Ajatuksia avioliitosta ja hääpäivän viettoa - SAARISTON PIENI RENGASTIE

05.07.2019

Mitä ajatuksia avioliitto sinussa herättää?

Avioliitto on aihe, joka on viime päivinä puhuttanut mediassa kovasti. Perinteinen ajatus on, että avioliiton solmivat mies ja nainen. Suomen lain mukaan avioliiton voivat solmia myös samaa sukupuolta olevat henkilöt


AVIOLIITON MERKITYS

Avioliittoa pidetään elämänmittaisena ihmissuhteena ja siihen tulee suhtautua vakavasti. Olisi tärkeää, että puolisot jakaisivat samat arvot ja heillä olisi samankaltaisia päämääriä elämässään. ❤️💙

Avioliitto merkitsee minulle lupausta olla aviomieheni kanssa loppuelämä, kunnes kuolema meidät erottaa. Se merkitsee myös luottamusta ja turvaa kaikissa elämän iloissa ja suruissa. Mieheni on myös minun paras ystäväni.💙Avioliitto merkitsee minulle myös palvelemista puolin ja toisin. Se merkitsee myös turvallista kotia lapsillemme sekä turvaa taloudellisesti. 


HÄÄPÄIVÄN VIETTOA ❤️💙

Saariston pikku rengastiellä (Nauvo-Rymättylä-Naantali)

Pikku Rengastien kesäkaudella, toukokuun puolivälistä elokuun loppuun saakka voi kiertää jokaisena viikonpäivänä autolla tai pyörällä. Nauvon ja Rymättylän välisen yhteysaluksen aikataulut kannattaa selvittää etukäteen, koska lähtöjä on vain kolmesti päivässä. 

Pikku Rengastie kulkee Kaarinasta Paraisille ja sieltä Nauvoon, jonka varrella on yksi ylitys lossilla. Nauvosta matka jatkuu yhteysaluksella kauniin historiallisen Seilin kautta Rymättylän Hankaan. Alukselle pääsee auton kanssa, ja matka kestää tunnin verran. Yhteysalus on maksullinen. Matkaa kertyy Hankasta Rymättylän keskustaan kapeaa tietä nro 1890 pitkin, 14,7 km. Matkan varrella kulkee aikataulun mukainen lossi, jota saattaa joutua odottelemaan. Voit pysähtyä matkan varrella esim. Röölässä, josta löytyy kauppa ja ravintola. Rymättylän keskustasta löytyy lisää palveluja. Rymättylästä Naantaliin kertyy 17,3 km. Naantalissa kannattaa ehdottomasti pysähtyä, varsinkin rannassa, jossa on monta hyvää ravintolaa ja kahvilaa sekä upeat maisemat


NAUVO

Nauvo on viehättävä kunta-alue, joka kuuluu Paraisten kaupunkiin. Se sijaitsee Turunmaan saaristossa. Kulttuurikaupunkiin Turkuun Nauvosta on 50 km. Nauvoon pääsee meriteitse tai Saariston Rengastietä pitkin, Paraisilta lossilla.

Nauvoon kuuluu kaksi pääsaarta, jotka ovat Storlandet ja Lillandet  sekä n. 3000 pienempää saarta ja luotoa. Joillakin ulkosaariston saarilla on asutusta ympäri vuoden. Elämäntapaa saaristossa muokkaavat omalla erityisellä ja inspiroivalla tavalla vuodenaikojen vaihtelut.

Nauvossa asuu ympäri vuoden 1500 ja kesäaikaan runsas 10 tuhatta asukasta. 

Erityisesti kesällä Nauvossa voi kokea olevansa kuin olisi jollakin pienellä paikkakunnalla Etelä-Euroopassa. Kirkon seudulla ja vierasvenesataman kainalossa vilisee paikkakuntalaisia, vapaa-ajan asukkaita sekä turisteja läheltä ja kaukaa. 

NAUVON KIRKKO

Keskiaikainen harmaakivikirkko on pyhitetty pyhälle Olaville ja se on peräisin 1400-luvulta. Kuuluisat kirkon Schwan-urut ovat peräisin vuodelta 1791. Kirkko on hyvästä akustiikastaan tunnettu.   


Meillä oli 19-vuotishääpäivä 17.06.2019.💜💚 Päätimme lähteä viettämään sitä Saariston Rengastielle, tarkemmin ottaen päädyimme kiertämään Pikku Rengastien.

Ensimmäiseksi etapiksi olimme suunnitelleet luontopolkukierroksen Kaasivuorelle, mutta etsiskelyistä huolimatta emme löytäneet parkkipaikkaa, mihin olisimme voineet jättää auton. Navigaattori ohjasi meidät kääntymään oikealle, jossa olikin ajokielto. Myöhemmin meille selvisi, että olisikin pitänyt kääntyä vasemmalle puolelle tietä. Ehkä joku kerta vielä päädymme ihailemaan Saariston Rengastien korkeimpaa kohtaa ja kauneimpia maisemia. 


Jatkoimme matkaa ja pysähdyimme Nauvon keskustaan. Ilma oli aurinkoinen ja lämmin. Päätimme mennä lounaalle keskustassa sijaitsevaan ravintolaan.

KÖPMANS

Kahvila-Ravintola/Bed & Breakfast toimii vilkkaan Nauvon sydämessä.

Kaikki suositut annokset valmistetaan keittiössämme alusta alkaen käyttäen vain parhaita saariston raaka-aineita. Päivittäin leivomme uunituoreita leivonnaisia. Lounasta tarjoillaan ma-pe klo 11-14.

