Haasta itsesi -FLOWPARK, TURKU

12.08.2018

Oletko sinä testannut Flowparkin? Olisiko sinusta mukava joskus haastaa itsesi? Onko sinulla hieman seikkalumieltä messissä?

Toiset meistä ottavat helposti haasteita vastaan ja lähtevät seikkailumielellä taistoon. Monet meistä kuitenkin harkitsevat hieman tarkemmin mihin lähtee mukaan ja mihin ei. Saattaa olla, että et ole testannut Flowparkia tai muuta vastaavaa puistoa. Olet saattanut joskus harkita, että olisi mukava käydä haastamassa itseään jossakin.


Mikä on FLOWPARK?

Se on ekologinen seikkailuhuvipuisto, jossa voit testata kestääkö kantti. Radat ovat rakennettu eläviin puihin, kuitenkaan niitä vahingoittamatta. Erilaisia tehtäviä pääsee suorittamaan, jopa kahdenkymmenen metrin korkeudessa. Tehtävät ovat yläköysiratoja, jotka sisältävät mm. heiluvia polkuja, liaanihyppyjä, keinuja sekä vaijerihyppyjä. Flowpark on tarkoitettu 7-vuotiaasta ylöspäin, jolla on vähänkin seikkailumieltä messissä. Haastetta löytyy siis tavallisille tallaajille kuin vähän kokeneemmillekin eräjormille. 

TARINA & KONSEPTI

Flowpark Oy on suomalainen yritys, jonka perustajat ja omistajat ovat Janne Kalhama ja Antti Puro. Tarina sai alkunsa, kun kaksi turkulaista kaverusta sai idean yhdistää heille arvokkaita asioita

- Liikunnallisuus ja ulkoilmaelämä

- Yhteisöllisyys ja kaverisuhteet

- Ekologisuus

Flowpark ei ole vain seikkailupuisto, vaan kokonaisvaltainen seikkailuhuvipuistokonsepti. Alusta loppuun asti, idea haluttiin toteuttaa kotimaisena työnä itse. Siihen tarvittiin luovuutta, asennetta, intoa, tutkimusta sekä konkreettista työtä.  Suomen ensimmäinen seikkailuhuvipuisto syntyi työn pohjalta, jossa jokainen pääsee mm. kokeilemaan rajojaan, haastamaan itsensä sekä pitämään hauskaa liikunnallisen ja aktiivisen seikkailun parissa.

Flowpark Turku aloitti toimintansa keväällä 2010

SEIKKAILURADAT

Yli 140 erilaista tehtvävää

Radat kulkevat 0.5-20 metrin korkeudessa ja niissä pääsee kokeilemaan uskallustaan, koordinaatiokykyä, tasapainoa sekä liikkumista hauskalla tavalla. 

Radat ovat luokiteltu värikoodeilla neljään eri vaikeusasteeseen. Vihreät ja siniset radat ovat helpoimpia (pituus vaatimus 120 cm.) Punaiset ja mustat radat ovat vaikeampia (pituus vaatimus 150 cm.)

Benji-lastenradoilla pääsee myös alle 120 cm kokeilemaan taitojaan.

Kaikentasoisille kiipeilijöille löytyy haastetta!!! :)

RADAT:

0. Testiradat (keltainen

1. Fjärllräven (vihreä): 6 tehtävää 

2. Spider Trap (vihreä): 7 tehtävää       

3. Tunnel (sininen): 6 tehtävää 

4. The jump (punainen): 6 tehtävää

5.Sixsax (sininen): 7 tehtävää 

6. Pepsi max (musta): 11 tehtävää 

7. Maxi-Tupla (sininen) 11 tehtävää 

8. Tupla Shuffle (punainen) 9 tehtävää 

10. Get high (sininen) 7 tehtävää 

11. Walk the line (vihreä) 6 tehtävää 

12. Portimo (punainen) 8 tehtävää 

13. Slide marathon (punainen) 8 vaijeriliukua max. 100 kg 

17. Flowparkensis Hardcore (musta+++): 9 tehtävää ja Leap of Faith, MM-kisojen finaalirata. 

18. Nordic walking (vihreä) 6 tehtävää 

19. Black Labyrinth (musta): puiston mustat radat yhdistetty neljällä uudella tehtävällä labyrintiksi, josta voit valita itsellesi sopivan mittaisen matkan suoritettavaksi, 4-12 haastavaa tehtävää.

LASTEN RADAT

(3-4-v ylöspäin, vanhemman tulee aktiivisesti valvoa ja seurata lasta)

9. Flying Fox Junior: 2 jännittävää liukua. (Valmistuu kesällä 2018!) 

14. Benji: 9 tehtävää. 15. Bella: 9 tehtävää. 

16. BenjiBananas Adventures: 10 tehtävää. 

Lasten radat kulkevat matalalla ja ne on tarkoitettu pienimmille ja kaikille lasten mielisille!!!

