Bloggaaminen on inspiroiva harrastus -PÄIVÄ HELSINGISSÄ

26.04.2018

Oletko sinä harraste- tai ammattibloggaaja? Oletko mahdollisesti miettimässä blogin perustamista? 

Olet sitten harraste- tai ammattiboggaaja, niin varmasti blogin kirjoittaminen inspiroi sinua. Kun olet arjen touhuissa, niin varmasti samalla saatat miettiä mistä kirjoittaisit seuraavaksi ja millaisia kuvia siihen laittaisit. Mietit ehkä mikä olisi osuva otsikko tai mikä olisi lukijalle se juttu miksi postaus kannattaa lukea. Sinulla saattaa olla joku rajattu aihealue, jonka avulla saat ehkä sitoutuneempia lukijoita kuin ehkä lifestyleblogin kirjoittaja. Yhtälailla lifestyleblogi voi menestyä, siinä voi ammentaa ajatuksia laajemmin ja tarkastella eriasiota laajemmasta näkökulmasta. Uskon, että kaikenlaisilla blogeilla on oma paikkansa.

Ehkä olet miettinyt blogin perustamista, mutta et tiedä mistä kirjoittaisit. Mieti minkälaisista asioista olet kiinnostunut ja millaiset jutut sinua inspiroi. Ehkä voit jakaa jonkin aihealueen osaamista, josta saattaa olla hyötyä toisillekin. Blogin aloittaminen saattaa tuoda elämääsi monta hienoa kokemusta ja elämystä, joista nyt vain haaveilet. Ehdottomasti suosittelen blogin aloittamista, jos vähänkään mietit sitä. <3 

VINKKI: Kannattaa vertailla eri blogialustoja, niiden hyviä ja huonoja puolia ja vasta sitten päättää millä alustalla aloittaa bloggaamisen. Vältyt mahdolliselta turhalta harmilta, jos vähänkään jaksat nähdä vaivaa vertailuun.


Itse olen blogannut tällä erää kohta kaksi vuotta. Suunnittelin n. puoli vuotta, että aloittaisin blogin, kun vihdoin sain asian vireille, niin innostuksissani aloitin blogin ensimmäiselle mahdolliselle alustalle, joka tuli vastaan. Totesin jonkin ajan kuluttua, että tein VIRHEEN. En oikein ollut perillä mitä bloggaus on tänäpäivänä, olihan edellisestä blogitaipaleestani kulunut jo kahdeksan vuotta. Blogithan olivat silloin päiväkirjamaisia stooreja ihmisten elämästä iloineen ja suruineen, sellainen blogi oli itsellänikin. Pikku hiljaa pääsin erehdysten kautta jyvälle mitä bloggaaminen on tänäpäivänä. Vaihdoin vuoden päästä blogialustaa, ja olen todella tyytyväinen nykyiseen alustaani. :)

Bloggaaminen on tällä hetkellä itselleni pelkkä harrastus. Pari yhteistyöpostausta olen tehnyt, mutta toisesta en edes korvausta itselleni saanut, koska pyysin vain lukijoilleni alennusta yhdestä tuotteesta. En edes tajunnut pyytää siinä vaiheessa mitään muuta. Toinen yhteistyöpostaus sujui hieman paremmin. Pikku hiljaa oppii uutta ja olen myös huomannut, että vaatimustasoni nousee koko ajan. Kun n. vuosi sitten kirjoitin postauksen 1-3 tunnissa, niin nyt postauksen tekoon saattaa mennä kaikenkaikkiaan n. 8 tuntia eli yksi työpäivä. Haaveissa olisi joskus ehkä tienatakin jotain bloggaamisella, mutta aika näyttää kuinka käy. Ei sterssiä, jokatapauksessa bloggaaminen on todella mielenkiintoinen ja inspiroiva harrastus. Sitä voi tehdä silloin, kun se itselle sopii ja useinhan bloggaaja voi itse määritellä aikataulut, jos esim. kirjoittelee yhteistyöpostauksia. Olen ehdottomasti enemmän kirjoittaja kuin kuvaaja, mutta mielestäni olen melkoisesti kehittynyt myös kuvaajana tämän kahden vuoden aikana. Olen päässyt kuvamaan muissakin yhteyksissä sekä tekemään kirjoitusjuttuja. <3


