Paluu Silja Europalle

28.02.2018

Oletko sinä ollut risteilyllä tai suunnitteletko risteilyä Silja Europalla?

Olet saattanut olla risteilyllä silloin, kun Silja Europa risteili Turku-Tukholma välillä tai olet ehkä risteillyt Europan kyydissä Tallinnaan. Olet mahdollisesti miettinyt risteilyä Europalla, mutta ehkä mielessäsi on käynyt myös muita laivoja millä matkustaa Tallinnaan.

Mahdollisesti haluaisit kuulla Silja Europasta hieman lisää... No sehän onnistuu, kun jatkat lukemista... :)


M/S Silja Europan omistaa As Tallink Grupp, joka on virolainen varustamoyhtiö. Se on varustamon suurin matkustaja-autolautta matkustuskapasiteetiltaan. Europa rakennettiin Mayer Werftin telakalla Papenburgissa Saksassa. Alun perin Europa tilattiin Viking Linelle, kunnes se viime hetkellä peruttiin ja Silja Line teki vuokrasopimuksen Europasta 23.1.1993. Europa maalattiin Siljan väreihin ja kastettiin Silja Europaksi 5.3.1993.

Neitsytmatka: 13.3.1993 (Helsinki-Tallinna)

Teknisiä tietoja:

Kansien määrä: 13

Pituus: 201,78 m

Leveys: 32,6 m

Korkeus: 52 m

Syväys: 6,8 m

Uppouma: 4650 t

Hyttipaikkoja: 3696 henkilölle

Hyttejä: 1152

Matkustajia: 3013                

MUUTA: Maailman suurin autolautta 1993-2002 

Maailman ensimmäinen kelluva McDonald's sijaitsi Europalla neitsytmatkasta aina vuoteen 1996 asti.

LUE LISÄÄ

Voit lukea myös halutessasi lisää Silja Europasta ruotsiksi täältä!


Itselleni Silja Europa on tuttu laiva, kun se liikennöi 90-luvun puolivälissä Turku-Tukholma välillä sekä myöhemmin 2000 luvulla. Ensimmäisen kerran kävin Silja Europalla teininä ja myöhemmin, kun olin jo perustanut perheen.


UUDISTUNUT EUROPA

Europa liikennöi Helsinki-Tallinna välillä tehden 22 h huviristeilyjä. Europa lähtee joka ilta Helsingin Länsisatamasta klo 18.30.  Aamulla klo 8-12 on mahdollisuus poistua laivasta Tallinnaan.

HYTIT

Kaikki hytit ovat uusittu.

A-LUOKKA

Merinäköalalla korkeatasoinen 9 m2 hytti 2-4 hengelle. Hytit sijaitsevat kansilla 5, 9 ja 10. Hyteissä on TV ja kylpyhuone. Kahden ja neljän hengen hytit sijaitsevat eri kerroksissa.

Muut hytit ovat; Executive suite, De Luxe, Family, B-luokka, B2-luokka, C-luokka sekä erikoishytit. 

LUE LISÄÄ


Olin perheeni sekä ystäväperheeni kanssa Silja Europalla 18.-19.2.18. Oli aika nostalgista päästä katsomaan uudistettua Europaa. Sisustus oli hienosti onnistunut ja laiva oli kaikin puolin ihan viihtyisä. Ravintola tarjonta oli jonkin verran muuttunut esim. Food Market, josta tykkäsin aikanaan oli muuttunut Fast Laneksi.

Meillä oli risteilyn ajan A-hytti, joka oli miellyttävä sisustukseltaan. Olen useasti kärsinyt laivan ilmastoinnista, koska en ole osannut säätää sitä sopivalle, mutta tällä kertaa se onnistui melko hyvin. Yöllä oli vähän kuuma, mutta se ei haitannut. Pääasia, että ei tullut kurkku kipeäksi. :)


COFFEE & CO. KAHVILA

(uutuus!)

Kolottaako kahvihammasta vai maistuisiko kuppi teetä? Kahvilassa on tarjolla virkistäviä juomia sekä tuoreita makeita ja suolaisia herkkuja. Herkkuja löytyy myös gluteenittomana. Täältä löytyy myös kylmäuutetut kahvit eli Gold Brew Coffeet.


Kun olimme saapuneet laivaan menimme ensimmäisenä Coffee & Co kahvilaan. Itse otin herkullisen mangosmoothien. Yksi meidän porukastamme otti runsaan katkarapuleivän. On varmasti herkullinen ketä katkaravuista tykkää. Itse en niinkään ole niiden ystävä. Pizzan päällä katkaravut ovat kyllä hyviä. Kahvila oli viihtyisä ja tyylikäs ilmeeltään.


FAST LINE 

Ravintola palvelee sinua, joka et halua syödä monen ruokalajin menuta tai vaikkapa buffet pöydässä. Ravintolan kokki valmistaa ripeällä tahdilla mutkattomia ja maistuvia annoksia. Tarjolla on mm. lihapullia, hodari- ja fish and chips- annoksia sekä salaattibaarin antimia. Monenlaisia leipiä myös löytyy valikoimasta. Jos sinua alkaa hiukoa, niin yöpalaa on tarjolla klo 04 asti.


Olimme ennen nukkumaan menoa syömässä Fast Lanessa ja yksi porukastamme otti herkullisen gluteenittoman leivän. Mieheni otti fish and chips-annoksen, joka oli melko suuri, siitä riitti minullekin muutama ranskalainen. Itse en erikseen ottanut mitään. Poikani otti hodari-aterian. Annokset olivat maukkaita, mutta hodariannoksen toisessa hodarissa sämpylä oli hieman kova.

