Ota rennosti ja nauti -RUISSALON KYLPYLÄ, TURKU

20.07.2018

Mikä sinusta on rentouttavaa? Kaipaatko jotain piristystä arkeesi? Onko sinulla vielä lomasuunnitelmat tekemättä?

Kaikki meistä kaipaavat joskus sitä, että voi vain olla ja ottaa rennosti. Toisille se on sitä, että ottaa hyvän kirjan käteen ja uppoutuu sen maailmoihin, kun taas toiset rentoutuvat käsitöitä tehden. Joku taas löytää rennon fiiliksen, kun saa rauhassa mennä syömään lempiravintolaan hyvää ruokaa ystävän/ystävien kanssa. Joskus kaipaamme sitä, että voimme vaihtaa maisemaa, ja pääsemme arjen pyörityksestä hetkeksi eroon ja lähdemme rentoutumaan vaikkapa kylpylän poreammeisiin. Meillä jokaisella on varmasti joku juttu mikä saa meidät täysin rennoiksi ja voimme unohtaa hetkeksi kaiken muun.


Itse rentoudun, kun tapaan ystäviä hyvän ruoan ja jutustelun merkeissä. Maiseman vaihdokset myös piristävät arkea kummasti. Monesti myös koiran kanssa lenkkeily saa mielen ja kehon virkistymään. Luontoretket myös nollaavat ajatukset täysin, ja voi vain nauttia hiljaisuudesta ja kauniista maisemista. <3


RUISSALON KYLPYLÄ

Kylpylä, jossa mieli ja keho virkistyy. Ruissalon luonto, ikivanhat tammet ja sininen meri toivottavat sinut tervetulleiksi. Voit nauttia hemmottelevista hoidoista, reippaasta liikunnasta sekä herkullisesta ruoastaPääset myös virkistäytymään sauna- ja allasosastolla

Poreallas

KYLPYLÄ KATSOO MERELLE

Kylpylässä on 169 mukavaa huonetta, joista 43 on korkeatasoisessa uudisosassa olevia tyylikkäitä, tilavia minisviittejä. Useimmissa huoneissa on merinäköala.

Kaikista ravintoloista avautuvat upeat maisemat merelle. Maistuvat aamiaiset, lounaat ja päivälliset tarjoilee avara Merisali. 

Kylpylän aulassa on kylpyläkahvila, jonka yhteydessä on iso ulkoterassi. 

Katettu Kapteenin Grillikolo sijaitsee rannassa, jossa voidaan järjestää grillijuhlia. 

LUE LISÄÄ


ALLASOSASTO

Liikunta-allas

Anna aikaa itsellesi ja rentoudu Kylpylän lämpimissä vesissä.

Avaralta ja valoisalta allasosastolta löytyy kolme allasta. Uima- ja liikunta-altaassa vesi on +27 ja porealtaassa vesi on +35. Altaiden syvyys on syvimmältä kohdalta 140 cm. Allasosastolta voit pulahtaa mereen ympäri vuoden. Käytössä on päivittäin kaksi saunaa. Asiakkailla on myös mahdollista varata tilaussauna.

Saunat ja allasosasto on auki joka päivä klo 8-21.

Seuraavin hinnoin voit rentoutua sauna- ja allasosastolla kahden tunnin ajan

Aikuiset 15 € (ma-pe, su) / 17 € (la) 

Lapset (4-12v.) 6 €


*Lahjakortti saatu blogin kautta.*

Kävin toukokuun lopussa yhden ystäväni kanssa rentoutumassa Kylpylän sauna- ja allasosastolla. Samalla heitin meressä talviturkin, mutta en juurikaan voinut uida kastautumista enempää, koska vedessä oli silloin melkoisesti siitepölyä. Helteinen päivä mahdollisti kuitenkin sen, että oleskelimme laiturilla jonkun aikaa ja saimme nauttia ihanasta auringon paisteesta. Mikä ihana toukokuu! <3

Kylpylän allasosasto oli rauhallinen ja montaa henkilöä ei ollut minun ja ystäväni lisäksi uimassa. Saimme rauhassa olla jokaisessa altaassa. Kun olimme lähdössä jo poispäin, niin silloin alkoi liikunta-altaassa allasjumppa. 

