Maku ratkaisee -VALKOSUKLAA-MANSIKKA-TUOREJUUSTOKAKKU

10.03.2018

Oletko sinä hyydykekakkujen ystävä? Vai tykkäätkö enemmän perinteisistä täytekakuista?

Nykyään pinnalla on erilaiset hyydykekakut. Ne valmistuvat kätevämmin kuin perinteinen täytekakku. Hyydykekakun tekoon ei yleensä tarvita uunia ja niitä ei tarvitse täyttää erikseen. 


Vietimme 4.3. pojan 12-vuotissynttäreitä hieman etukäteen, jossa kestimme sukulaisia. Varsinainen päivä on vasta 16.3. 12 vuotta on mennyt nopeasti, mutta tuntuu siltä, että itse en ole juurikaan vanhentunut. Se taitaa kuitenkin olla toiveajattelua. ;) Kyllä sen vähintään kropassa huomaa, että ei ole enää kaksikymppinen. Useinhan se on niin, että mieli pysyy nuorekkaana ja kroppa vanhenee vääjäämättä, halusipa sitä tai ei. 

Mietin tovin, että mitähän sitä keksisi taas tarjottavaksi. Olen viime vuosina hurahtanut erilaisiin hyydykekakkuihin ja useimmiten tulee sovellettua kakkuja eri ohjeiden pohjalta. Tällä kertaa päätin tehdä Valkosuklaa-Mansikka-Tuorejuustokakun. Tykkään myös perinteisistä täytekakuista, mutta ne ovat sen verran työläitä tehdä, että en ole enää vuosiin väsäillyt niitä. Ylipäätään olen alkanut tehdä kakkuja vasta n. kolmekymppisenä. Sitä ennen pyysin usein äitiäni tekemään täytekakun tai ostimme valmiin kakun. Tietyisssä tilanteissa saattaisin vieläkin päätyä ostamaan kakun esim. jos pitäisi kestitä n. 50 hlöä.


Useimmiten hyydykekakut hyydytetään liivatteella, niin itsekin hyydytän. On myös muitakin vaihtoehtoja joilla hyydyttää kakkuja. Yksi sellainen on vegegel.

Vegegel, mikä se on? Se on kasviperäinen hyytelöimisaine, joka on pakattu annospusseihin. Se soveltuu erityisen hyvin kuumien nesteiden hyydyttämiseen. Nesteen jäähdyttyä vegegel hyydyttää nesteen nopeasti, joten hyytelön tekemisessä on oltava nopea. (klik)


Saatan joku kerta kokeilla tuota vegegelillä hyydyttämistä.


VALKOSUKLAA-MANSIKKA-TUOREJUUSTOKAKKU

(gluteeniton)

OHJE 

POHJA

Semper suklaakeksejä 150 g (1 pkt)

Leivontamargariinia 70 g

Tee näin: Murskaa keksit kulhossa ja sulata margariini toisessa kulhossa esim. kiehuvan kattilan päällä. Kun margariini on sulanut, lisää sulanut rasva keksien sekaan ja sekoita tehosekoittimella tasaiseksi seokseksi. 

Tarvitset irtovuokan, jonka koko on n. 22 cm. Laita vuokan pohjalle leivinpaperi. Painele seos kakkuvuokan pohjalle tasaisesti, niin että pohja peittyy.


TÄYTE nro. 1

Vispikermaa 2 dl

Vaniljakastiketta 2 dl

Tuorejuustoa 100 g

Valkosuklaata 130 g

Liivatelehtiä 3 kpl

Tee näin: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa samaan tapaan kuin rasva. Vispaa kerma, kun kerma on vaahtoutunut, lisää sekaan vaniljakastike sekä sulanut valkosuklaa ja tuorejuusto. Kiehauta vettä ja kaada pieni tippa kuumaa vettä lasiin, alle 0.5 dl ja lisää liivatteet kuumaan veteen ja sekoita, niin että seoksesta tulee tasainen. Lisää lopuksi seokseen liivateseos ja sekoita. 

Kaada valmis seos vuokaan keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.


TÄYTE nro. 2

Rasiallinen pakastemansikoita (400 g rasia)

Vaniljakastiketta 1 dl

Tuorejuustoa 100 g

Liivatelehtiä 3 kpl

Seuraavana päivänä

Tee näin: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada kulhoon mansikat ja sekoita tehosekoittimella tasaiseksi seokseksi. Lisää sekaan vaniljakastike sekä tuorejuusto ja liivateseos. Käsittele liivaatteet samoin kuin edellä.

Kaada seos valkoisen hyytyneen seoksen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, ennen koristelua.


Koristele kakku valko- tai muulla suklaalla haluamallasi tavalla. Irrota vuokasta irto-osa ja laita tarjolle.


Kakku ei onnistunut ulkonäöllisesti ihan parhaalla mahdollisella tavalla, koska en tajunnut tehdä aamulla toista kerrosta hyytymään. Tein sen vain n. tuntia ennen koristelua, joten hyydytysaika jäi aivan liian lyhyeksi. Koristelu on tyttäreni käsialaa. Kun otimme irto-osan pois vuokasta, niin ylempi kerros alkoi välittömästi valua. Hyvä, että ei valunut pöydälle.

Vaikka ulkonäkö ei ollut paras mahdollinen, niin mausta tuli kehuja. Mielestäni kakku oli hieman liian makea, vaikka kakussa ei ollut erikseen lisättyä sokeria. 

Koristeluun käytimme Maraboun valkosuklaan lisäksi myös Fazerin white & Milk suklaata. (klik


TÄSSÄ ON LOPPUTULOS.

Alkuperäisen ohjeen linkki ei toimi enää, mutta ohje löytyy täältä melko alkuperäisenä. Linkin takaa löytyy maininta mistä alkuperäinen ohje on peräisin. Itse siis muokkasin kakkuun ohjeen tämän ohjeen pohjalta.