Majoitu mukavasti -SOLO SOKOS HOTEL TORNI, TAMPERE

28.01.2018

Suunnitteletko  syystä tai toisesta reissua Tampereelle, ja mietit mikä olisi hyvä paikka majoittua? Mitä sinä pidät tärkeänä valitessasi majoitusta? Onko se hyvä sänky? Runsas aamupala? Lyhyet välimatkat eri kohteisiin?

Sinulla saattaa olla tiedossa työmatka, ystävän tapaaminen tai parisuhdeaikaa. Mietit ehkä mikä voisi olla hyvä paikka majoittua. Haluat kenties nukkua yösi hyvässä sängyssä ja mielesi tekee syödä runsas ja monipuolinen aamiainen. Lyhyet välimatkatkin saattavat houkutella. 

Tampereella on paljon hotelleja keskustan alueella, mutta sinulla saattaa olla valinnan vaikeutta. Yksi hyvä vaihtoehto on majoittua SOLO SOKSOS HOTEL TORNIIN.


(Kuvan on ottanut ystäväni.)

SOLO SOKOS HOTEL TORNI

Näköalapaikka Manseen ja maailmalle

Hotelli Torni on aivan uudenlainen hotellielämys. Torni sijaitsee rautatieaseman vieressä Tampereen ydinkeskustassa. Hotelli avattiin syksyllä 2014 kunnianosoituksena Tampereen historialle ja kaupungin legendoille. Moderni hotelli Torni yltää huimaan 88 metrin korkeuteen ja siihen yhdistyvät vanhat veturitallit. Ne luovat parhaat puitteet kokea Tampereen kiehtova tarina ja ilmiöt. 

Hotellin kongressikeskuksessa voit järjestää onnistuneet juhlat tai kokouksen, ainutlaatuisessa miljöössä.

Hotellista löytyy kolme ravintolaa sekä tasokas aamiainen, nämä tarjoilevat  herkullisia makuelämyksiä hotellivieraille kuin kaupunkilaisillekin. Ylimmästä kerroksesta (25) löytyy Moro Sky Bar kattoterasseineen, joka on muodostunut suosituksi kohtaamis- ja näköalapaikaksi.

Hotelli Torni löytyy osoitteesta: Ratapihankatu 33, TAMPERE.


Olen yhden ystäväni kanssa tavannut aina silloin tällöin eri paikoissa, kun asumme vähän eri puolella Suomea. Tällä kertaa päätimme tavata Tampereella. Saimme oikein houkuttelevan tarjouksen marraskuussa Black Fridayna, ja päätimme tarttua siihen. Varasimme huoneen Sokos Hotel Tornista tammikuun lopulle. Ajattelimme sen mukavasti piristävän arkeamme talven keskellä.

Saavuimme aamupäivällä 26.1.18. Tampereelle. Tulimme sinne kummatkin bussilla, ystäväni oli tullut sinne n. puoli tuntia aiemmin. Ilma oli harmaa, ja lämpötila oli n. +3. Lumet olivat lähes sulaneet, mutta siellä täällä oli vielä lumen rippeitä nähtävissä. Talvet Suomessa ovat todella vaihtelevia lukuun ottamatta Pohjois-Suomea.

Ensin kiertelimme vähän kaupungilla, ja pienen etsinnän jälkeen viimein saavuimme hotellille klo 16.45. Huoneen olisi saanut käyttöön jo klo 15. Vastaanotossa oli oikein ystävällinen asiakaspalvelija. Jonoa ei juurikaan ollut, joten pääsimme tiskille melkein heti saavuttuamme aulaan. Kirjautumisen jälkeen lähdimme katsomaan millainen huone meillä olisi. 

Huoneemme sijaitsi kerroksessa 11. Huonekäytävässä oli mielestäni tyylikäs sisustus.

Meillä oli Solo Twin huone, jossa vuoteet olivat erikseen. Huoneessa oli loistava sänky, jossa uni maistui aamuun asti. Huone oli muutenkin tosi mukava ja viihtyisä.

Kaikki Solo-huoneet sijaitsevat 2.-16. kerroksissa. Huoneenkorkuisista ikkunoista voit ihastella kaupunkia. Huoneet ovat sisustettu tyylikkäästi ja tarjoavat uudentyyppisiä sisustusratkaisuja sekä materiaaleja. Sängyt ovat muhkeita, koska Solo-sänkyjen patjat muotoutuvat nukkujan mukaan.

