Scandic vs Sokos -HELSINKI

05.07.2017

Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä majoituksen suhteen, kun lähdet reissuun? Onko se seuraavana päivänä tarjoiltava herkullinen aamiainen? Kaipaatko ehdottomasti omaa kylpyhuonetta? Onko sillä väliä yövytkö hotellissa vai hostellissa? Ratkaiseeko hinta minkä majoituksen valitset? Entä onko sijainti sinulle tärkeää? 

Monet meistä arvostavat sitä, että majoitukseen kuuluu aamiainen sekä oma kylpyhuone. Toisille merkitsee myös paljon hinta sekä sijainti. Jos majoituksen saa halvalla ja on kaukana keskustasta, niin matkoihin saattaa kulua kohtuuttomasti aikaa, ja monet haluavat ehkä säästää aikaa, varsinkin jos on lyhyestä ajasta kysymys. Hinta-laatu-suhde useimmille meistä ratkaisee varmasti eniten, mihin majoitukseen milloinkin päädytään.


Helsingissä on paljon eri majoitusvaihtoehtoja. Sieltä löytyy mm. eritasoista hotelli ja hostelli majoitusta. Pari hyvää majoitusvaihtoehtoa ovat mm. Original Sokos Hotel Presidentti tai Scandic Park Helsinki.

Original Sokos Hotel Presidentti sijaitsee Kampin kauppakeskuksen vieressä keskellä Helsinkiä osoitteessa; Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki

Erilaiset kulttuuririennot ja monipuoliset shoppailumahdollisuudet alkavat melkein ovelta. Presidentti sopii mainiosti pieniin ja isoihin juhliin, hotellilomiin, työ- ja kokousmatkoille sekä  hengähdyspaikaksi arjen keskellä.

Lisää voit lukea täältä!

Sokos Presidentissä on parhaillaan menossa uudistus, jonka suunnittelijana on Paola Suhonen. Uudistus tapahtuu vaiheittain 2016-2018 aikana. 

Paola Suhosen visioissa uusi Presidentti on kekseliäs tulkinta modernista vastakohtien Suomesta, heleiden kesäöiden sekä roudan ja jään maasta. Suhosen sisustuskonsepti leikittelee pohjoisilla tunnelmilla. Skandinaavisuus ja arktinen ulottuvuus saavat reilusti sekoittua suomalaisuuteen.

Hotellin huonekerroksiin tulee viisi erilaista teemamaailmaa. Juhannus, talvimyrsky, hiljaisuus, satumetsä ja sisu nousevat esiin erilaisilla, yllättävillä tavoilla.

Sisustuksessa nyt vallalla olevat käsityöläisyyden ja aitouden trendit tulevat näkymään vahvasti Presidentin uudessa ilmeessä. Hotellihuoneista löytyy ainoastaan Original Sokos Hotel Presidenttiä varten suunniteltuja sisustusesineitä, kuten käsintuftattuja ryijyjä ja teemoja varioivia tapetteja. Myös yleisiin tiloihin, kuten hotelliaulaan, tuodaan uniikkia designia.

Lisää voit lukea täältä!

Sokos Presidentin huoneista jo puolet on uusittu. Myös hotelliaula ja talon neljä asiakashissiä on nyt uudistettu. Seuraavaksi aukeaa korttelibistro kaupunkilaisten ja hotellivieraiden yhteiseksi kohtaamispaikaksi.

Lisää voit lukea täältä!


Olin ystäväni kanssa 2.-3.6.17 Helsingissä ja majoituimme Sokos Presidentissä. Meillä oli käytössämme vielä vanha huone, johon ei oltu tehty vielä päivitystä. Olisimme voineet päivittää huoneen uudistettuun huoneeseen 20 € lisämaksusta. Pitäydyimme kuitenkin alkuperäisessä varauksessa. Päivittämätön huone maksoi s-etukorttitarjouksena yhteensä 110€ sisältäen aamiaisen. Nykyäänhän aamiainen ei aina sisälly kaikissa hotelleissa hintaan. Se kannattaa aina tarkistaa ennen varausta, jos haluaa nauttia aamiaisen. Aamiaisen voi ostaa erikseen myös niin halutessaan, mutta useimmiten se tulee melko kalliiksi. 

