Viehättävä kesäkaupunki -PORVOO

14.06.2018

Oletko sinä vieraillut Porvoossa tai asutko kenties siellä? Onko sinulla ollut ajatuksissa vierailla siellä?

Porvoo on viehättävä kesäkaupunki, joka vetää paljon turisteja puoleensa ulkomaita myöden. Vanha Porvoo kiinnostaa varmasti monia. Saatat ajatella, että olisi ihana piipahtaa, jossakin tunnelmallisessa kahvilassa tai pikkupuodissa. Ehkä haluat ihastella kauniita taloja. Jos haluat viettää mukavan kesäpäivän astetta tunnelmallisemmassa paikassa, niin piipahda Vanhassa Porvoossa. <3


PORVOO

Porvoo (Borgå) on kaupunki, joka sijaitsee Suomen etelärannikkolla Uudenmaan maakunnassa. Porvoon asukasluku on 50 219 ja se on kaksikielinen. Suomenkielisiä on 64,1 % ja ruotsinkielisiä 29,6 %. Kaupungin asukkaista enemmistö oli ruotsinkielisiä vielä 1960-luvulla.

Historiaa  

Porvoon jokivarrella on tehty historiallisia löytöjä kivikauden lopulta asti ja se on ikivanhaa asutusaluetta. Joen suu on toiminut kauppapaikkana. 

LUE LISÄÄ 


VANHA PORVOO

Vanha Porvoo on matkailijoiden suosiossa, se on yksi Suomen valokuvatuimmista kansallismaisemista ranta-aittoineen. Turistit tulevat ihastelemaan värikkäitä puutaloja ja seikkailemaan pitkin kapeita mukulakivikatuja, nauttimaan tunnelmallisista kahviloista ja ravintoloiden makutarjonnasta sekä fiilistelemään pikkuputiikeissa. 

Vanhaa Porvoota tullaan ihastelemaan eri puolilta maailmaa - eikä ihme, se on ainutlaatuinen. Tunnelmallisia hetkiä ikuistetaan kuviin ja niitä muistellaan pitkään. Vanhassa Porvoossa tunnelma on kohdillaan. <3

LUE LISÄÄ


Olin tapaamassa yhtä ystävää päiväseltään 12.6. pääkaupunkiseudulla. Olimme sopineet, että käymme Porvoossa, kun ystävällä oli asioita hoidettavana siellä. Meillä oli mukava iltapäivä Porvoossa. Olin paljon miettinyt, että joku kerta olisi kiva käydä Porvoossa, ja nyt siihen tarjoutui mahdollisuus, olin siis siellä ensimmäistä kertaa.


RAVINTOLA WILHELM Å

Viehättävällä paikalla sijaitseva kesäravintola Porvoon jokirannassa. Ravintolassa on 180 asiakas paikkaa, ja keittiö on auki joka päivä klo 11 alkaen, säävarauksella toukokuusta - elokuun loppuun asti. 

Koiraystävätkin ovat tervetulleita! <3

LUE LISÄÄ


Aloitimme Porvoon kierroksen lounaalla Wilhelm Å ravintolasta, kun ystäväni oli saanut hoidettua asiansa ensin. Otimme Chicken sandwich -annokset, johon sisältyi ranskalaiset sekä juomaksi otimme PEPSI MAXia. Annos oli ihan perushyvää ja täyttävää. Palvelu oli melko nopeaa ruoka - annosten saamisen suhteen, mutta laskun saaminen oli hieman hidasta. 

Voin kaikesta huolimatta suositella kyseistä ravintolaa! :)


Matka jatkui ihastuttavaan Vanhaan Porvooseen. Matkan varrella ihastelin maisemia.


PORVOON TUOMIOKIRKKO

Porvoon tuomiokirkko edustaa tyylilltään 1400-luvun myöhäisgotiikkaa. Kirkko on Porvoon suosituin nähtävyys. Jumalanpalvelusten lisäksi kirkossa järjestetään mm. paljon häitä. Kirkko palvelee ruotsin ja suomen kielisiä.

Kirkko joutui tuhopolton kohteeksi 29.5.2006., jossa kirkon katto paloi täysin ja osat romahtivat holvien päälle, ne kuitenkin kestivät. Ainoastaan kattokruunut romahtivat kirkkosaliin. Kirkkosali kärsi lisäksi savu- ja vesivahinkoja. Kirkko otettiin korjaustöiden jälkeen uudelleen käyttöön 30.11.2008.

LUE LISÄÄ


Vanha Porvoo on todella viehättävä ja idyllinen paikka. Siellä on mm. ihastuttavan värikkäitä puutaloja, tunnelmallisia kahviloita, pari museota, pikkuriikkisiä putiikkeja ja tuomiokirkko

Piipahdimme Sadunhenki nimisessä putiikissa, josta ostimme lapsillemme yllätyslahjat, jotka maksoivat 1,50 €/kpl.

Katsastimme myös tuomikirkon pikaisesti, joka on sisältä tosi tunnelmallinen

(Kuvassa kirkon sivurakennus)


TEE- JA KAHVIHUONE HELMI

Vanhan Porvoon Helmi on kahvila, kun kaipaat ainutlaatuista kahvilaa.

Kahvila on palvellut herkkuhetkiä kaipaavia asiakkaitaan jo vuodesta 1983 lähtien, Vanhan Porvoon sydämessä, aivan Raatihuoneen vieressä. Voit astua sisään 1700-luvun lopun taloon ja avata silmäsi yksityiskohdille ja nauttia siitä kaikilla aisteilla. 

Tarjolla on makeita ja suolaisia herkkuja käsityöammattilaisten toteuttamana parhaista aineksista.

LUE LISÄÄ


Ennen kotiin lähtöä kävimme kahvittelemassa TEE - JA KAHVIHUONE HELMESSÄ. <3

Kahvila oli tunnelmallinen sekä kahvi ja kakku oli hyvää. :)

Suosittelen poikeamaan, jos liikut Porvoossa! <3


Tiesitkö, että Brunbergin suklaamyymälä sijaitsee Porvoossa? Minun täytyy myöntää, että itse en sitä tiennyt. 

Suunnitellessasi vierailua Porvooseen kannattaa ottaa huomioon, että siellä syntyvät myös ihanat makumuistot. 

Brunbergin tuotteissa maistuu ensiluokkainen laatu

Suomalaisten arvostama suklaatehdas Brunberg Oy on yli 140-vuotias ja sen tuotteiden täyteläiset maut ovat jättäneet jäljen yhä uusien ja uusien sukupolvien makutottumuksiin.

LUE LISÄÄ


Piipahdimme Vanhan Porvoon myymälässä, jossa oli tarjolla suklaamaistiaisia. Itse en ostanut sieltä mitään. Liike on pieni, mutta sieltä löytyy paljon herkullista suklaata. <3


Meillä oli oikein mukavaa Porvoossa. Ilmakin lämpeni iltapäiväksi ja muuttui aurinkoiseksi, aamulla oli hieman koleaa ja sateista Helsingissä. Kiitos ystäväni päivästä! <3