Kannattaako valita halpalentoyhtiö BLUE AIR?

18.04.2018

Minkälaisilla kriteereillä sinä valitset lentosi? Onko sinulle tärkeää, että lento on suora ja pääset mahdollisimman nopeasti kohteeseen? Etsitkö kenties lentoja hinnan perusteella?

Monet asiat varmasti vaikuttavat siihen millaisen lennon valitset kohteeseen, johon haluat matkustaa. Monille on varmasti tärkeää, että perille pääsee mahdollisimman nopeasti, mutta varmasti myös hinta ratkaisee monessa kohtaa minkä lennon valitset. Olemme varmasti valmiita maksamaan suorasta lennosta hieman enemmän, jos kohteeseen pääsee 1-6 h suoralla lennolla. Vaihtolennoilla lennot saattaa saada hieman halvemmalla, mutta aikaa saattaa kulua n. 10-20 h.

Aina kuitenkaan vaihtolennot eivät ole halvempia. Nykyään on monia halpalentoyhtiöitä, jotka lentävät suoria lentoja kohtuullisilla hinnoilla moniin Euroopan kohteisiin.


Halpalentoyhtiö -BLUE AIR

Blue Air on romanialainen halpalentoyhtiö, joka aloitti suorat lennot Helsingistä 16.6.17. Blue Air lentää Bukarestiin kolmesti viikossa; tiistaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin n. kolmessa tunnissa.

Lentolipun hintaan sisältyy käsimatkatavarat aina kymmeneen kiloon asti. Ruumaan menevästä laukusta veloitetaan erikseen. (klik)

Käsimatkatavaralaukun mitat ovat: 55 cm x 40 cm x 20 cm. (klik


Meillä oli vain käsimatkatavarat, ja itselläni oli tuo yllä näkyvä matkalaukku. Siihen mahtui hyvin kaikki se mitä matkalla tarvitsin. Miehelläni oli hieman pienempi laukku, mutta hyvin mahtui siihenkin kaikki tavarat. 


HELSINKI-BUKAREST

1.4.18. Klo 20.10-23.00.

Meillä oli mahdollisuus lähteä kahdestaan reissuun ja mietimme mikä voisi olla hyvä kohde. Meidän ystäväperhe on nyt kolmatta vuotta lähetys-/avustustyössä Keski-Romaniassa Brasovin alueella, joten päätimme, että lähdemme Romaniaan. Löysimme tammikuussa halvat suorat lennot Blue Airilta Bukarestiin, kaksi lippua meno-paluu maksoi n. 241 €. Teimme suunnitelman, että olemme kaksi päivää Bukarestissa ja kaksi päivää tapaamassa ystäväperhettä. Olimme reissussa 1.-6.4.18.

Lento lähti 1.4. sunnuntai-iltana klo 20.10 aikataulun mukaisesti. Yritimme tehdä sisään kirjauksen lennolle kännykällä pari päivää ennen, kun tuli ilmoitus, että nyt voi kirjautua lennolle. Saimme kirjattua kaikki tiedot, mutta jostain syystä sisään kirjausta ei pystynyt tallentamaan. Ohjelma ehdotti tulostamista, mutta meillä ei ole langatonta tulostusyhteyttä, niin se ei ollut mahdollista.

Lentokentälle päästyämme jouduimme kysymään neuvoa sisään kirjautumisesta. Virkailija totesi, että Blue Airilla sisään kirjautuminen on vain mahdollista tiskillä. Menimme jonottamaan tiskille, mutta olimme sen verran ajoissa, että tiski ei ollut vielä avautunut, mutta jono oli jo melko pitkä, kun pääsimme jonoon. Tiski avattiin kaksi tuntia ennen lentoa. Kun tiski avattiin, niin jono eteni melko ripeästi. Tiskillä kerrottiin, että netin kautta tehdyissä sisään kirjautumisissa oli ollut joku häikkä, että sen takia se ei ollut onnistunut. Meidät kirjattiin sisään ja laukut punnittiin. Laukut painoivat kumpikin reilu 7 kg.

Sisään kirjauksen jälkeen mentiin suoraan turvatarkastukseen, joka meni kivuttomasti. Saimme kävellä melko pitkän matkan ennen kuin päädyimme lähtöportille. Jossain kohtaa tuli vastaan portti, jossa piti näyttää passia, että pääsee eteenpäin. Romania ei kuulu Schengen sopimukseen, joten sen takia oli passin tarkastus.

Koneeseen ei päästy putkesta, joten meille sanottiin, että viimeistään klo 19.40 pitää olla lähtöportilla, koska silloin lähtee bussikyyti. Kone oli melko täysi, mutta joitakin vapaita paikkoja oli. Meidän vieressä istui romanialainen naishenkilö kenen kanssa mieheni alkoi puhua englantia. Mieheni on todella sosiaalinen ja hän alkaa usein jutella vieraiden ihmisten kanssa. Itse en ole ihan yhtä rohkea ja sekin estää, kun en ole niin hyvä puhumaan englantia. 