PALVELUT

Kiipeilyn lomassa saatat kaivata taukoa, voit istahtaa levähdyspaikalle syömään esim. eväitä, jos sellaiset olet ottanut mukaasi. Käytössäsi on myös Flowcafe, jossa voit myös tankata itsesi. Sieltä voit ostaa mm. kylmiä ja kuumia juomia, pikkusyötävää, jäätelöä sekä makeisia ym. 

Alueelta löytyy myös WC.

AUKIOLOAJAT


Lapset ovat monta vuotta halunneet mennä Flowparkiin ja pari kertaa olimme jo menossakin, mutta syystä tai toisesta ne kuitenkin peruuntuivat. Tänä kesänä taas suunnittelimme menoa ja tällä kertaa se sitten onnistui! :)

Olin lasten kanssa 8.8. vihdoin ja viimein Flowparkissa. Lapset kiipeilivät ja minä olin kannustamassa. Minulla on sen verran suuri korkeanpaikan kammo, että en viitsinyt  edes yrittää, joskus aiemmin kyllä mietin kiipeilemistä. Ilmakin oli juuri sopiva kiipeilyyn, koska kiipeily tapahtuu puiden varjossa. Aurinko paistoi ja lämmintä oli +24 astetta


TOIMINTAOHJEET

Flowpark-alueelle on ILMAINEN sisäänpääsy. Merkittyjä polkuja pitkin puistossa voi kulkea vapaasti. Halutessasi kiipeilemään sinun tulee ostaa lippu (klik), jolla saat varusteet vuokralle. 

Tutustu huolellisesti puiston turvallisuusohjeisiin ennen kuin ostat lipun. Huomioithan, että alle 18-vuotiaalta tarvitaan huoltajan lupa SEIKKAILUUN. 14-vuotta täyttäneet nuoret voivat tulla puistoon itsenäisesti, mutta mukana tulee olla huoltajan allekirjoittamat turvallisuusmääräykset. (klik)

Osta pääsylippu puiston lipunmyynnistä. Rannekkeeseen merkataan päivämäärä ja voimassaolo päättyy, kun luovutat varusteet ja poistut puiston alueelta.

Rannekkeella saat käyttöösi radoilla tarvittavat kiipeilyvarusteet.

Pue varusteet päällesi annettujen ohjeiden ja mallin mukaan. Odota, että henkilökunta ohjaa sinut opastukseen ja testiradalle.

Ohjeet kuunneltuasi kulje testirata läpi käyttämällä varusteita oikeaoppisesti.

Ohjaajan todetessa sinun osaavan varusteiden käytön, voit lähteä varsinaisille seikkailuradoille. Ratoja ei kannata suorittaa numerojärjestyksessä. Koko ajan radoilla kulkiessa, MUISTA pitää aina toinen turvaliina kytkettynä turvavaijeriin!!!


Lapset lähtivät innolla kiipeilemään. Alussa kiipeily oli jännittävää ja hieman epävarmaa, mutta kun pääsivät vauhtiin kiipeily alkoi sujumaan, varsinkin pojasta kuoriutui kunnon hurjapää. 😱💙

Lapset lähtivät liikenteeseen radalta 18. Nordic Walkingilta (vihreä), joka oli helppo aloitusradaksi. 

Seuraava rata oli 5. Sixsax (sininen), se tuntuikin astetta hurjemmalta.

Fiilis oli mahtava, kun lapset selvisivät siitä. :)

Seuraavilla radoilla toinen tai molemmat kiipeilivät.... en muista järjestystä miten menivät ratoja. (Joitakin ratoja kiipeilivät myös, mistä tässä ei ole mainintaa.)

11. WALK THE LINE

Kahdella seuraavalla radalla poikani kiipeili yksin... 😱

Olimme puistossa reilu kolme tuntia. Poika olisi jaksanut olla pidempäänkin, mutta minulla ja tyttärelläni alkoi olla sen verran nälkä ja muutenkin aikataulu oli sellainen, että piti lähteä. Ehkä joku kerta menemme vielä uudelleen. Lapsilla oli mukavaa ja oli mukava seurata miten uskalsivat kiipeillä melko korkealla. Itseäni melkein huimasi, kun katsoin ylöspäin. 😱


Jos sinulla on hiukankin seikkailumieltä ja haluat haastaa itsesi, niin suosittelen kokeilemaan FLOWPARKKAAMISTA!!! 💪👍 Flowpark, Turku sijainti löytyy täältä!

FLOWPARK-puisto löytyy myös Lappeenrannasta, Vierumäeltä, Ähtäristä, Tampereelta sekä Hämeenlinnasta.