä sanaa, vaan sanoin kerralla yhden lauseen ja se oli "Isä autolla satamaan töihin"Teini-iässä tilanne muuttui, kun tutustuin äitiini. Siitä asti äitini kanssa on sujunut jutut oikein hyvin. Äitini on loistava mummo lapsilleni. 💜 Olen kiitollinen siitä, että minulla on äiti, jonka kanssa minulla on hyvät välit. 💜

Minulla on kaksi teini-ikäistä lasta. Poika, joka on syntynyt 03/06 ja tyttö, joka on syntynyt 11/03. Äitinä oleminen on toisinaan haasteellista, mutta hyvin palkitsevaa. 💜💙 Teini-ikä on ikä, jossa on monenlaisia haasteita, etenkin henkinen kasvu tyttäreni kohdalla on yllättänyt. Tunteet ovat vaihdelleet laidasta laitaan. Aina olen yrittänyt kannustaa, vaikka aina ei ole ollut vastauksia kaikkiin kysymyksiin.💜Pojan kanssa minun ei ole vielä tarvinnut taistella erityisemmin teini-iän haasteissa. Välillä hän heittää hauskoja kysymyksiä, mutta niistä on selvitty. 💙 Paljosta olisin jäänyt paitsi, jos minulla ei olisi lapsia. 


ÄITIENPÄIVÄ

Äitienpäivä on vuosittainen juhlapäivä, jota vietetään äitien kunniaksi. Suomessa sitä vietetään aina toukokuun toisena sunnuntaina, ja se on virallinen liputuspäivä. Tänä vuonna äitienpäivää vietettiin 12.5. 

Monessa perheessä perinteisiin kuuluu, että esim. aamiainen viedään äidille vuoteeseen sekä annetaan itse tehty kortti, jossa on useimmiten jokin äidille sopiva runo. Lapset ovat usein tehneet äidille jonkin lahjan päiväkodissa tai koulussa. Äidille on perinteisesti kerätty valkovuokkoja. Monilla on tapana käydä äitienpäivälounailla tai brunsseilla. (lähde: wikipedia)


Näin vietimme äitienpäivää....

Aamulla sain lapsilta kortit ja kahvimukin alustat sekä mieheltäni CafeArt - kahvilaan lahjakortin lahjaksi. 💜💙💚 Mieheni keitti minulle aamukahvit, mutta en tosin juonut sitä sängyssä.

Vietimme äitienpäivää Paimiossa anopin ja hänen miehensä luona. Mieheni sisko oli myös paikalla sekä minun äitini oli myös kutsuttu heille syömään. Söimme herkullisen lounaan sekä myöhemmin kahta eri jälkiruokaa. Lähdimme iltapäivällä käymään lähellä sijaitsevassa viehättävässä kesäkahvilassa, vaikka ilma oli melko viileä. 


KESÄKAHVILA - WANHA PAKKAAMO

Osoite: Puutarhatie 38, PAIMIO

Huom! Kahvila sulki tältä kesältä ovensa 30.6.19.

Kesäksi on avattu viehättävä kesäkahvila, josta saa käsintehtyjä herkkuja. 

Myytyvänä on erilaisia hunajatuotteita.

Pihapiiriä....

Pihapiiristä löytyy myös kasvihuone, josta saa ostaa mm. kesäkukkia, yrttejä ja tomaatin taimia. 

Orvokit ovat nyt parhaimmillaan...

Pihapiirissä näkyi myös hevonen kärryineen.... sinulla on myös mahdollisuus tilata hääajo, juhla-ajo tai työajo hevosella.


Mukava vierailu kahvilassa ja sen pihapiirissä. Suosittelen poikkeamaan!!! 👍