Minulla ei ole varsinaisesti lentopelkoa, mutta jonkinlaista jännitystä on ilmassa aina, kun lähden lennolle. Jotenkin vain vatsan pohjassa tuntuu epämiellyttävälle, mutta melko pian se menee yleensä ohi. Lento meni kaiken kaikkiaan hyvin ja pääsimme turvallisesti perille. Laskeuduimme Bukarestiin aikataulun mukaisesti. 

Perille päästyämme jouduimme taas passin tarkastukseen. Passin tarkastuksessa oli melko ruuhkaista, koska ilmeisesti joku muukin lento oli laskeutunut samoihin aikoihin. Passin tarkastuksessa kului n. puoli tuntia ennen kuin pääsimme eteenpäin. 


BUKAREST-HELSINKI

6.4.18. klo 8.30-10.55 (11.30 luki lentolipussa saapumisaika).

Pyysimme illalla hotellin respasta, että meille tilataan taksi hotellin eteen aamuksi, että pääsemme varmasti ajoissa kentälle. Emme uskaltaneet ottaa riskiä, että olisimme itse etsineet aamulla taksia, jos vaikka emme olisikaan löytäneet sitä ajoissa. Olimme sopineet, että taksi tulee klo 6 hotellin eteen. Olimme vähän vaille klo 6 ulkona, ja kyyti olikin jo odottamassa meitä. Totesimme, että se ei ollutkaan virallinen taksi, mutta joka tapauksessa joku hotellin sopima kyyti, jota käyttävät. Ilman mittareita siis ajeltiin kentälle. Olimme sopineet hinnaksi 75 leitä, joka oli hieman kalliimpi kuin oikea taksi. Kuitenkin halvempi reilusti kuin Suomessa, 100 leitä = n. 20 €.

Saavuimme hyvissä ajoin kentälle. Olimme saaneet illalla herkulliset patongit + vohvelit ja vettä aamupalaksi. Emme ehtineet syödä niitä hotellilla, joten söimme patongit kentällä ennen kuin menimme tekemään lähtöselvitystä. Lähtöselvitys oli jo auki, kun saavuimme, ja ruuhkaa ei ollut. Tälläkertaa laukkuja ei punnittu. 

Pääsimme myös melko pian lähtöselvityksen jälkeen turvatarkastukseen, tälläkertaakin se sujui hyvin. Olen vähän panikoinut aina tuota turvatarkastusta. Aina se on ihan hyvin sujunut, lukuunottamatta yhtä kertaa, kun olin epähuomiossa jättänyt penaaliin kirjeveitsen ja se piti jättää turvatarkastukseen. Olin hieman nolona, mutta sellaista se elämä joskus on. Tuo kirjeveitsi otettiin pois Malagan lentokentällä muistaakseni 04/08.

Passin tarkastus oli vielä ennen, kun pääsimme tax free-alueelle.

Aamukahvi oli juomatta ja kahvia piti saada ennen lentoa. <3

Tällä kertaa pääsimme koneeseen putkesta.

Olimme katsoneet paikat väärin ja kävelimme liian pitkälle koneessa. Pakitimme takaisin päin, niin lentoemäntä sanoi, että voimme jäädä istumaan hätäuloskäynnin kohdalle, kun siinä oli vapaata. Se oli tosi hyvä juttu, koska siinä on eniten jalkatilaa. :)

Lento sujui todella mukavasti, se oli yli puoli tuntia etuajassa

 Kun olimme laskeutuneet Helsinki-Vantaalle, niin täytyi todeta, että ilma on +3 ja sataa vettä, joka oli tosi kurjaa. Edellisenä päivänä Bukarestissa oli aurinkoista ja +24-26 astetta.


BLUE AIR

PLUSSAT:

  • Halvat lentoliput
  • Suorat lennot (Helsinki-Bukarest-Helsinki)
  • Lähtöselvitys Bukarestissa nopeaa
  • Lennot lähti aikataulussa 
  • Tulolento oli n. puolituntia lyhyempi
  • Hyvät istumapaikat tulolennolla

MIINUKSET:

  • Helsingin päässä ei päästy putkesta koneeseen
  • Ei mitään ilmaista tarjoilua lennon aikana esim. kahvia, teetä tai vettä
  • Ei monitoreja mistä olisi nähnyt lentoreitin
  • Sisään kirjautuminen ei onnistunut netissä

Voin suositella lentämistä BLUE AIR halpalentoyhtiöllä!!! :)

Onko sinulla kokemuksia lentämisestä BLUE AIRilla?