Operaatio Joulun Lapsi -OSALLISTU SINÄKIN

31.10.2018

Oletko sinä osallistunut joskus johonkin hyväntekeväisyyskampanjaan? Onko sinulla ajatuksissa osallistua johonkin sellaiseen näin joulun alla?

Monet meistä ovat saattaneet ainakin joskus osallistua johonkin. Ehkä olet laittanut muutaman kolikon Punaisen Ristin nälkäpäiväkeräykseen, lahjoittanut sotainvalideille tai osallistunut Roosanauha kampanjaan. Hyväntekeväisyyttä on monenlaista ja lahjoituskohteita on paljon mm. Unisef ja Kirkon ulkomaanapu ym. Lähestyvä joulu tuo mukanaan erilaisia hyväntekeväisyystempauksia mm. Pelastusarmeijan Joulupatakeräys, Joulupuukeräys sekä Operaatio Joulun Lapsi ja varmasti paljon muita.


OPERAATIO JOULUN LAPSI - Mistä on kyse?

Operaatio Joulun Lapsi on pakannut 25 vuoden ajan kenkälaatikoihin lahjoja Euroopan köyhimmille lapsille, näin tapahtuu tänäkin vuonna!!!

Kampanja toteutetaan Patmos Lähetyssäätiön kautta!

BOBIN TARINA

Lapset olivat pakahtua jännityksestä, kun he malttamattomina odottivat vierailijoiden saapumista. Bobi istui olohuoneessa muiden Patmoskodin lasten kanssa valmiina vastaanottamaan ikioman joululahjansa. Ovikello soi, vieraat saapuivat. Lapset pomppasivat pystyyn ja yksi lähti juoksemaan ympäri taloa: oli mahdotonta pitää tätä iloa sisällä! Bobi taputti käsiään, kun näki Suomesta saapuneet ystävät kantamassa kenkälaatikon kokoisia joululahjojaan sylissään.

Bobi sai oman lahjansa, paketti aukesi. "Vaaau", Bobi sanoi ja nosti tavaroita paketista yksi kerrallaan. Vaatteita, leluja, karkkia: nämä lahjat olivat kuin aarre! Bobin lempitavara paketissa oli pieni taskulamppu; sillä oli kiva leikkiä iltaisin! (Lähde: Juttu löytyy kuvan lehtisestä)

Lahja tuo lapselle valtavasti iloa, se saattaa olla lapsen ainut lahja!!!


Jos sinulla heräsi ajatus, että sinäkin voisit osallistua, niin toimi seuraavasti:

Euroopan köyhimmät lapset asuvat Romaniassa ja Moldovassa.

1. KENKÄLAATIKKO

Nouda kenkälaatikkoaihio palautuspisteestä tai tilaa ilmaiseksi tästä. Pakkaa laatikkoon lahja tytölle tai pojalle. Valitse ikäryhmä: 2-4, 5-9 tai 10-14. 

2. KIVA LELU

Hanki lapselle laadukas kiva lelu esim. nukke, jalkapallo pumpun kanssa tai joku kiva pehmolelu.

3. MUUT TAVARAT

Pakkaa laatikko täyteen lasta ilahduttavia tavaroita: vaatteita, koulutarvikkeita ja hygieniatarvikkeita.

Esimerkiksi seuraavia asioita voit pakata

- Pipo, käsineet, villasukat

- Ohut pitkähihainen paita

- Piirustus- tai väritysvihko

- Lyijy- ja värikyniä

- Penaali, pyyhekumi, teroitin, viivoitin

- Hammasharja (oltava ostopakkauksessa)

- Palasaippua, kampa tai hiusharja

Kaiken tavaran tulee olla uutta ja ehjää. ÄLÄ SULJE LAATIKKOA VALMIIKSI.

ÄLÄ LAITA: Käytettyjä tai vaurioituneita tavaroita tai vaatteita, karkkia tai suklaata, hammastahnaa, shampoota tai voiteita, sotaan, väkivaltaan tai noituuteen viittaavia tavaroita, ruokaa tai nesteitä, särkyvää, rahaa, linkkuveitsiä tai muita teräaseita. 

4. PALAUTA

Vie pakattu kenkälaatikko paikalliseen palautuspisteeseen.

Voit myös pakata halutessasi lahjan virtuaalisesti, jolloin lahja pakataan puolestasi tai antaa lahjoituksen rahana. Lahjoitusvaroilla valmistetaan lahjoja, katetaan pakettien kuljetuskustannukset, rahoitetaan lasten Suuri Seikkailu opetuslapseuskoulut sekä muut projektiin liittyvät kustannukset.