Avoinna ma-su klo 8-22.


Ravintola oli tunnelmallinen ja siellä oli etenkin tosi viehättävä puutarha. Lounaaksi otimme lohiannokset, johon sisältyi salaatti, leipä ja vesi sekä jälkiruoaksi kahvi + keksi. Annos oli melko pieni ja se maksoi reilu 10 €, mutta itselleni annos oli sopivan kokoinen ja maistuva. Miehelleni annos olisi voinut olla hieman isompi. Päädyimme syömään puutarhaan, mutta loppupeleissä se ei juuri silloin ollut kovin hyvä valinta. Ilma oli lämmin ja hieman kostea, joten saimme seuraamme parven kärpäsiä, jotka häiritsivät ikävästi tunnelmaa. Puutarhassa olivat myös naakat liikkeellä, jotka vaanivat tyhjiä lautasia. Jouduimme kesken kaiken siirtymään sisätiloihin.


Lähdimme lounaan jälkeen katselemaan vähän ympäristöä ja kävimme idyllisessä Taide-, sisustus- ja lahjasopissa nimeltä Wallmo-Aitta. (Kuvia ei shopin sisältä ole, koska kuvaaminen oli kielletty.)

Aukioloajat kesällä:

Päädyimme seuraavaksi vierasvenesatamaan ja rannalle ihastelemaan maisemia. Kyllä se vaan niin on, että kesä on vuodenajoista se parhain. 😎


Lopuksi päädyimme ihastelemaan Nauvon kirkkoa ja sen pihapiiriä.


Lähdimme Nauvosta kohti Rymättylän Hankaa klo 15.25 yhteysalus Östernillä. Matkalla poikkesimme Seilin rannassa, johon olisi vielä tänä kesänä tarkoitus poiketa erikseen. Auto ja kaksi henkilöä maksoivat 26 €

Alukselta löytyy mm. aurinkokansi sekä kaksi kahvila-ravintolaa sekä wc. 

Näkymä alukselta merelle. Kyllä näissä maisemissa sielu lepää!!! 🤗


Saimme matkalla idean poiketa vielä illalla Velkuan Teersalossa ystävien luona, joita on tullut nähtyä viime aikoina melko harvoin. Oli tosi mukava käydä vielä kyläilemässä päivän päätteeksi.

Veimme tuliaisiksi herkullisia mansikoita ja meille tarjottiin mm. vohveleita kera mansikoiden ja jäätelön. Vohvelit meinasivat viedä kielen mennessään, niin hyviä olivat.  

Meillä oli oikein mukava päivä yhdessä. Söimme hyvin ja näimme hienoja maisemia sekä tapasimme vielä hyviä ystäviä!!! 🤗


Teersalon rannasta löytyy vertaansa vailla oleva pizzeria nimeltään Vanha Salakuljettaja, jossa poikettiin pari vuotta sitten syömässä samaisten ystävien kanssa. 


Monenlaista on mahtunut näihin avioliittovuosiin. Olemme mm. muuttaneet yhdeksän kertaa ja asuneet viidellä eri paikkakunnalla. Yksi paikkakunta on ollut ulkomailla Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa. Olemme saaneet kaksi ihanaa lasta, jotka ovat nyt teini-ikäisiä. Asumme nykyään omakotitalossa, josta haaveilimme tovin. Olemme myös ottaneet koiran, joka on tuottanut meille valtavasti iloa. 

Olimme 18-vuotiaita, kun tapasimme. Olemme kasvaneet yhdessä aikuisiksi, lähes keski-ikäisiksi. On ollut helpompia ja vaikeampia aikoja, mutta täytyy sanoa, että pääasiassa on ollut melko tasaista. Mitään suurempia ongelmia meillä ei ole ollut, mutta kyllä sitä on joutunut silti monta kertaa miettimään omaa tapaansa toimia eri tilanteissa. On tullut myös mietittyä, miten ihmeessä toinen toimii jollakin tapaa, joka ei itselle ehkä ole se luontevin. Olen tullut siihen tulokseen, että toista ei voi eikä kannata yrittää muuttaa, mutta kun itse muuttaa omaa toimintatapaansa, niin siinä samalla saattaa huomata, että toisenkin tapa toimia muuttuu. Täytyy sanoa, että edelleen TAHDON!!! ❤️💙

Riitelemme melko harvoin, mutta joskus sitäkin tapahtuu, kun ihmisiä olemme. Osaamme ratkoa riitamme nykyään melko rakentavasti. Meidän vahvuus on hyvä keskusteluyhteys ja se, että osaamme pyytää ja antaa anteeksi. Olemme yrittäneet opettaa sitä myös lapsille. Teini-iän haasteet ovat jollakin tapaa yllättäneet ja sen puitteissa on joskus tullut ylilyöntejä, kun ei ole oikein osannut ehkä asettua tarpeeksi teinin asemaan. Niistä vuosista on jo n. 20 vuotta aikaa, kun itse olen ollut teini. Täytyy kyllä sanoa, että teineistä on vaan pakko tykätä! 💜💙 

Teini-ikä on jännittävää aikaa, kun miettii, mitä kaikkea tulevaisuus tuokaan tullessaan. Sitä on itsekin palannut miettimään omia teiniaikoja, mistä kaikesta sitä haaveili ja mitä kaikkea sitä tulikaan tehtyä. Itse olen välttynyt pahemmilta kolhuilta teini-iässä. 

ELÄMÄ ON!!! 💜💙