Upea konsertti -NINA ÅSTRÖM

30.10.2017

Tiedätkö sinä kuka on Nina Åström? Oletko koskaan kuullut hänen musiikkiaan tai ollut hänen konsertissaan? 

Olet ehkä saattanut kuulla, että Nina Åström on ollut Suomen Euroviisuedustaja vuonna 2000. Hän osallistui siihen kappaleella A Little Bit.

Nina Åström on syntynyt 1962 Kokkolassa. Hänen perheeseensä kuuluu aviomies sekä kaksostytöt. Åström on suomalainen laulaja ja lauluntekijä sekä evankelista.

URA MUSIIKIN PARISSA

Säännöllisen esiintymisen Åström aloitti 1980-luvun lopussa ja hänen ensimmäinen levynsä ilmestyi 1991, joka on niemeltään Person A Person. Åströmin musiikkityyli on pop/folk ja hän on saanut vaikutteita mm. James Taylorilta sekä Stevie Wonderilta. 

Åström on työskennellyt 30 eri maassa. Hän on konsertoinut mm. Venäjän vankiloissa. Unicefin hyvän tahdon lähettiläänä Nina Åström on toiminut kotikaupungissaan Kokkolassa. 

Fanien ja kriitikoiden mielestä vuonna 2007 julkaistu levy Landscape of My Soul, on siihen astisen uran paras. Åström vastasi lähes kaikista sanoituksista, jotka ovat levyllä sekä toimi itse levyn tuottajana. Nina Åström julkaisi ensimmäisen suomalaisen levynsä vuonna 2012, joka on nimeltään AVOIN TAIVAS. Hilja Aaltonen on sanoittanut levyn kappaleet ja Hannu Huhtala on ne pääosin säveltänyt. Seuraavana vuonna levy myikin kultaa. 

Lisää voit lukea täältä

Voit katsoa Nina Åströmin ja Hilja Aaltosen kohtaamisen halutessasi täältä!


Olimme eilen koko perheenä ensimmäistä kertaa Nina Åströmin konsertissa Turun Helluntaiseurakunnassa. Oli tosi upea ja koskettava konsertti. Tykkään erityisesti Hilja Aaltosen sanoittamista kappaleista. <3 Nina lauloi Hilja Aaltosen sanoituksista mm. Anna sade, Jumala sekä Tahdon kertoa taivaasta. Hän lauloi myös muuta tuotantoa mm. Mary did you know? sekä Freedom within prison walls.

Tykkään Ninan Åströmin upeasta lauluäänestä ja tulkinnasta, sitä oli eilen ilo kuunnella. :)