Elämänohjeita, jotka saattavat lisätä onnellisuuttasi

04.06.2017

Oletko miettinyt mitkä asiat elämässäsi vaikuttavat siihen, että olet onnellinen? Löytyykö onni siitä, että olet löytänyt hyvän parisuhteen? Tai siitä, että olet saanut hyvän ammatin/työpaikan? Vai siitä, että sinulla on hyviä ystäviä? Vai onko onni siinä, että olet ehkä saanut omakotitalon? Tai onko se siinä, että sinulla on hyvin menestyvät lapset? Tai tekeekö sinut onnelliseksi sinun tavallinen arkesi? Löytyykö onni siitä, että pääset ehkä matkustelemaan, ja olet terve? Asiat eivät aina ole ehkä näin hyvin, mutta siitä huolimatta voit kokea onnellisuutta elämässäsi. 

Jokainen meistä kokee onnellisuuden eri tavoin. Toinen on onnellinen siitä, kun on juuri tehnyt talokaupat, mutta toinen saattaa olla onnellinen siitä, että löysi kauan kaivatun työpaikan. Joskus onni löytyy siitä, että on saanut järjestettyä aikaa ystävän tapaamiselle hektisen arjen keskellä. Tai siitä, että on juuri saanut varattua matkan paljon haaveilemaan kohteeseen. Onni voi myös löytyä ihan tavallisesta arjen aherruksesta.

Bongasin erään artikkelin missä kysyttiin saattohoidossa olleilta ihmisiltä, mitä he katuivat eniten elämässään. 

Ohje 1: Vietä aikaa läheistesi kanssa, vaikka voisit olla tienaamassa heille rahaa

Työnteko on toki tärkeää, ja joskus on jopa pakko tehdä ylitöitä, mutta älä koskaan unohda, että läheisesi tarvitsevat sinua ja aikaasi. Monet heistä katuivat sitä, että eivät viettäneet läheistensä kanssa tarpeeksi aikaa.

Ohje 2: Kerro rohkeasti tunteistasi, vaikka pelkäisit seurauksia

Näytä rohkeasti tunteesi, vaikka se joskus kirpaisisi. Joskus saattaa jäädä tavoitteet saavuttamatta, jos et uskalla näyttää tunteita avoimesti. Kun uskallat näyttää tunteesi, olet väistämättä rehellinen. Yleensä näin toimimalla saat avattua monia ovia elämässäsi. Monet heistä katuivat sitä, kun olivat piilottaneet tunteensa, ja kontroloinut liikaa tunne-elämäänsä.

Ohje 3: Sovi tapaaminen ystäväsi kanssa, vaikka sinulla olisi kiire

Monet meistä ajautuvat kiireen ohjaamaan oravanpyörään. Sen tuomassa kiireessä unohtuu moni tärkeäkin asia. Monet heistä katuivat sitä, että ystävyyssuhteet olivat hiipuneet kiireen keskellä. Vaikka ystäville ajan löytäminen saattaa olla toisinaan stressaavaa, niin sen eteen kannattaa kuitenkin tehdä töitä! <3 - Tuovathan ystävät usein uusia näkökulmia, ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Ohje 4: Nauti elämän iloisista asioista, vaikka sinulla olisi vaikeaa

Jokainen meistä kokee jossain elämänsä vaiheessa vastoinkäymisiä ja menetyksiä. Jokainen meistä voi kuitenkin vaikuttaa siihen millä tavalla niihin reagoi. Jos vaipuu esim. aina itsesääliin, niin vastoinkäymiset ja menetykset tuntuvat paljon raskaammilta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sureminen olisi jotenkin kiellettyä, mutta kannattaa opetella huomaamaan myös ne elämän kauniit puolet silloinkin, kun on vaikeaa. Anna itsellesi lupa tuntea aina myös onnea!!!

Ohje 5: Valitse se, mikä tuntuu oikealta, vaikka sinua vastustettaisiin

Jos elämme muiden ehdoilla, niin se usein johtaa tilanteeseen, jossa saatamme katua jälkeenpäin esimerkiksi opiskelu- ja uravalintaamme. Muiden takia tehdyt valinnat voivat saada meidät jopa menettämään moraalimme ja lipsumaan omista arvoistamme. Monet heistä katuivat sitä, että antoivat liian suuren arvon muiden mielipiteille. Tämä oli johtanut heitä suuntiin, jotka eivät tuntuneet omilta. Älä mieti liikaa miltä näytät muiden silmissä, vaan pysy rehellisenä itsellesi - MUISTA luottaa sydämesi ääneen! <3

Voit lukea lisää täältä!

Itse koen olevani onnekas ja onnellinen, kun olen saanut ihanan perheen ja hyviä ystäviä. Olen saanut huippu kivan työpaikan, joka on tähän astisista työpaikoistani ehdottomasti paras. Siellä saan toteuttaa itseäni monenlaisten työtehtävien parissa ja minulla on kivat työkaverit. Asun myös kivassa paikassa omakotitalossa. Olen myös erittäin onnellinen, että olen lapsena saanut tulla uskoon. Se on elämäni tärkein asia! :) 

Olen myös kokenut terveyshaasteita elämässäni melko paljon, mutta tällä hetkellä koen, että terveyteni on melko hyvä. Polvikin on ollut nyt parempi! :) Vielä on edessä yksi magneettikuvaus, koska toisessa magneettikuvauksessa oli jokin hyvänlaatuinen löydös. Löydös halutaan tutkia tarkemmin. Sen olen todennut, että kun elämässä on haastava tilanne, niin valittaminen ja itsesääliin vaipuminen ei auta mitään! :) Huokaileminen ylöspäin auttaa parhaiten, niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina elämässä! <3

Vielä tähän loppuun yksi runo, jonka veljeni luki hänen tyttärensä valmistujaisjuhlissa reilu viikko sitten:

"Elämä on lyhyt, riko rajoja, anna anteeksi

nopeasti,

suutele hitaasti, rakasta aidosti, naura

hillittömästi,

älä ikinä kadu asioita, jotka saivat sinut

nauramaan.

20 vuoden päästä kadut enenmän niitä asioita

mitä et tehnyt kuin mitkä teit.

Joten avaa kaikki paalusolmut ja purjehdi pois

turvallisesta satamasta. Nappaa pasaattituulet purjeisiisi.

Tutki, Unelmoi, Löydä"

Mark Twain