7+2 vinkkiä makujen maailmaan -TURKU

20.06.2018

Mitä sinä pidät tärkeänä, kun valitset ravintolaa? Tykkäätkö enemmän buffet-pöydistä vai A la Carte annoksista? Onko tunnelma sinulle tärkeä asia? Onko hyvä palvelu sinulle ykkösjuttu?

Ravintoloita löytyy moneen makuun. Jokaiselle varmasti löytyy jotakin mikä saa veden kielelle. Lounas aikaan monet suosivat buffet-pöytiä, mutta ehkä ilta-aikaan mennään mielummin ravintolaan, jossa ruoka tarjoillaan pöytiin ja annokset valitaan A la Carte listalta. Kiireessä saatetaan poiketa pikaruokapaikkaan. Ravintolaa valitessa saatamme pitää myös tärkeänä tunnelmaa. Hyvä palvelu saa herkästi pisteitä. Monta kertaa valintaamme vaikuttaa saamamme aiempi palvelu.


Turku on makujen luvattu kaupunki

Aurajoen rannasta ja hieman kauempaa keskustasta ja sen ulkopuolelta, löytyy ravintoloita toinen toisensa perään. Turku onkin herkkuttelijoiden luvattu kaupunki. Herkkuja löytyy varmasti jokaiseen makuun. <3

Esittelen tässä 7+2 ravintolaa, joissa olen itse käynyt ja mitä voin suositella toisillekin. :)


1. TÅRGET

Tårget on astetta fiinimpi ravintola. Siellä on panostettu sisustukseen ja hyvään palveluun. Voit nauttia buffetlounaasta ma-pe klo 11-15 välisenä aikana. Muuna aikana pääset valitsemaan annoksesi A la Cartelistalta, joka on keittiömestari Satu Iivosen suunnittelema. Inspiraatiota menuun on haettu maailmalta sekä skandinaavisesta keittiöstä. Tarjolla on myös herkullisia pizzoja, jotka leivotaan juuresta ja omalla reseptillä.

Sijainti löytyy täältä!


Olen käynyt Tårgetissa kerran yhden ystäväni kanssa, syyskuussa 2016. Tein heti havainnon, että ravintola on astetta fiinimpi. Sisustus oli harmoonisen tyylikäs ja ruoka oli hyvää. Palvelussakaan ei ollut moitittavaa.  

(Ylempi annos oli ystäväni ja alempi oli minun)


2. VIIKINKIRAVINTOLA HARALD

MAKUNAUTINTOJA JA TUNNELMAA

Reilu 20-vuotta sitten Pirkanmaalla purjehti Harald, joka kaipasi kunnon ruokaa. Ensimmäinen viikinkiravintola perustettiin Tampereen Hämeenkadulle vuonna 1997. Melko pian Tampereen jälkeen Harald sai herkkuttelukeitaansa myös Suomen Turkuun.

Harald on ravintola, jossa on rento palvelu ja uniikki miljöö. Siellä saat monipuolista ja herkullista ruokaa. Valmistaudu todelliseen viikinkien makumatkaan! Asiakaspaikkoja löytyy 120.

Sijainti löytyy täältä!

Onnellinen hän joka makuhermojaan hellii, onnellinen hän joka toista kestii. Haraldissa nämä onnelliset kohtaa, pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa.


Olen pari kolme kertaa käynyt Viikinkiravintolassa, ja siellä on ihan omanlaisensa tunnelma. Viimeksi kävin nykyisen työporukan kanssa lokakuussa 2016. Saimme todella hyvää palvelua ja ruoka oli hyvää. Tunnelma on kyllä kokemisen arvoinen. :)


3. RAVINTOLA JULINIA

Julinia on yksi Turun suosituimmista ravintoloista. Tarjolla on lounas- ja iltabuffet sekä A la Cartelista.

Ruoka valmistetaan laadukkaista raaka-aineista, puolivalmisteita karttaen. Palvelu on nuorekasta ja rentoa, mutta ammattitaitoista. Ravintolassa on lähes sata asiakaspaikkaa.

Kannattaa valita Julinia, kun haluat nauttia hyvästä hinta-laatusuhteesta!

Sijainti löytyy täältä!


Itse bongasin Julinian muistaakseni syksyllä 2016. Siellä on aivan mahtava lounas- sekä iltabuffet kohtuulliseen hintaan. Olen muutamia kertoja käynyt siellä, enkä ole kertaakaan pettynyt ruokaan. Yksi miinustekijä siellä on, eli jos kärsii ilmastoinneista, niin ilmastointi on aika ajoin liian viileällä. Aina se ei ole ollut yhtä häiritsevä.


4. MORRISON'S

BIGGEST BURGERS IN TOWN!

LUE LISÄÄ


Itse olen käynyt Morrison's ravintolassa kerran helmikuussa, ja täytyy sanoa, että kookkaat annokset ovat. Otin GOAT CHEESE BURGER -aterian, enkä jaksanut ihan kaikkea syödä, vaikka hyvää olikin. Sopii hyvin ISOON NÄLKÄÄN!!! ;) Ostin myöhemmin miehelleni synttärilahjaksi lahjakortin kyseiseen ravintolaan.


