LÄHIMATKAILUA; Karuna ja Rantolan kievari

13.07.2017

Harrastatko sinä lähimatkailua? Löytyykö sinun läheltäsi kiinnostavia kohteita missä vierailla? Vai tuntuuko siltä, että täytyy aina lähteä johonkin kauemmas kotinurkista?

Lähimatkailu varsinkin kesällä saattaa avartaa kummasti. Aina ei tule ajatelleeksi mitä kaikkea mielenkiintoista löytyykään kotinurkilta tai hieman sen ulkopuolelta. Esimerkiksi Turusta ja sen lähikunnista löytyy monenlaista nähtävää. Turussa voit vierailla esim. Turun Linnassa, Forum Marinumissa tai vaikkapa käsityöläismuseossa. Naantalista löytyy idyllinen vanha kaupunki ja Muumimaailma. Saaristonrengastie tarjoaa myös monenlaista nähtävää ja koettavaa. 

Sauvossa Salmensuun tilalla kasvatetaan lihakarjaa, joista emolehmiä on noin 200. Emot hoitavat itse vasikkansa kesällä laitumella vaeltaen. Karunantien varressa on laidun, josta voit bongata osan karjasta. 

Lisää voit lukea täältä!

Maanantai-iltana päätimme lähteä ilta-ajelulle ja piipahtaa Karunassa. Oli hieno kesäinen ilta. Matkan varrella näimme lehmiä joita pysähdyimme kuvaamaan, varsinaista maalaisidylliä. Olen asunut kaupungin taajamissa koko ikäni, joten maalaiselämä on kovin vierasta minulle. Se on jollakin tavalla kiehtovaa, mutta uskon, että minusta ei olisi maatilan pitäjäksi. Olisi liian haastavaa minunlaiselleni ihmiselle. 


Rantolan kievari on kesäravintola Karunassa, joka löytyy osoitteesta; Karunantie 1205, Sauvo. Sieltä saat maistuvia pizzoja, johon tullaan syömään kauempaakin. Pizzauuni on avoinna joka päivä klo 21 asti. Kesällä on mukava istahtaa terassille, jos on hyvä sää.

Lisätietoja löydät täältä!


Päätimme poiketa Rantolan Kievariin pizzalle. Mieheni oli muutama päivä aiemmin mennyt siitä kaverin kanssa ohi ja sanoi, että siellä olisi mukava käydä joku kerta maistamassa pizzaa. Tilasimme kolme pizzaa. Poikani ei halunut omaa pizzaa, koska arveli, että ei tykkäisi niistä, mutta oli väärässä! ;)

Minun tilaamani pizza, joka oli Ala Karuna. Se oli maukas ja rapea pizza, poikanikin kehui sitä. Tosin hän ei välittänyt aurajuustosta.

Tyttäreni tilaama pizza, joka oli Salmensuu. Hyvin näytti maistuvan! :)

Mieheni tilaama pizza, joka oli Sonnin Mylväys. Ei ollut kuulemma mikään erikoinen, mutta kaikki tuli syötyä. Poika maistoi kaikkia pizzoja ja kertoi, että Ala Karuna oli paras, hyvänä kakkosena tuli Salmensuu ja kolmantena tuli vasta Sonnin Mylväys.

Mieheni otti coca-colan ja me muut joimme vettä. 

Pizzoja odotellessa mieheni alkoi jutella viereisessä pöydässä olevien henkilöiden kanssa englanniksi. Siinä oli kaksi naista ja yksi mies. He kertoivat, että ovat 7 kk reissussa. He olivat pyörillä liikkeellä ja olivat Tanskasta. He olivat reissanneet Mongoliassa asti, olivat menneet Mongoliaan junalla ja pyöräilleet sieltä takaisin. He Kertoivat, että pyöräilevät Lappiin ja menevät sieltä pohjois-Norjaan ja sieltä laskettelevat Osloon. En tiedä menevätkö osan matkasta jollakin kulkuneuvolla vai pyöräilevätkö koko matkan. Oslosta sitten menevät Tanskaan. Ei ollut puhetta, että monta kuukautta heillä on vielä matkaa jäljellä. Aika kauan sitä saa kyllä pyöräillä ennenkuin on Lapissa ja Norjassa. Voi sanoa, että on siinä ainakin seikkailua kerrakseen! ;) 

KANNATTAA POIKETA, JOS ON SAUVOSSA PÄIN LIIKKEELLÄ! :)