Uima-allas ja sivussa näkyy liikunta-allas.

Saunaosastoa...

Pukuhuone


MERISALI

Kylpylän ravintolassa nautit maistuvan ruoan lisäksi huikeista merimaisemista

Merisalissa tarjoillaan runsas BUFFETAAMIAINEN ma-pe klo 7-10 / la-su klo 8-11, jolla päivä lähtee mukavasti käyntiin. Hinta ei-majoittuvilta asiakkailta: Aikuinen 15 € / Lapsi (4-12v.) 6 €. 

LOUNAS tarjoillaan ma-pe klo 11.30-13.30 / la klo 12-14, joka sisältää keiton, salaatin, jälkiruoan ja kahvin. Hinta: Aikuinen 16 € / Lapsi (4-12 v) 8 €.

BUFFET-PÄIVÄLLINEN tarjoillaan ma-la klo 18-21. Hinta: Aikuinen 25 € / Lapsi (4-12v.) 12 €. Su klo 17-19 (keitto + salaattibuffet) Hinta: 16 €.

SUNNUNTAI-BRUNSSI tarjoillaan klo 12.30-15.30. Hinta: Aikuinen 29 € / Lapsi (4-12v.) 12 €.

Ravintolasta saa myös à la carte annoksia klo 12 alkaen.


Juhannusaattona olin isommalla porukalla syömässä Merisalissa. Ruoka oli todella maistuvaa sekä palvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Otimme annokset à la carte -listalta. Emme olleet varanneet pöytää ennakkoon, koska olimme alun perin menossa toisaalle syömään, mutta päätimmekin tulla Ruissaloon, koska oli perinteinen juhannussää. (Tuuli ja satoi vettä.) Onneksi oli sen verran väljää, että mahduimme syömään ilman pöytävarausta. Tämä oli oikein onnistunut valinta!!!

Yksi seurueesta otti Jokirapusalaatin ruokaisampana versiona.

Yksi seurueesta otti The Farmer pizzan.

Loput seurueesta otti Kananpoikaa, johon kuului ihanasti maustetut paistetut perunat.

Osa seurueesta otti vielä jälkiruokaa.

Vaniljajäätelöä höysteillä.

Osa meistä otti myös kahvia, joka kruunasi aterian.

Mansikkapavlova

Marenki ei ole ollut minun herkkuani, mutta viime aikoina olen alkanut pitämään siitä

Merisalin à la carte lista löytyy täältä!

Voin suositella lämpimästi MERISALIA! 👍


Viime tiistaina 17.7. olin ystäväni kanssa syömässä Kylpyläkahvilan terassilla. Otimme herkulliset salaatit alkuruokaversioina. Voin sanoa, että oli todella riittävä annos, vaikka ei yhtään isompi ollut

Kylpylän kanasalaatti, joka oli minun annokseni.

Grillattu halloumisalaatti, joka oli ystäväni annos.

Terassin menun löydät täältä

Ystäväni salaatti löytyy Merisalin à la carte listalta.

Jälkiruokaakin otimme, suussasulavan kakkupalan puoliksi sekä cafe latten. Itse otin lämpimänä ja ystäväni jääversiona. Kyllä maistui! <3 

Ukkoskuuro yllätti, joten siirryimme sisälle nauttimaan jälkiruoan.


Kylpylän naisten wc:stä löytyy tunnelmaa.

Kylpylän pihasta löytyi hienoja kukkia.

Ruissalon Kylpylä on paikka, jossa voit unohtaa arjen kiireet. Voit rentoutua lyhyemmin tai pidemmin, ihan miten itse vain haluat. <3

LUE LISÄÄ


Viime kesänä kirjoitin Ruissalosta laajemman postauksen ja se löytyy täältä!