5. KORTTELIRAVINTOLA RANTAKERTTU

Aurajoen törmään kuusi vuotta sitten lehahti Rantakerttu. Se on jokirannan leppoisin kortteliravintola, jos vain leppoisuutta voisi mitata, mutta kokeilemalla se selviää.

Lounasbuffet on tarjolla ma-pe klo 11-14. Viikonloppuisin tarjolla on herkullinen hampurilaisbuffet la klo 12-20 ja su 12-17.

Opiskelijat saa -10% alennuksen, kaikista pääruoista ja buffeteista. :)

Sijainti löytyy täältä!


Olen kerran käynyt Rantakertussa pari vuotta sitten. Olimme siellä mieheni siskon ja hänen miehensä kanssa. Tarjolla oli hyvää ruokaa ja seuraa. Jostain syystä hieman kesti saada annokset, mutta se kerrottiin jo kassalla, niin siitä ei voi paljoa miinusta antaa. Vaihdoimme siinä kuulumisia ja katselimme New Yorkin kuvia, kun mieheni sisko ja hänen miehensä olivat juuri palanneet New Yorkin reissultaan

(Minun ja mieheni alkupalat)

(Mieheni pizza)

(Minun annos, Bataattiranskalaiset ja hampurilainen ilman hattua) ;)


6. PIPPURIMYLLY

Parhaita pihvejä jo vuodesta 1974

Pippurimylly on ollut osa turkulaisten arkea ja juhlaa jo vuodesta 1974. Se on nostalginen perheravintola, jossa voit herkutella maukkailla pihveillä ja pizzoilla.

Pippurimyllyssä korkealuokkaiset kotimaiset raaka-aineet ovat ykkösasia. Ne yhdistyy perinteisien reseptien mukaan lautasille makunautinnoiksi, ja niitä ei turhaan kutsuta klassikkoannoksiksi.

Sijainti löytyy täältä!


Olen muutaman kerran käynyt Pippurimyllyssä ja voin sanoa, että olen syönyt siellä yhden elämäni parhaimmista pihveistä jokunen vuosi sitten. Viimeksi kävin kyseisessä ravintolassa viime syksynä mieheni kanssa. <3


7. RAVINTOLA 3.LINJA

Viihtyisä ja rento ravintola Turun satamassa

Tarjolla on laadukasta lounasta buffet-pöydästä sekä vaihtuva annos keittiöstä ma-pe klo 10.30-14. Lounaspöytä maksaa 10 € joka sis. juomat, runsaan salaattipöydän sekä jälkiruoan ja kahvin.

Lounasajan ulkopuolella voit tilata annoksia listalta.

Lauantaisin on tarjolla brunssi klo 11 & 13.

Kolme turkulaista nuorta yrittäjää vaikuttaa 3.Linjan takana, ja heidän tavoitteenaan ja intohimonaan on tarjota hyvää tuoretta ruokaa sekä rentoa tunnelmaa asiakkailleen.

Sijainti löytyy täältä!

LUE LISÄÄ

Jos, olet lomailemassa Turussa, niin voit piipahtaa lounaalla Ravintola 3.Linjassa ja sen jälkeen vierailla näyttävässä Turun linnassa. Turun Linna sijaitsee vain n. 300 metrin päässä ravintolasta.


Bongasin 2-3 vuotta sitten Ravintola 3.Linjan mainoksen facebookista. Kiinnostuin siitä heti, ja ajattelin, että siellä olisi mukava käydä joskus lounaalla. Muutamia kertoja olen lounastanut kyseisessä ravintolassa, ja ruoka on ollut tavallista parempaa. Olen myös laittanut merkille, että paikka on todella suosittu lounasaikaan klo 11-12 aikoihin siellä on useimmiten ruuhkaa, on vaikea löytää istumapaikkaa. Olen myös pari kertaa käynyt siellä myös lounasajan ulkopuolella. Annokset ovat myös olleet maukkaita. :)


+

1. VAAKAHUONE

Turusta löytyy ainutlaatuinen ravintola- ja viihdekokonaisuus, joka on Vaakahuoneen Paviljonki. Saattaa olla, että vastaavaa ei löydy koko Suomesta. Samalta katetulta terassialueelta löytyy elävää musiikkia, tanssia, erikoiskahvila, pizzeria, A la Carte ravintola, seisovapöytä sekä grilli.

VAAKAHUONE ON KESÄRAVINTOLA, JOKA ON AUKI TOUKOKUUSTA SYYSKUUN ALKUUN JOKA PÄIVÄ KLO 11 ALKAEN, AINA ILTAMYÖHÄÄN SAAKKA.

Sijainti löytyy täältä!

LUE LISÄÄ


Olen bongannut Vaakahuoneen muutama vuosi sitten ja olen käynyt siellä muutamia kertoja. Siellä on loistava saaristolaispöytä, jota voin todella suositella. <3


2. RUDOLFINA

M/S Rudolfinalla pääset ihastelemaan kaunista saaristoa.

Lähde siis risteilemään ja nauttimaan kauniista maisemista, raikkaasta meri-ilmasta sekä herkullisesta ruoasta, joka tarjoillaan seisovastapöydästä.

Aikataulut näet täältä!


Olen muutamia kertoja ollut risteilemässä työporukalla sekä kerran olin ystäväporukalla. Voit lukea lisää täältä.