Pääsin 04/17 ihanaan blogisisarten yhteisöön, jossa jaetaan vertaistukea. <3 

BLOGISISARTEN TAPAAMINEN HELSINGISSÄ

Blogisisaret tapasivat viime syksynä ensimmäistä kertaa Tampereella, mutta itse en valitettavasti päässyt mukaan silloin, vaikka alunperin olin sinne menossa. Tapasimme viime lauantaina 21.4 toisen kerran ja tapaamispaikkana oli tällä kertaa Helsinki. Osa porukasta oli tavannut jo Tampereella, mutta osalle tämä oli ensimmäinen tapaaminen. Oli tosi mukava tavata ja saada blogeille kasvoja. :) Vaikka blogimme ja niiden kirjoittajat ovat erilaisia, niin kuitenkin meitä yhdisti yhteinen harrastus ja sen pohjalta oli helppo jutella ihmisten kanssa. Juttua riitti myös muistakin aiheista kuin bloggaamisesta. 

PÄIVÄN OHJELMASSA OLI

LOUNAS (Ateneum Bistrossa)

Kierros Ateneumissa (taidemuseo)

LUSH (Fresh handmade cosmetics)

PÄIVÄLLINEN Pikku Nepalissa


ATENEUM BISTRO

Ateneum Bistro tarjoilee klassista suomalaista bistroruokaa modernilla twistillä Ateneumin vieraille ja muille ruokafiilistelijöille. Listalta löytyy perinteisiä annoksia mm. kermainen lohikeitto, johon sisältyy salaattipöytä lounasaikaan. Löydät myös listalta vuohenjuustosalaattia, purotaimenta tai burgerin sekä monta muuta vaihtoehtoa. 

Ateneum taidemuseon aukioloaikojen mukaisesti ravintola tarjoaa lounasta, illallista ja kahvia sekä pientä makeaa ja suolaista purtavaa.

LUE LISÄÄ

Ateneum Bistro oli oikein mukava paikka, meille oli pöytä varattu sisäpihalta museokaupan vierestä. Itse otin herkullisen vuohenjuustosalaatin sekä kahvia jälkiruoaksi. Jutustelun lomassa oli mukava lounastaa.


ATENEUM

SUOMEN TAITEEN TARINA

18.3.2016 - 31.12.2020.

Kokoelmanäyttely, jossa esitetään maan rakastetuimmat klassikot uudessa valossa.

Maan vanhin ja laajin taidekokoelma on Ateneumin taidemuseossa. Uusi kokoelmanäyttely nostaa esiin uusia teoksia sekä rinnastuksia, luoden yhteyden Suomen kuin maailmankin historiaan.

Näyttelyssä kävijä näkee Suomen taiteen kehityskulun vuodesta 1809 aina 1970 luvulle asti. Kansainväliseen kehitykseen ja yhteiskunnallisiin tapahtumiin kytketään Suomen taiteen tarina näyttelyssä. Rinta rinnan ovat esillä kotimaiset ja kansainväliset mestariteokset.

LUE LISÄÄ

MAX ERNST 1891-1976, saksalainen / tysk / German

Bastiljin henki, 1960-1961

FERDINAND VON WRIGHT 1822-1906, suomalainen / finsk / Finnish

Taistelevat metsot, 1886

AUGUSTE RODIN 1840-1917, ranskalainen / french / France

Danaidi, 1885-1889

Adel Abidin: Al-Warqaa, 2013. Taiteilijan omistuksessa.

ADEL ABIDIN: HISTORY WIPES 

14.3. - 22.4.18.

Historia Wipes esitteli nykytaiteilija Adel Abidinin (s. 1973, Bagdad, Irak) uusia ja viime vuosien aikana syntyneitä videoinstallaatioita ja veistoksia. 

