Miksi valitsimme Toivonlinnan?

05.12.2017

Asutko paikassa, jossa viihdyt? Onko sinulla haaveita muuttaa johonkin tiettyyn paikkaan? Minkälaisia asioita arvostat asuinpaikassasi?

Saatat asua paikassa, jossa todella viihdyt. Ehkä olet löytänyt omakotitalon tai asunnon kivasta kerros- tai rivitalosta. Toiset arvostaa asumista kaupungin keskustassa tai jossakin taajamassa. Monet meistä arvostavat hyviä liikenneyhteyksiä ja toiset maaseudun rauhaa. Haluat ehkä asua melko lähellä isompaa kaupunkia, vaikka joku pienempi paikka vetäisikin puoleensa syystä tai toisesta. Joskus jossakin paikassa saattaa olla joku juttu, miksi juuri tiettyyn paikkaan haluaisit muuttaa esim. tietty koulu tai työpaikka. Saatat haaveilla, vaikka muuttavasi takaisin kotipaikkakunnallesi.


Olen elämäni aikana muuttanut yhdeksän kertaa. Tänään asun paikassa, jossa todella viihdyn. <3

Asuimme Turussa 01.04.09-11.05.12 kahdessa eri asumisoikeusasunnossa. Etsimme tuona aikana omistusasuntoa Turun seudulta. Pääasiassa katselimme omakotitaloa, mutta yhtä rivi- ja kerrostaloasuntoa kävimme myös katsomassa. Meillä oli ajatus siitä, että haluaisimme laittaa lapset Suomen Kristilliseen Yhteiskouluun Piikkiön Toivonlinnaan. Monenlaisia taloja kävimme katsomassa, mutta niistä ei oikein mikään kolahtanut. Talot, joita kävimme katsomassa olivat melko vanhoja, ja osa olisi tarvinnut mittavankin remontin. Emme ole niin remonttitaitoisia, että olisimme voineet ostaa jonkin remonttikohteen. Talot sijaitsivat lähinnä Turku-Kaarina-Paimio akselilla. Joitakin ajatuksia oli muualtakin, mutta niitä kohteita emme käyneet katsomassa. Hinta oli myös suuri kriteeri, kun katselimme taloja. Monissa paikoissa talot olivat meidän budjetin ulkopuolella.

Vihdoin 01/12 mieheni löysi mielenkiintoisen talon Turun lähikunnasta. Pari kuukautta mieheni jutteli minulle talosta, mutta ajattelin sen olevan liian kallis meille. Kävimme lopulta pääsiäisen aikoihin katsomassa taloa. Ihastuin taloon ensi näkemällä ja ajattelin, että tähän taloon olisi kiva muuttaa. Aloimme selvittämään asiaa ja saimme järjestymään taloa varten lainan, ja teimme kaupat toukokuun alkupuolella. Muutimme tähän taloon 12.05.12, olemme siis asuneet tässä talossa n. 5,5 vuotta. Talomme on kaikin puolin meille sopiva. :) Talo oli ostohetkellä alle 10 vuotta vanha. 

Yksi syy oli myös se miksi päädyimme tähän taloon, että Toivonlinnan kouluun meiltä on kohtuullisen lyhyt matka. Se ei taitu kävellen, mutta sinne pääsee melko kätevästi bussilla. Löysin työpaikankin kävelymatkan päästä, kun olimme asuneet täällä n. 1,5 vuotta.


SUOMEN KRISTILLINEN YHTEISKOULU on koulu, joka sijaitsee kauniin luonnon ympäröimänä meren rannalla Piikkiön Toivonlinnassa. Tarkempi osoite löytyy täältä!

Koulu antaa kristillisen arvomaailman mukaista, korkeatasoista, yleissivistävää opetusta, turvallisessa ja vapaassa ilmapiirissä esikoulusta -> lukioon. Koulussa pyritään huomioimaan jokainen oppilas yksilöllisesti ja tukemaan hänen kehitystään.

Henkilökunta haluaa Raamatun arvojen mukaisesti tukea oppilaiden eettistä ja moraalista kasvua. 

Arvot pähkinänkuoressa: Jumalan, ihmisten ja luonnon kunnioittaminen.

Koulussa on terveellinen kasvisruoka, joka sisältää myös kalaa. 

Koulussa on asuntola, joka on tarkoitettu yläkoulu ja lukioikäisille. Lisää voit lukea täältä!


Miksi valitsimme lapsillemme Toivonlinnan koulun?

1. Koulun arvot tukee kodin arvoja

2. Koulu on sopivan pieni ja oppilas huomioidaan yksilöllisesti

3. Tarvittaessa saa tukiopetusta

4. Hyvä yhteishenki 

5. Tehdään asioita, mitä ei ehkä muissa kouluissa tehdä (esim. alakoulun kevätjuhlan virallisen osuuden jälkeen, nyyttärimeiningillä uintia ja saunomista rantasaunalla).

Tyttäremme aloitti Toivonlinnassa kolmannella luokalla ja poikamme heti ensimmäisellä luokalla. Olemme olleet kouluun tyytyväisiä. <3


Viime lauantaina 02.12.17 oli koko koulun pajailta, jossa oli jouluaskartelua, piparinleivontaa ja tonttusählyä yms. Pajailta on ollut tähän asti suunnattu vain alakoululaisille, mutta tällä kertaa siihen osallistui myös yläkoululaiset. 

Samana iltana oli myös ysiluokkalaisten järjestämä pizzeria, jossa teemana oli Lord of the Rings. Ysiluokkalaisilla pizzeriaperinne on ollut jo vuosia, aina eri teemalla. Pizzeria on yksi osa, jolla ysiluokkalaiset keräävät rahaa luokkaretkeään varten. Pääsääntöisesti pizzeria on järjestetty koulun ruokalassa, mutta tällä kertaa se oli tunnelmallisessa Villassa, joka sijaitsee koulun pihapiirissä. 

PIZZA MENU oli seuraavanlainen:

Alkupala

Varras (sis. viinirypäle, hunajameloni, juusto, patongin pala)

Pizzat

Frodo Reppuli (sis. tonnikala, ananas, sipuli, oliivi)

Saruman (sis. tomaatti, mozzarella, basilika)

Gandalf (sis. tomaatti, sipuli, ananas)

Jälkiruoat

Tuulihatut (sis. vaniljatäyte)

Vaniljajäätelö ja mutakakku

Juomat

Booli (sis. mansikkamehu, sprite, mintunlehdet)

Sekamehu

Cola, Cola light, fanta

Vesi

Mieheni ottama alkupala

Tunnelmaa pöydässsä

Minä ja mieheni otimme Frodo Reppuli pizzan, joka oli hyvää! :)

by Maisa
by Maisa

Sisustus oli kerrassaan tunnelmallinen. :)


Rantasauna, jossa on vietetty muutaman kerran mukavat koulun päättäjäiset! :)