Pieni miinus siitä, että ravintolassa oli ilmastoiniti tosi kovalla, ja piti oikein miettiä mihin istuu, että ei olisi liian kylmä. Ikkunoiden vieressä varsinkin oli tosi kylmä. 


TAX FREE SUPERSTORE

Täyden valikoiman myymälä, josta saat mm. makeisia ja elintarvikkeita ym.

PERFUME & FASHION

Erikoismyymälä, jossa myydään miesten ja naisten vaatteita sekä asusteita. Siellä on edustettuna mm. seuraavat merkit; Superdry, Tommy Hilfiger, Esprit, Freequent, Solid ja Park Lane. Löydät myös ison valikoiman tuoksuja ja kosmetiikkaa. Kokeile ja testaa sekä hyödynnä myyjien laajaa tuotetuntemusta.

Löydät edullisia tarjoustuotteita täältä!


Kun olimme laivalla, niin silloin oli hyviä alennuksia. Ostimme Superstoresta kotiin viemisiksi vain yhden suklaalevyn. Jostain syystä ei saatu aikaiseksi ostaa muuta. Yleensä tulee ostettua vähän enemmän karkkia.

Perfume & fashionista ostin itselleni kivan mekon, jonka norm. hinta oli 39.95 €, mutta sain sen hintaan 31.90 € sekä Max Factorin huulikiillon, joka maksoi aavistuksen vajaan 10 €. Miehelleni ostin yhden t-paidan ja tyttäreni osti Espritin paidan. 


GRILL HOUSE -Ravintola

(uutuus!)

Löytyy nyt myös Europalta, jossa voit valita herkkuja alku- ja jälkiruokapöydästä tai jotakin listalta. Pääruoaksi voit valita vaikkapa grilliannoksen. Asiantunteva ja henkilökohtainen palvelu siivittää herkkuhetkeäsi. Annokset ovat myös mahdollista saada erikoisruokavalioihin sovellettuina. Lapset voivat valita annoksensa lasten ruokalistalta.

Suositellaan pöytävarauksen tekemistä.

Ravintolassa tarjoillaan myös erikoisaamiainen (kuuluu: Executive suite ja DeLuxe hytteihin). Voit myös varata erikoisaamiaisen ennakkoon meriaamiaisen sijaan.

Ruokalista löytyy täältä!

*******************************

ERIKOISAAMIAINEN

Aamiainen on todella runsas ja monipuolinen. Tarjolla on mm. salaatteja, juustoja, leikkeileitä, leipää, karjalanpiirakoita, kananmunia, munakasta, erilaisia hedelmiä, jogorttia, kookospalloja, täytekakkua, puuroa ja muroja ym. Tarjolla oli myös kahvia, teetä ja erilaisia mehuja. 

HINNAT:

Etukäteen: Aikuinen 16,50 €, Nuori 12-17 v. 9 €, Lapsi 6-11 v 4,50 €

Laivalla: Aikuinen 17,50 €, Nuori 12-17 v. 10 €, Lapsi 6-11 v 5 €

KATTAUSAIKA: Klo 7-10


Olimme ostaneet etukäteen erikoisaamiaisen, joka oli tosi hyvä valinta. <3 Tarjolla oli niin paljon erilaisia herkkuja, että kaikkea emme pystyneet edes maistamaan. Kaikki oli esillä tosi kauniisti ja näyttävästi. :)


LOTTEMAA on lasten valtakuntaa, jossa ovat mm. pallomeri ja kiipeilyseinä. Siellä voit myös piirtää tai leikkiä leluilla. Se on tarkoitettu 0-12 v. Lapset ovat leikkihuoneessa aina vanhempiensa vastuulla.

Leikkihuoneen vieressä on lastenhoitohuone, jossa voit vaihtaa vauvalle vaipan sekä lämmittää Tavolata-ravintolassa mikrossa vauvanruokia.


Taulu, joka sijaitsee kannella 12.


GRAND BUFFET

GRAND BUFFETISTA löydät makuja ympäri maailman aina Skandinaviasta Aasiaan asti. Voit nauttia herkkuja haluamassasi järjestyksessä noutopöydistä, jotka on jaettu erillisiksi toreiksi. Valitse mieleisiä vihannestorin antimia tai maista italialaisen antipasto-torin herkkuja. Kaikkiruokainen valitsee juusto- ja kalatorin sekä street-foodin herkullisia ruokia lautaselleen. Makean nälkä talttuu jälkiruokatorin herkuilla. Lapsille on oma lastenpöytä, josta löytyy mm. lihapullia ja ranskanperunoita, mutta saavat lapset toki maistella buffetin eksoottisempiakin makuja.  

Buffet-lounaan tarjonta 31.5.2018 asti.

Buffet-illallisen tarjonta 31.5.2018 asti. 

HINNAT:

Etukäteen buffet-lounas: Aikuinen 25 €, Nuori: 12-17 v. 12,50 €, Lapsi: 6-11 v. 8.50€  

Laivalla buffet-lounas: Aikuinen 27 €, Nuori: 12-17 v. 13,50 €, Lapsi: 6-11 v. 9,50 €

Etukäteen buffet-illallinen: Aikuinen 33 €, Nuori: 15,50 €, Lapsi: 6-11 v. 10,50 €

Laivalla buffet-illallinen: Aikuinen: 35 €, Nuori: 16,50 €, Lapsi: 6-11 v. 11.50 €

KATTAUSAJAT:

Lounasbuffet klo 12 ja 14.15

Buffet-illallinen klo 17.30 ja 20.30 


Buffetissa oli monenlaisia herkkuja tarjolla. Varsinkin jälkiruoat olivat todella herkullisia. Tuli syötyä riittävästi, ei liikaa. <3

Varasimme lounas-buffetin etukäteen.