LUE LISÄÄ


Itse en ymmärrä kovinkaan paljon taiteesta ja kovin vähän käyn yleisestikin ottaen museoissa, mutta tykkäsin Ateneumista. Oli hienoa nähdä kuuluisien taiteilijoiden teoksia esim. Taistelevat metsot on teos, jonka voisin laittaa vaikka omallekin seinälle. Tykkään luonnosta ja siellä liikkumisesta, joten teoksen aihe on puhutteleva. Olisikin hieno nähdä luonnossa metso ja saada otettua siitä kuva. Luontokuvaus on muutenkin tosi kiinnostavaa. 

Toiseksi viimeistä päivää oli Adel Abidin näyttely käynnissä, se oli vaikuttava. Arkistohuoneessa oli mm. melko vangitseva tunnelma.

Tuli sellainen tunne, että voisin enemmänkin kierrellä museoissa, kun olen alkuun päässyt.


LUSH 

FRESH HANDMADE COSMETICS

LUSH valmistaa TUORETTA KÄSINTEHTYÄ KOSMETIIKKAA. Tuotteissa käytetään vitamiinipitoisia raaka-aineita luonnosta, sekä turvallisia synteettisiä raaka-aineita. Parhaimmillaan tuotteet ovat tuoreina, kuten hedelmät ja vihannekset. Luomuraaka-aineita käytetään paljon ja ne ostetaan mahdollisuuksien mukaan suoraan tuottajilta sekä pyritään noudattamaan reilun kaupan periaatteita.

Jatkuvasti hedelmä ottaa vastaan energiaa puulta, jossa se kasvaa. Hedelmä, joka irtoaa puusta, se alkaa heti hajoamaan. Mitä nopeammin sen käyttää, sitä korkeampi on ravintoarvo ja hyöty iholle. Tästä syystä käytössä on mahdollisimman tuoreita raaka-aineita. Kaikki myynnissä olevat tuotteet ovat käsintehtyjä. Tuotteet valmistetaan Englannissa ja jokaiseen tuotteeseen kiinnitetään tarra, jossa on valmistajan nimi ja päivämäärä. 

Suurin osa tuotteista on parhaimmillaan 14 kk valmistuksesta

Poikkeuksena ovat

  • tuoreputsarit (3 kk) 
  • tuorekasvonaamiot (30 vrk), 
  • huoneen lämmössä säilyvät naamiot (4 kk) 
  • palashampoot (30 kk)

LUE LISÄÄ

Vierailimme Ateneumin jälkeen Citycenterin LUSHissa, joka oli minulle uusi tuttavuus. Käytän todella vähän kosmetiikkaa, mutta tuo sai hieman miettimään mitä ihollensa laittaa, jos jotain laittaa. 

Meille piti yksi ihana asiakaspalvelija esitelmän heidän tuotteistaan. Tuotteita sai testata itsenäisesti ketä halusi sekä tämä asiakaspalvelija testasi muutamalle vapaaehtoiselle joitakin tuorenaamioita sekä muistaakseni jotain saippuaa. Testit tehdään aina käteen.

Liikkeessä oli melko voimakas tuoksu, joka ei sovi hajuherkille. Itsellenikin meinasi tulla huono olo, vaikka en varsinaisesti hajuherkkä olekaan. Yksittäiset tuotteet ovat melko miedon tuoksuisia, joten varmasti sopivat myös hajuherkille. 

Tuotteita oli paljon erilaisina paloina, ja ne olivat kuin karkkeja tai leivoksia. ;) Kiinteässä muodossa olevat tuotteet eivät tarvitse ympärilleen suuria määriä pakkausmateriaalia ja sen ansiosta ne rasittavat huomattavasti vähemmän luontoa. 

Tiedäthän, että tuotteiden pakkauksista syntyy vuosittain miljoonia tonneja jätettä, joka päätyy kaatopaikalle tai pahimmassa tapauksessa luontoon.

