Tall Ships Races 2017 -TURKU

28.07.2017

Tykkäätkö sinä käydä kesällä erilaisissa tapahtumissa? Käytkö mielummin ilmaistapahtumissa vai oletko valmis maksamaan sisäänpääsystä?

Kesällä on monenlaisia tapahtumia ympäri Suomea ja monet meistä varmasti käy jossakin tapahtumassa kesän aikana. Turun seudullakin on monenmoista tapahtumaa; ilmaista ja maksullista. Heinäkuussa mm. Aurajoen rannoilta sai bongata toinen toistaan hienompia purjelaivoja, kun Turussa järjestettiin Tall Ships Races tapahtuma. Samaan aikaan järjestettiin myös Tall Ships Races Music Festival linnapuistossa, johon piti ostaa liput. Musiikkia pääsi kuuntelemaan myös ilmaiseksi Tall Ships races alueella, josta löytyi myös erilaisia käsityö- ja kahvikojuja. Samainen tapahtuma järjestettiin myös viikkoa aiemmin Kotkassa.


The Tall Ships Races on kansainvälinen suurten purjelaivojen purjehdustapahtuma. Kilpailu järjestetään kerran vuodessa eri puolilla maailmaa. Itämärellä kisataan joka neljäs vuosi. Sääntöjen mukaan vähintään puolet laivojen miehistöstä tulee olla 15-25 vuotiaita. 

Lisää voit lukea täältä!

Tapahtuma teki kävijäennätyksen. Ensimmäisen arvion mukaan kokonaiskävijämäärä ylsi 544 000 henkilöön.

Turussa on järjestetty viisi purjelaivatapahtumaa ja kaikilla on ollut oma luonteensa. Tarina alkoi 1996, jolloin jokirannat korjattiin, 2003 vietettiin juhlaa yleisötulvassa meksikolaisen aluksen ympärillä, 2009 alueelle nousi valtava konserttihalli ja tehtiin Itämeren alusennätys 115 alusta, 2011 juhlittiin kulttuurivuoden merkeissä. Nyt 2017 näkyi suunnaton yleisömassa. 

Lisää voit lukea täältä!


Olimme koko perheen voimin katsomassa purjelaivoja perjantaina 21.7. Sää suosi ja paljon oli porukkaa liikkeellä. Vaikka porukkaa oli paljon, ei tullut ahdistavaa tunnetta, että olisi ollut liian ahdasta. :) Hienoa oli katsella upeita laivoja ja välillä pitää kahvitauko. Olikin todella maistuvat munkkikahvit yhdestä kojusta. Eikä ollut hinnallakaan pilattu kahvi + munkki 3 €. Mieheni otti munkkikahvit eri paikasta. 

Kävelimme koko alueen päästä päähän ja menimme bussilla takaisin keskustaan Turun linnan pysäkiltä. 

Itse tykkään ehdottomasti enemmän ilmaistapahtumista, mutta joskus on kiva mennä johonkin maksulliseen konserttiin. 

Kävitkö sinä Tall Ships Races tapahtumassa Kotkassa tai Turussa?