Meidän perhe on osallistunut muutaman kerran Operaatio Joulun Lapsi kampanjaan. Kerran teimme virtuaaliset paketit, mutta muina kertoina olemme ihan itse koonneet paketit ja vieneet keräyspisteeseen. Päätimme osallistua tänäkin vuonna, koska hyvästä asiasta on kysymys. Näin voimme välittää Jumalan rakkautta köyhille lapsille, joilla ei ole mitään. 💜

Meillä on Suomessa asiat sen verran hyvin, että aina ei tulla ehkä miettineeksi sitä, että kaikkialla asiat eivät ole aivan yhtä hyvin.


Meidän yksi ystäväperheemme on Keski-Romaniassa Brasovin alueella Bodin kylässä lähetystyössä. Tekevät siellä lapsityötä sekä avustavat käytännön töissä kuten remonttihommissa.

Kirkkorakennus, jossa Bodin Evankelinen seurakunta kokoontuu keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

Tämä on vanha koulurakennus, jonka Bodin Evankelinen seurakunta osti kunnostaakseen siitä tiloja leirikäyttöön. Kolme luokkahuonetta on jo remontoitu sekä pesu- ja saunatilat ovat kokonaan alusta asti rakennettu. Tulevaisuudessa haaveena olisi saada uusittua tiloja, joihin voisi perustaa päiväkodin, sellaiseen olisi tarvetta. Katto pitäisi uusia kiireesti.

Yksi luokkahuone remontoituna.

Uusi upea sauna. <3

Kunnostamista riittää.

Ystäväperhe osallistui viime vuonna Operaatio Joulun Lapsi kampanjan lahjojen jakoon. Brasovin alueelle tuli paketteja paljon vähemmän mitä sinne pyydettiin. Paketit jaettiin tasan, niin että suunnilleen kaikilta jäi puuttumaan yhtä paljon. Bodin kylä sijaitsee n. 15 km Brasovin keskustasta. Siellä tavoitettiin n. 450 lasta, ja paketteja jäi uupumaan n. 150. Loput paketit tehtiin paikallisen seurakunnan voimin.

Koulut Bodin kylältä ja Bod Coloniasta tulivat seurakuntaan, jossa laulettiin ja pidettiin lyhyt Raamatun opetus. Tämän jälkeen lapset saivat paketit. Samanlainen tapahtuma järjestetään tänäkin vuonna. Jännä nähdä miten monta pakettia saapuu tänä vuonna. 


Olin mieheni kanssa huhtikuussa lomalla Romaniassa, ja vierailimme mm. ystäväperheen luona. Kävimme ajelulla ystäväperheen miehen kanssa ja näimme jotain mitä ei ehkä oltaisi haluttu nähdä. Voin sanoa, että siellä on paljon paikkoja missä ihmiset elävät todella surkeissa ja huonoissa oloissa. Suoraan sanottuna heillä ei ole juuri mitään mikä normaaliin elämiseen kuuluu. On hökkeleitä, joihin ei tule vettä eikä sähköä. Ei ole viemäriverkostoitua wc:tä. Kävimme eräällä alueella, jossa asuinolot olivat todella heikot. Ei päästy näkemään kovin läheltä, mutta sen verran läheltä, että osaan arvostaa Suomea ja sen hyvinvointia. Reissu herätti monia ajatuksia mm. siitä miten turhasta sitä täällä hyvinvoinnin keskellä monta kertaa valitetaan.


MEIDÄN PERHEEN LAHJAT

Meidän perheeltä tuli kaksi kenkälaatikkolahjaa. Yksi lahja 10-14 vuotiaalle tytölle ja yksi 5-9 vuotiaalle pojalle. 

Tytön lahjan sisältö:

- Käsipyyhe

- Teroitin

- Pyyhekumi (3 kpl)

- Lyijykynä (10 kpl)

- Vihko

- Pipo

- Sormikkaat (2 paria)

- Muki

Pojan lahjan sisältö:

- Käsipyyhe

- Leikkiauto

- Viivotin

- Pyyhekumi (3 kpl)

- Lyijykynä (10 kpl)

- Pieni vihko

- Pipo

- Sormikkaat (2 kpl)

- Muki


Oletko sinä kuullut tai osallistunut koskaan Operaatio Joulun Lapsi -kampanjaan?