Tuotteet, joiden pakkauksia ei pystytä täysin poistamaan, pakataan kierrätysmuovista valmistettuihin pakkauksiin. Jatkokierrätystä varten tyhjät käytetyt pakkaukset, purkit ja pullot voit viedä takaisin LUSHille. Kun viet viisi tyhjää mustaa purkkia pestynä, saat hyvitykseksi tuorekasvonaamion.

LUE LISÄÄ

LUSH ei tee eläinkokeita ja on niitä voimakkaasti vastaan. Yritys ei osta mitään ainesosaa yritykseltä, joka on vähänkään tekemisissä eläinkokeiden kanssa. On vaikea pitäytyä tähän tiukkaan käytäntöön, joten toimittajien joukko on pienempi kuin useilla muilla yrityksillä.

LUE LISÄÄ

P.s. Asiakaspalvelija kertoi, että kaikkia tuotteita mitä LUSHilla käytetään, testataan ihmisillä, jotka saavat siitä liksaa.

Liikkeessä oli erilaisia valmiita lahjapaketteja, johon on pakattu erilaisia tuotteita. Voit ostaa lahjaksi esim. äidille valmiin kokonaisuuden valmiiksi pakatussa lahjapaketissa. Yksittäisen lahjan voit pakata myös Knot Wrap -huiviin, huivi tulee ostaa erikseen. Tämä on hyvä vaihtoehto kertakäyttölahjapaperille. Huivia voit käyttää myöhemmin huivina tai vaikkapa kauppakassina, kun sidot sen oikein. 

Lopuksi saimme lahjakassin, joka sisälsi kolme tuotetta. Yllä olevassa kuvassa on niistä kaksi. Aion lähiaikoina kokeilla tyttäreni kanssa tuota kasvonaamiota ja tuo suihkugeelikin tulee varmasti käyttöön. Kolmas tuote oli ensimmäisessä kuvassa esiintyvä kylpypallo. Kylpyammetta en omista, joten ehkä joku kerta saatan käyttää sen jalkakylpyyn.

LUSHilta voit tilata tuotteita myös verkosta. (klik)


PÄIVÄLLINEN PIKKU NEPALISSA

Yksi porukasta kiitti päivästä tässä vaiheessa ja yksi liittyi juuri seuraan ennen päivälliselle menoa.

Pikku Nepal on perustettu tammikuussa 2005, ja alussa asiakaspaikkoja oli vain 20. Suosion lisääntyessä, vuonna 2007 ravintola laajentui 50 asiakaspaikkaan. Ravintola sijaitsee osoitteessa Annankatu 29, Helsinki, toinen sijaitsee Kalasatamassa. 

Pikku Nepal tarjoaa alkuperäisiä nepalilaisia makuja. Nepalilaiset keittiömestarit valmistavat ateriat sekä nepalilaiset tarjoilijat huolehtivat ateriat asiakkaille. Helposti voit tuntea käyneesi Nepalissa.

LUE LISÄÄ

Itselleni oli haaste alussa valita mitä ottaisin, koska halusin maun olevan melko kesy. Olen kerran aiemmin käynyt nepalilaisessa ravintolassa ja ruoka oli sen verran tujua, että en saanut syötyä sitä. Valitsin lopulta numeron 41, joka oli KUKHURO KORMA (kanaa tomaatti-kermakastikkeessa), ja valintani osui nappiin. Annos oli oikein maistuva, mutta sitä oli niin paljon, että en jaksanut syödä kaikkea kanaa. Naan-leipä on hyvää, siitä tykkäsin ensimmäiselläkin kerralla.

Voin tällä kertaa antaa suosituksen nepalilaiselle ravintolalle! :)


Nykyään julkisilla matkustaminen on halpaa. Matkat sujuivat mukavasti ja turvallisesti OnniBussin kyydissä.


Bloggaaminen on tuonut uusia juttuja elämääni, kuten mm. blogisisaret. Kiitos kaikille mukana olleille päivästä. Oli mukava tavata teitä livenä ja mielellään tulen seuraaviinkin tapaamisiin mahdollisuuksien mukaan! :)


Olisi hauska kuulla millaisia juttuja sinulla on tullut elämään blogin kautta?