Herkullisen makuinen -KAURAOMENAPAISTOS

27.08.2018

Minkälaiset omenaherkut ovat sinun makuusi? Onko se perinteinen omenapiirakka vai kenties kauraomenapaistos? Maistuuko sinulle omenariisipuuro?

Omenaherkut ovat pinnalla etenkin syksyisin. Tänä vuonna omenasato onkin runsas täällä Suomessa. Monet meistä tekevät omenapiirakkaa ja kauraomenapaistosta. Niiden kanssa sopiikin kyytipojaksi herkullinen vaniljakastike tai jäätelö. Saatat ehkä keittää omenariisipuuroa, joka on ehkä vähemmän tehty omenaherkku. Jokaisella on varmasti jokin omenaherkkusuosikki.


Itse tykkään ehdottomasti eniten kauraomenapaistoksesta ja siihen päälle vaniljakastiketta, niin kyllä maistuu. NAM!!! Tykkään myös omenapiirakasta, varsinkin rahkaomenapiirakka on hyvää. Riisiomenapuuroa olen syönyt vähemmän, mutta sekin on hyvää. Tein sitä viime syksynä muistaakseni toista kertaa elämässäni. Meinasin tehdä sitä tänäkin syksynä


Päätin tehdä kauraomenapaistosta tänään, kun vanhemmat tulivat kylään. Heidän oli tarkoitus tuoda puukuorma meille, mutta sainkin sitten puhelun, että heidän auto oli hajonnut matkalla. Vanhempani pyysivät puun myyjän apuun ja tulivat puun myyjän kanssa tuomaan kuormaa. Tarjosin heille kanakeittoa ja herkullista kauraomenapaistosta.


HERKULLISEN MAKUINEN KAURAOMENAPAISTOS

OHJE:

5-6 kotimaista omenaa (keskikokoisia)

2 tl kanelia

100 g margariinia

0.5 dl sokeria

3 dl kaurahiutaleita

TEE NÄIN:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota vuoka esille ja voitele se esim. Culinessella. Pilko omenat

Lado omenat vuokaan, niin että pohja täyttyy. Itselläni kului 5,5 omenaa tuohon pohjan täyttymiseen.

Ripottele omenoiden päälle kanelia.

Sulata margariini kattilassa, kun se on sulanut, lisää joukkoon sokeri sekä kaurahiutaleet ja sekoita hyvin. Levitä seos omenoiden ja kanelin päälle

Hienosokeri oli päässyt loppumaan, kun niin harvoin sitä tarvitsen, mutta löysin hyytelösokeria ja laitoin sitä. Hyvin sopi hyytelösokerikin. Olen kova soveltamaan kaikkia ohjeita. Harvoin teen täysin ohjeen mukaan mitään. Ohjeet ovat minulle vain suuntaa antavia. 

Itse käytin laktoositonta sunnuntai margariinia. Sitä sattui olemaan kaapissa.

Laita paistos uuniin, paista n. 20 minuuttia

Tarjoile valmis kauraomenapaistos vaniljakastikkeen tai jäätelön kera!


Kauraomenapaistos oli herkkullista, ei liian makeaa, juuri sopivaa!!! :)