Piipahdus sumuisessa ja sateisessa Kallossa -MERI-PORI

07.07.2017

Kallo on paikka, jossa kannattaa piipahtaa, jos sinulla on suunnitteilla reissu Poriin. Etenkin silloin, jos suuntana on Yyteri ja Mäntyluoto.  

Kallo eli Mäntykallo on alue, joka sijaitsee Mäntyluodossa. Se muodostuu kahdesta tien ja maakaistan toisiinsa yhdistävästä kallioluodosta. Kallon majakka ja sen kalliorannat ovat varsinkin syysmyrskyjen aikaan suosittuja retkikohteita. Kuulimme, että se on yksi paikallisten lempikohteita.

Lisää voit lukea täältä!

Olimme majoittuneena Yyterin Villa Pyrylään, joka sijaitsee Mäntyluodon hotellia vastapäätä tien toisella puolella. Saavuimme sinne sateisena iltapäivänä 12.6.17, kun saimme tavarat mökkiin, päätimme lähteä kävellen katsomaan Kallon majakkaa, johon oli matkaa about 1.5 km. Juuri silloin ei satanut, kun lähdimme liikenteeseen, mutta jonkun ajan päästä alkoi satamaan. Ei ainoastaan satanut vaan oli myös sankka sumu meren yllä. Meillä oli vain yksi sateenvarjo mukana, joten siitä ei ihan kamalasti ollut apua. Tyttö tajusi laittaa saappaat jalkaan, mutta poika ei, joten lenkkarit ja sukat olivat ihan läpimärät, mutta se on vain elämää! <3

Ennen Kallon saarta sijaitsee Uniluoto, joka on Porin yksi asuinlähiö. Bussikin kurvaili siellä, joten melko lähelle Kalloa pääsee myös bussilla. 

Tässä on näkymä majakan juurelta sumuiselle ja sateiselle merelle... näkyvyys oli lähes nolla. Ei voi muuta todeta, kun sen, että se ei ole, muuta kuin Suomen K E S Ä! ;) Huomasin jännän jutun, että niin oli ilma surkea, että nyt vasta tajusin, että en ollut tajunut ottaa majakasta yhtään kuvaa.

Kallon majakasta kuvia löytyy täältä!

Takaisinpäin tullessa alkoi sumukin vähän hälvetä, näki jo vähän nenäänsä pidemmälle!