Askel eteenpäin otettu bloggaajana

24.05.2018

Minkälaisia askeleita sinä olet ottanut bloggaajana? Oletko ollut tyytyväinen, niihin askeleisiin mitä olet ottanut? Olisiko jotain pitänyt mahdollisesti tehdä toisin?

Bloggaajat ottavat monenlaisia askeleita päästäkseen tavoitteisiinsa. Ensimmäinen askel on tietysti se, että perustaa blogin. Tämän jälkeen ehkä perustetaan blogille Facebook-sivu ja mahdollisesti Instagram-tili. Tavoitteista ensimmäisiä on löytää blogille sitoutuneita lukijoita/seuraajia. Miten se sitten tapahtuu, on astetta haastavampi juttu. Mahdollisesti liitytään erilaisiin Facebook-ryhmiin ja jaetaan postauksia, lähetetään ystäville ja kavereille linkkejä postauksiin ym. Joskus saatamme tuskastua, kun lukijoita ei vain tahdo löytyä tarpeeksi. Toiset kerää sähköpostilistaa, toiset mahdollisesti vasta miettii sen keräämistä. Toiset etenee nopeammin ja toiset hitaammin. Joku onnekas pääsee ehkä portaaliin bloggaajaamaan, joka on jo astetta tavoitteellisempaa bloggaamista. Portaalit eivät kuitenkaan ole kaikkien juttu. Toiset ehkä ovat edennyt, niin pitkälle, että tekevät yhteistyöpostauksia. Eräänä päivänä, joku saattaa olla ammatibloggaaja tai ainakin saada sivutoimisesti tuloja blogin kautta.  Toisille askeleiden ottaminen on helpompaa ja toisille vaikeampaa. Jokaisella on oma tie kuljettavana. Aina ei välttämättä tiedä aloittaessaan mihin se päättyy. Toisilla se loppuu kuin kanan lento, mutta toiset saattavat porskuttaa vielä samalla tiellä kymmenenkin vuoden päästä. 

Sinulla on varmasti bloggaajana jokin haave, ÄLÄ LUOVUTA, VAAN KULJE SITÄ KOHTI! Joskus voi käydä niin, että saavutat sen mistä HAAVEILET! <3


Itse perustin blogin kaksi vuotta sitten. Seuraavia askeleita olen ottanut tämän kahden vuoden aikana.

 1. Perustin blogin 05/16 Simplesite alustalle (alustan valitsin hetken mielijohteesta, joka oli melko huono idea. Pääsin sillä kuitenkin alkuun.) Blogi löytyy täältä!
 2. Perustin samana päivänä muistaakseni blogilleni Facebook-sivun nimellä Maisan elämää luonnossa ja muualla.
 3. Liityin erilaisiin Facebook-ryhmiin 11/16, kun blogivalmentaja Tiia Konttinen antoi vinkin, että sellaisiin kannattaa liittyä. Uskaltauduin myös jakamaan omalla henkilökohtaisella sivullani postauksiani. :)
 4. Ensimmäisen yhteistyöpostauksen tein 02/17. Otin itse yritykseen yhteyttä ja se tuotti tulosta. Postaus löytyy -> (https://maisanelamaa.simplesite.com/431712641/4463565/posting/mistä-löytää-hyvä-tyyny-hirssiakanatyyny-sis-alekoodin), jostain syystä en saanut tehtyä tuosta osoitteesta ulkoistalinkkiä!!!
 5. Aloin muokata kuvia 03/17. Olen mielestäni kehittynyt kuvien ottajana ja niiden muokkaajana melkoisesti. 
 6. Eräs henkilö kysyi 03/17, että lähtisinkö erään Facebook blogisivuston ylläpitäjäksi, kun hänellä ei ole enää aikaa pitää sitä yllä. Ensin tämä henkilö sanoi, että jättäytyy jossakin vaiheessa kokonaan pois sivuston ylläpidosta. Mietin hetken ja päätin lähteä mukaan. Sain idean, että perustettaisiin ihan uusi blogisivu ja yhteisö. Tämä sai kannatusta, ja niinpä tämä henkilö ei jättäytynytkään pois ylläpidosta. Pidän yllä tämän kyseisen henkilön kanssa BloggaajatGroup yhteisöä, johon voi kuka tahansa blogia kirjoittava tai bloggaamisesta kiinnostunut liittyä. TERVETULOA! :)
 7. Liityin Blogisisariin 04/17. (Klik)
 8. Perustin blogin uudelle alustalle 05/17. Tähän ratkaisuun olen enemmän kuin tyytyväinen. Reilu 2,5 kk blogi toimi ilmaiseksi, mutta 08/17 ostin domain-osoitteen ja blogini muuttui maksulliseksi. (Vuodessa maksan n. 120 € + Domainin.) Homma on toiminut todella hyvin, ei ole tarvinnut miettiä riittääkö kaistanopeus kuukaudessa tai onko tilaa tarpeeksi blogata. Tämä alusta on myös todella simppeli käyttää. <3 
 9. Blogini täytti vuoden 27.5.17, sain arpoa buffetpöydän yhdelle lukijalleni Ravintola Juliniaan, joka sijaitsee Turussa. 
 10. Laitoin itsestäni ensimmäisen kuvan postaukseen 06/17. Postaus löytyy täältä!
 11. Toinen yhteistyöpostaus oli minulle iloinen yllätys, jonka tein 06/17. Pyysin yhtä arvontavoittoa, mutta sainkin hieman isomman arvontavoiton ja aivan toisenlaisen postauksen aiheen. Postaus löytyy täältä!
 12. Blogivalmentaja Tiia Konttinen halusi tehdä blogimatkastani Case Studyn 11/17. Postaus löytyy täältä!
 13. Kirjoitin postauksen Ravintola Trapista, joka sijaitsee Naantalissa 11/17. Postaus ei ole tehty rainvintolan kanssa yhteistyönä, mutta halusivat lähettää siitä huolimatta minulle lahjakortin heidän joulupöytäänsä. Kirjoitin kokemuksen myös heidän joulupöydästään 12/17. Postaukset löytyvät täältä ja täältä!
 14. Perustin blogilleni Instagram-tilin 01/18 ja se löytyy täältä!
 15. Olen myös kehittynyt kirjoittajana, josta kiitos kuuluu eräälle ystävälleni! <3
 16. Blogin ulkoasu muuttui selkeämmäksi kevään 2018 aikana.
 17. Blogisisaret tapasin ensimmäistä kertaa Helsingissä 04/18. Voit lukea siitä täällä!

Viimeisin askeleeni bloggaajana on se, että tulin esiin omalla kuvallani. Olen joihinkin postauksiin laittanut kuviani, mutta nyt laitoin kansikuvaan sekä kuka olen osioon oman kuvani. Myös Maisan elämää Facebook-sivullani tulin esiin omalla kuvallani, joka jatkuu samalla omenankukkateemalla. (Aiemminhan profiilikuvassa oli vain kuva omenan kukista.) 

Tämän mahdollisti ihana ystäväni Anni, jonka kanssa vietin mukavan aamupäivän 18.5.18. Naantalissa kuvausten merkeissä. Ilma oli aurinkoinen, mutta tuuli oli melko viileä. Tuntuikin tosi kylmältä hellejakson jälkeen, mutta se ei menoa haitannut. Luonto vihersi ja kukki ihanasti. <3

Anni otti minusta seuraavanlaisia kuvia:

Lisää Annin ottamia upeita kuvia löydät täältä!