Tampereen kaupunkikuvalle tekevät kunniaa hotellihuoneiden suunnitellut uniikit tapetit. 

Jokainen voi löytää itselleen huoneeseen miellyttävän lämpötilan, jonka takaa huonekohtainen jäähdyttävä ilmastointi kaikkina vuodenaikoina.

LUE LISÄÄ

Kylpyhuoneissa on eteerinen ja rouhea tunnelma, joka houkuttelee rauhoittumaan ja nauttimaan.

Huoneessa oli mukava tuoli, jonka yläpuolella oli tunnelmallinen valaisin. 


Kävimme illallisella Tornin ravintolassa nimeltä GRILL IT. Ravintola sijaitsee katutasossa tunnelmallisessa veturitallissa. 

GRILL IT on ruokaravintola, josta saa laadukasta grilliruokaa. Keittiössä on aito puugrilli, joka antaa ruokiin omantakeisen ja ehdan maun. Lapsille on oma ruokalista, josta he saavat valita annoksensa. Aamiainen ja lounas tarjoillaan myös kyseisessä ravintolassa. Alkuperäisen veturitallin elementtejä on säilytetty ravintolan sisustuksessa.

Ravintola keskittyy laadukkaisiin pihviruokiin. Skandinaavisen selkeät maut sekä mausteet ympäri maailmaa kohtaavat ruokalistalla. 

Ystäväni valitsi listalta alkusalaatin sekä grillatun lohiannoksen punajuuririsoton kera. Itse valitsin myös tuon grillatun lohiannoksen punajuuririsotolla ilman alkusalaattia. En ole erityisesti kalan ystävä, mutta joskus harvoin tulee otettua kalaa, koska onhan se terveellistä. En tiedä oliko maun tarkoitus todella olla omintakeinen, mutta mielestämme lohi oli paistunut hivenen liian vähän, ja vaikutti aavistuksen raa'alta, mausteita lohessa oli myös vähänlaisesti. Suolaa ainakin olisin kaivannut enemmän. Punajuuririsotto oli hyvää ja sitä oli riittävästi. 

Kun olimme saaneet syötyä, ja suunnittelimme jo pois lähtöä, niin yhtäkkiä meidän pöytämme luokse ilmestyi Taikuri, Stand up mentalisti sekä juontaja Johannes Malkamäki. Hän teki meille pari korttitemppua. Täytyy ihmetellä, että miten ihmeessä hän osasi ne temput tehdä.... ;) Hauska tyyppi, mutta en yleisesti tuon tyyppisestä viihteestä ole kiinnostunut. 


AAMIAINEN

Viihtyisät puitteet Solo-aamiaiselle tarjoaa vanhojen veturitallien historiallinen miljöö. Aamiainen antaa hyvän startin päivään. Solo-konseptin mukaisesti korkealaatuisista raaka-aineista valmistettu aamiainen tarjoaa mm. itse leivottua leipää sekä paikallisia herkkuja. Halutessasi voit myös tilata buffetaamiaiseen kuulumattomia tuotteita, kuten esim. smoothien. Erityisruokavalioita noudattavillekin henkilöille löytyy monipuolisesti vaihtoehtoja

Aamiaista pääset myös nauttimaan, vaikka et olisi majoittuneena hotelliin, hintaan 19€/hlö.

Aamiaista tarjoillaanma-pe klo 6.30 - 10, la klo 7.00 - 11.00 ja su sekä juhlapyhinä klo 7.00 - 12.00.

LUE LISÄÄ

Tarjolla oli monenlaisia herkkuja mm. herkullista savustettua lohta, erilaisia leikkeleitä, juustosiivuja, erilaisia leipiä, jogorttia, vihanneksia, hedelmiä, kahvileipiä (ainakin kahta sorttia), puuroa, kananmunia, pekonia, nakkeja ym. 

Oli aivan ihana päästä buffetaamiaiselle. I like it! <3


Kävimme pari kertaa piipahtamassa hotellin ylimmässä kerroksessa Moro Sky Barissa, josta oli hulppeat näkymät kaupungin ylle. :)

(Kuvan on ottanut ystäväni.)


Voin suositella lämpimästi majoittumista Solo Sokos Hotelli Tornissa! :)