Huone oli oikein mukava ja viihtyisä. Näköalat eivät silmiä hivelleet, mutta se ei meitä haitannut. Menimme hotellille vasta n. klo 20 aikoihin ja lähdimme heti klo 9.30 aikoihin jo liikkeelle. 

Original-aamiainen tarjoillaan kolmannen kerroksen Presidentti Salissa ma-pe klo 6.30-10 ja la-su klo 7-10.30.

Herkullinen aamiainen tarjoillaan hienoilla Helsinki-näkymillä joka aamu. Monipuolisesta noutopöydästä löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Voit viettää kiireettömän aamuhetken runsaan aamiaisen äärellä. 

Hotellin asiakkaille aamiainen sisältyy huoneen hintaan, mutta myös muut ovat tervetulleita nauttimaan aamiaista hintaan 15,45 €. 

Lisää voit lukea täältä!

Aamiainen oli herkullinen ja oli ihana syödä se rauhassa ilman mitään kiirettä. Buffetaamiaiset ovat kyllä aina niin täydellisiä. Monenlaista oli tarjolla mm. karjalanpiirakoita, erilaisia leipiä ja niiden päällisiä, kahvia, tuoremehuja, croisantteja, jogorttia, erilaisia hedelmiä ja marjoja, puuroa, nakkeja, pekonia, raejuustoa jne.

PLUSSAT:

+ Hyvä sijainti

+ Siistit ja asialliset huoneet

+ Mitään haittaavaa melua ei kuulunut huoneeseen

+ Runsas aamupala

+ Myös muut kuin hotellin asiakkaat voivat tulla nauttimaan aamupalaa

+ Ystävällinen henkilökunta

MIINUKSET:

- Huoneesta avautuvia näköaloja ei voi kehua


Scandic Park Helsinki on upeasti uudistettu hotelli Helsingin keskustan tuntumassa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Hotelli sijaitsee vastapäätä kaunista töölönlahtea, osoitteessa; Mannerheimintie 46, Helsinki.

Hotelli kätkee sisälleen uudet upeat tilat. Olohuonemainen aula, kattavat kokous- ja juhlatilat sekä kaikki hotellin huoneet ovat hiljattain täysin uudistettu.

Lisää voit lukea täältä!

Olin mieheni sekä ystäväperheen kanssa Helsingissä juhannuksena 23.-24.6.17. Minä ja mieheni olimme Scandic Park hotellissa yhden yön ja ystäväperhe olivat siellä kaksi yötä.

Huone johon majoitumme oli todella tunnelmallinen. Huoneessa oli hämärä valaistus, joka loi kivan tunnelman huoneeseen. Saatiin huone Scandic-kortilla hintaan 87 € sisältäen aamiaisen. Mielestäni huone oli todella halpa. :)

Aamiainen käynnistää onnistuneen päiväsi. Sanotaanhan, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Aamiainen tarjoillaan katutasossa, jossa on tarjolla yli sata aamiaistuotetta. -Hyvää ja terveellistä sopivassa sekoituksessa. 

Aamiainen tarjoillaan;  Ma-pe 06:30-10:30, la-su 07:00-11:00.

Lisää voit lukea täältä!

Aamiainen oli todella runsas ja maistuva. En toista paikkaa tiedä missä olisi yhtä runsas aamiainen. Laivan aamiainen saattaa yltää samaan, mutta en ole varma. Kaikkea mitä olisi halunut syödä, ei pystynyt edes maistamaan, kun oli jo lopulta niin täynnä. Aamiaisella pärjäsi pitkälle iltapäivään saakka. :)

PLUSSAT

+ Hyvä sijainti, mutta huonompi kuin Presidentillä

+ Erittäin runsas ja monipuolinen aamiainen, parempi kuin Presidentissä

+ Tunnelmallinen huone

+ Viihtyisät yleiset tilat

+ Ystävällinen henkilökunta

MIINUKSET:

- Melko kallis parkkihalli (26 €/vrk)

- Tulopäivänä pankkikortilla maksaminen ei onnistunut

- Huoneen näköaloissa ei ollut kehumista