Ikä on vain numero <3

10.08.2017

Mitä ikä sinulle merkitsee? Koetko olevasi ikäisesi? Haikailetko sitä, että olisit nuorempi? Onko sinulla joskus ollut ikäkriisi?

Monet meistä ovat varmasti miettineet omaa ikäänsä tavalla tai toisella. Olet saattanut ajatella, että kunpa olisin vielä sen ja sen ikäinen. Olet ehkä ollut ikäkriisin pyörteissä jossakin vaiheessa elämääsi. Keski-ikää lähestyessä tai jo sen ylittäneenä saatat pohtia mitä olet saavuttanut ja mitä mahdollisesti on vielä saavuttamatta. Sinusta voi tuntua jo hyvin seesteiseltä. Lapsesi saattavat olla jo isoja tai vasta elät todeksi sitä pikkulapsivaihetta. Työelämässäkin olet ehkä jo löytänyt oman paikkasi tai lähentelet jo eläkeikää. Sinulla saattaa olla jo enemmän aikaa itsellesi, puolisollesi, ystävillesi, harrastuksillesi jne. Arkesi voi myös olla hektistä arjenpyöritystä, joka tuntuu uuvuttavalta. Saatat kuitenkin löytää hektisestä arjestasikin mukavia juhlalta tuntuvia hetkiä. Saatat ehkä olla sinkku ja sinulla on erilaisia asioita elämässä, kuin niillä jotka elävät perhe-elämää. 


Ikä luo meille helposti paineita. Arvellaan, että tietyt asiat sopivat tietyn ikäisille ihmisille tai, jos et ole saavuttanut tiettyjä asioita tiettyyn ikään mennessä kuten esim. perustanut perhettä, kun olet 35-vuotias tai valmistunut ammattiin viimeistään, kun olet 30-vuotias. Älä anna näiden asioiden häiritä elämääsi ja estää tekemästä haluamiasi asioita, sillä ikä on vain numero.

Koskaan ei tulisi ajatella, että olet liian nuori tai vanha tekemään niitä asioita mitä haluaisit tehdä. Kaikki asiat eivät tule elämässä kohdalle välttämättä siinä järjestyksessä missä ajatellaan niiden tulevan. Saatat saada tilaisuuden perustaa yrityksen, kun olet 18-vuotias tai löydät elämäsi rakkauden vasta 67-vuotiaana. 

Päästä irti virstanpylväistä

Lähes jokainen meistä ajattelee, että esim. aviopuoliso ja lapset ovat saatava tiettyyn ikään mennessä. Ikä saattaa toki olla haaste lasten saannin kannalta, jos olet jo 45-vuotias. Miehille se ei tosin välttämättä ole haaste, koska miehethän voivat tulla isäksi paljon pidempään kuin naiset. Hyvään parisuhteeseen ja avioliiton solmiseen se taas ei ole mikään este. Olet saattanut asettaa itsellesi tavoitteita ja vaatimuksia, että johonkin ikään mennessä pitää olla sitä ja sitä saavutettuna. Ehkä olet jotain saavuttanut ja jotain on vielä saavuttamatta, mutta ajattele mitä kaikkea olet ehtinyt jo saavuttaa. Jokainen meistä on yksilö ja onkin mahtavaa, että jokainen tekee erilaisia asioita iästään huolimatta.

Älä anna iän vaikuttaa ystäviisi

Ystävät ovat rikkaus ja näin ollen heidän iällään ei ole väliä. Ystävien kautta voit kokea mitä erikoisempia asioita. Heidän saavutuksensa saattavat inspiroida sinua tekemään, jotain aivan normaalista poikkeavaa, tai vastaavasti sinä saatat olla ystäviesi inspiraation lähde. 

Noudata tätä sääntöä

Saatat ajatella jossakin vaiheessa elämääsi, että olet liian nuori tai vanha tekemään jotain esim. lähtemään maailmanympärysmatkalle tai opiskelemaan uutta ammattia. Nykyään monet opiskelevat vielä 50-vuotiaanakin itselleen uuden ammatin tai pitävät sapattivuoden, ja toteuttavat jonkin pitkäaikaisen haaveen. Sinun kannattaakin kysyä itseltäsi mitä olisit tehnyt kymmenen vuotta nuorempana tai vanhempana. Jos vastaus olisi sama, niin sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla haluamaasi asiaa. 

Lisää voit lukea täältä!


Tänään on syntymäpäiväni ja vanhenin taas vuodella. Muutaman vuoden päästä olen 40-vuotias. Itselläni ei varsinaisia ikäkriisejä ole ollut, mutta monia muita kriisejä kyllä. En koe olevani vielä vanha, mutta jo selkeesti aikuinen. Olen juuri siinä vaiheessa, että lapseni ovat jo melko isoja ja pärjäävät jo monessa suhteessa itekseen. Työelämässä olen saavuttanut jo vakiintumisen. Parisuhdeaikaa voi jo järjestää vapaammin kuin silloin, kun lapset olivat pieniä. Enää ei tarvitse hankkia lastenvahtia, jos olemme muutaman tunnin poissa kotoa. Lapset ovat kuitenkin vielä sen verran pieniä, että yön yli heitä ei voi jättää yksin kotiin. Ystäville ja harrastuksille jää jo mukavasti aikaa. <3 Arjen pyöritys on melko seesteistä ja helppoa tällä hetkellä. Vielä en ole saavuttanut varmastikaan kaikkea sitä mitä elämä voikaan tarjota. Tulevaisuudessa olisi mukava mm. matkustella enemmän ja ennen kaikkea olla Jumalan johdatuksessa! <3 

Itselläni on monen ikäisiä ystäviä ja minulle ikä ei ole ystävien suhteen mikään ongelma. Minulla on pari hyvää ystävää, jotka ovat yli 60-vuotiaita, ja minulla on heidän kanssaan todella hyvä yhteys. Heiltä olen saanut paljon hyviä näkökulmia tähän elämään! <3

Mieheni saapui tänään töistä kotiin ihanan kukkakimpun kanssa! <3 Olipa ihana yllätys saada tuollainen kimppu syntymäpäivän kunniaksi. Miehelläni on todella silmää valita kukkia! <3

Lähdimme illalla vielä syömään Turun keskustaan. Pohdimme hetken aikaa mihin kannattaisi mennä syömään. Lopulta päätimme mennä Juliniaan, koska siellä on maistuva ja edullinen ruoka. Ei pettänyt ruoka tälläkään kertaa. Monenlaista oli tarjolla mm. erilaisia salaatteja, paistettujaperunoita sekä kermaperunoita, ylikypsää possua, silakkapihvejä, keitettyjä porkkanoita + papuja ja rapumajoneesia. Jälkiruoaksi lettuja, mansikkahilloa ja kermavaahtoa kera kahvin. 

Ruokailun jälkeen teimme pienen kierroksen vielä Aurajoen rantaan.